Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از نیمه اردیبهشت امسال فعالیت بادهای ۱۲۰ روزه در شمال سیستان و بلوچستان آغاز شد. هر چند آبگیری بخش‌هایی از تالاب هامون و برخی رودخانه‌های این منطقه نویدبخش کاهش تبعات وزش این بادها در سیستان بود اما بعد از ۲ ماه فعالیت این بادها باز هم شاهد مشکلات اجتماعی فراوان برای مردم این منطقه و دیگر شهرهای استان هستیم که مهمترین آن نداشتن هوای پاک برای زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین سرعت ثبت شده باد در طول فعالیت بادهای ۱۲۰ روزه در سالجاری مربوط به هفته گذشته است که دو بار به ۱۱۹ کیلومتر بر ساعت رسید. همچنین در هفته گذشته میزان غلظت ذرات غبار در هوای زابل به پنج هزار و ۹۱۳ میکروگرم بر متر مکعب افزایش یافت و آلودگی هوای این شهر را به ۳۹ برابر حد مجاز رساند. قبل از آن نیز در روزهایی که وزش باد شدت می‌گرفت شرایط برای تمامی گروه‌های سنی در محدوده خطرناک یا ناسالم قرار می‌گرفت.

ادامه این شرایط سبب شد تا از روز سه شنبه هفته گذشته تا کنون ۲۱۵ نفر از مردم منطقه سیستان به دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از توفان به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و پایگاه‌های اورژانس مراجعه کنند.

تعطیلی ادارات در پنج شهرستان شمالی سیستان و بلوچستان در روز چهارشنبه هفته گذشته نیز از دیگر تبعات بادهای ۱۲۰ روزه در طول این مدت بوده است اما ماجرای این بادها فقط به سیستان ختم نمی‌شود چرا که روز گذشته اکثر شهرهای مرکزی و جنوبی سیستان و بلوچستان طعم ریزگردهای ناشی از این بادها را چشیدند. این شرایط در حالی بود که گردوخاک دید افقی در شهرهای میرجاوه، زاهدان، سراوان، ایرانشهر و مهرستان را به شدت کاهش داد.

علاوه بر این هوای برخی شهرهای استان‌های شرقی ایران و دو کشور همسایه یعنی افغانستان و پاکستان نیز غبار آلود شد و براساس اعلام مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گردوغبار ناشی از وزش بادهای ۱۲۰ روزه به حدود ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان‌های شرقی ایران و نواحی جنوب و جنوب غرب افغانستان و پاکستان نفوذ کرد.

محسن حیدری در این باره اظهار داشت: امروز دیگر نمی‌توان گفت وزش بادهای ۱۲۰ روزه «محلی» است چراکه دامنه وزش این بادها و پیامدهای ناشی از آن تنها یک شهر و یک کشور را درگیر نمی‌کند بلکه چندین استان در کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان را در بر می‌گیرد.

وی افزود: در جریان وزش باد شدید شبانه روز گذشته در شمال استان که سرعت آن در زابل به ۱۱۹ کیلومتر بر ساعت رسید، یک توده عظیم گردوغباری در نواحی شرقی ایران شکل گرفت که رفته رفته به نواحی جنوبی نفوذ کرد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بررسی و تحلیل تصاویر ماهواره Meteosat نشان می‌دهد که این توده گردوغباری مساحت قابل توجهی از پاکستان و جنوب شرق ایران را فرا گرفته که محدوده تحت تأثیر آن در حدود ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع برآورد می‌شود.

حیدری ادامه داد: این توفان گردوغباری علاوه بر نواحی مرکزی و جنوبی استان، بخش‌هایی از ولایات نیمروز، فراه و هلمند افغانستان و مساحت قابل توجهی از ایالت بلوچستان پاکستان را در بر گرفت.

وی با بیان اینکه داده‌های زمینی نیز تصاویر و تحلیل‌های سنجش از دور را تأیید می‌کند، ادامه داد: برای نمونه دیروز به سبب نفوذ گردوغبار به پاکستان، دید افقی در شهر پنجگور این کشور به هزار متر کاهش یافت.

وی گفت: گردوغبار همچنین دید افقی در میرجاوه، زاهدان، سراوان و ایرانشهر در سیستان و بلوچستان را به ۵۰۰ تا هزار متر کاهش داد و شرایط کیفی هوا را به شدت تحت تأثیر قرار داد.

بادهای موسمی ۱۲۰ روزه سیستان همه ساله از اول خرداد تا پایان شهریور ادامه داشت که در گذشته به سبب پرآب بودن تالاب بین‌المللی هامون نه تنها مشکلی برای منطقه ایجاد نمی‌کرد بلکه سبب خنکی و مرطوب شدن هوای شهرستان‌های شمالی و مرکزی سیستان و بلوچستان می‌شد اما در ۲ دهه گذشته بر اثر بروز پدیده خشکسالی و خشک شدن تالاب بین المللی هامون به معضلی برای ساکنان این منطقه تبدیل شده بطوریکه علاوه بر مشکلات افزایش گردوغبار و فرسایش خاک، مدت زمان وزش آن نیز به ۱۶۰ تا ۱۸۰ روز در سال افزایش یافته و به تعبیری دیگر نمی‌توان آن را بادهای ۱۲۰ روزه نامید.

۹۹۰۸**۶۰۸۱

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت بحران وزش باد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان

زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، عطاءاله اکبری امروز در بازدید تعدادی از معتمدین و ریش سفیدان استان سیستان و بلوچستان از پرورژه های طرح نهضت ملی مسکن زاهدان از تامین زمین برای احداث بیش از 90 هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در محدوده شهرهای تحت پوشش اداره‌کل راه و شهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان افزود: این اداره کل با الحاق زمین به محدوده شهرها و بازگرداندن اراضی مازاد دستگاههای اجرایی به چرخه ساخت و ساز مسکن توانست گام های ارزشمندی  را برای مرتفع کردن چالش تامین زمین در این استان بردارد.

وی از ساخت بیش از 18 هزار واحد شهری و روستایی دز محدوده شهرهای تحت پوشش این اداره کل با پیشرفت فیزیکی 50 درصد و ایجاد اشتغال برای بیش از 23 هزار نفر خبر داد و گفت: در این استان علاوه بر اهمیت دادن به کمیت پروژه‌ها، استفاده از مصالح استاندارد و رعایت مقررات ملی ساختمان و مسائل فنی از سوی متخصصان و ناظران در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن مدنظر قرار گرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان همچنین از واگذاری زمین برای ساخت بیش از 14 هزار واحد ویلایی در محدوده شهرهای تحت پوشش این اداره کل خبر داد و افزود: در حال حاضر با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و شرایط اقلیمی و موضوعات فرهنگی در همه شهرهای این استان بجز زاهدان و چابهار واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به‌ صورت ویلایی ساخته می‌شود.

اکبری با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن برای توسعه، شکوفایی و تحولات اقتصادی این حوزه بسیار حایز اهمیت است، گفت: تاکنون بیش از 2100 میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای اجرای طرح های نهضت ملی مسکن در استان پرداخت شده است.

وی با اشاره به اهمیت خدمات روبنایی در پروژه های طرح نهضت ملی مسکن گفت: به منظور تسریع در اجرای این طرح مهم ملی در استان ساخت 9 پروژه روبنایی و 23 پروژه آماده سازی در سایت های نهضت ملی مسکن شامل چهار واحد آموزشی، 2 کلانتری، 2 مسجد و یک مرکز درمانی در حال انجام است و آماده سازی بیش از هزار و 200 هکتار زمین جهت اجرای طرح عملیاتی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در مجموع همه کاربری‌های عمومی، فضای تجاری، آموزشی، فرهنگی و مذهبی در داخل سایت پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن استان در نظر گرفته شده است.

اکبری از عزم جدی مسئولان سیستان و بلوچستان برای ساخت طرح‌های نهصت ملی مسکن در کمترین زمان و با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت ممکن خبر داد و تاکید کرد: تمامی تلاش در استان برای افزایش اشتغالزایی، تولید و ساخت مسکن مناسب برای شهروندان است.

وی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه تکمیل و بهره‌برداری از واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در امیدآفرینی بین مردم و تحقق اهداف دولت نقش مستقیم ایفا می‌کند در این استان تلاش شده با استفاده از توان نیروهای بومی و مصالح ساختمانی تولیدی با کیفیت گام های موثری در این زمینه برداشته شود که نتایج ارزشمند آن در پیشتازی استان در ساخت و تحویل واحدهای مسکونی به شهروندان گرامی مشهود است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در سیستان وبلوچستان
  • خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت
  • ساخت بیش از ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی درسیستان و بلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان
  • فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران