Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، سید علی حسینی مدیر عامل بورس انرژی ایران خبرداد، از ابتدای سال 98 تا کنون بیش از 750 هزار تن انواع فرآورده‌های هیدروکربوری به ارزش قریب به 40 هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت.

وی گفت: بیش از 553 هزار تن از محصولات معامله شده در رینگ داخلی و بیش از 196 هزار تن در رینگ بین‌الملل این بازار مورد داد و ستد قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته حسینی همچنین ارزش ریالی معاملات در رینگ داخلی بیش از 27 هزار و 121 میلیارد ریال و در رینگ بین‌الملل بیش از 11 هزار و 137 میلیارد ریال بوده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل افزایش 80 درصدی را تجربه کرده است.

به گفته مدیر عامل بورس انرژی، فعالیت عرضه کنندگان و میزان عرضه‌های صورت گرفته توسط آنها نقش مهمی در توسعه و رونق معاملات بورس انرژی ایران طی سال جاری داشته است. در حقیقت، پنج عرضه‌کننده بزرگ در بازار فیزیکی فرآورده‌های هیدروکربوری که بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده‌اند، عبارتند از: شرکت پالایش نفت لاوان، شرکت پالایش نفت کرمانشاه، شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس، شرکت پالایش نفت اصفهان و شرکت پالایش گاز ایلام. این شرکتها به ترتیب 14، 9، 9، 8 و 7 درصد از ارزش معاملات انجام شده در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران را طی سال جاری به خود اختصاص داده‌اند.

حسینی این را هم گفت که اگر نگاهی به میزان معامله کالاهای عرضه‌شده در این بازار بیندازیم، بیشترین حجم معاملات کالا طی سال جاری مربوط به کالاهای نفتای سنگین، متانول، حلال 402، گازمایع و میعانات گازی (در مجموع حدود 55 درصد) و بیشترین ارزش معاملات مربوط به کالاهای نفتای سنگین، حلال 402، گازمایع، میعانات گازی و آیزوریسایکل (مجموعا بیش از 55 درصد) بوده است.

 به گفته حسینی ،توسعه پذیرش و عرضه انواع حاملهای انرژی توسط عرضه‌کنندگان مختلف در بورس انرژی ایران به گونه‌ای بوده است که تنها در خرداد ماه سال جاری شاهد عرضه 20 کالا برای نخستین بار در بازار فیزیکی بوده‌ایم. این عرضه‌ها شامل: نفتای مخلوط شرکت نفت ستاره خلیج فارس، نفت خام سنگین شرکت ملی نفت ایران، گاز مایع پالایش نفت اصفهان در رینگ بین‌الملل به مقصد ارمنستان، حلال 402 شرکت نفت ستاره خلیج فارس، حلال 502 عمده پتروشیمی بیستون، نفت گاز شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رینگ بین‌الملل از انبار نفت اراک به مقصد عراق، نفت سفید شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رینگ بین‌الملل از انبار نفت اصفهان به مقصد عراق، نفت گاز شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رینگ بین‌الملل از انبار نفت اراک، نفت گاز شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رینگ بین‌الملل از انبار نفت اصفهان، رافینت پتروشیمی بیستون، بلندینگ نفتا پالایش نفت بندرعباس، نفت سفید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در رینگ بین الملل از انبار نفت کرمان به مقصد پاکستان، نفت گاز (گازوئیل) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در رینگ بین الملل از انبار نفت کرمان به مقصد پاکستان، نفت سفید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در رینگ بین‌الملل از انبار نفت تبریز به مقصد عراق، متانول شرکت متانول کاوه، برش سنگین حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی به جز بنزین و گازوئیل پتروشیمی بیستون، رافینت شرکت پتروشیمی نوری،گاز مایع شرکت پتروشیمی پارس، هیدروکربن سبک حاصل از بلندینگ کد MT227 معماران تجارت آفتاب و برش سبک شرکت پتروشیمی نوری است.

حسینی خاطرنشان کرد: از میان نخستین عرضه‌های صورت گرفته، 8 عرضه به طور موفقیت آمیز منجر به معامله شده است. حلال 502 عمده پتروشیمی بیستون، نفت خام سنگین شرکت ملی نفت ایران، حلال 402 شرکت نفت ستاره خلیج فارس، رافینت پتروشیمی بیستون در هر دو رینگ داخلی و بین الملل، بلندینگ نفتا پالایش نفت بندرعباس، متانول شرکت متانول کاوه و برش سنگین حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی به جز بنزین و گازوئیل پتروشیمی بیستون، هشت عرضه‌ای هستند که در خردادماه دادوستد شدند.

وی در ارائه گزارش عملکرد بورس انرژی این گونه ادامه داد: در بازار مشتقه نیز طی سال جاری شاهد عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد نفت کوره 380 سانتی استوک (در نماد سمانک991) به ارزش 4 هزار میلیارد ریال در تابلوی سلف موازی استاندارد بودیم.

حسینی در پایان گفت: در بازار ثانویه نیز اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سبک داخلی عرضه شده توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران (در نمادهای سنفت 982، 983 و 984 ) و قرارداد سلف موازی استاندارد نفت کوره 380 سانتی استوک (در نمادهای سمانک 981، سمانک 982 و سمانک 991)، به ارزشی بالغ بر 6،750 میلیارد ریال و تعداد 315,415 اوراق مورد معامله قرار گرفته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد بورس ایران انرژی نفت پالایش اصفهان گاز پتروشیمی فرآورده های نفتی پخش فرآورده های نفتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بنزین تجارت استاندارد دولت جمهوری اسلامی بورس معاملات بورسی بورس انرژی سید علی حسینی حامل های انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۹۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) با افت ۱۲۲۲۶.۳۶ واحدی به ۲,۲۶۸,۸۴۵.۴۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به افت ۶۰۱۸.۲ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۵.۸۴۷ میلیارد سهم بود که طی ۲۹۷,۷۳۶ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۳۷,۳۶۳.۷۰۸ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۳۹۰,۲۷۷.۲۹۴ میلیارد ریال شد.

نمادهای فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین نقش را در افت شاخص بورس داشتند.

کد خبر 6093065 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • شروع طوفانی معاملات برق؛ جهش ۶۸۴ میلیارد ریالی در بورس انرژی