Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهیه کننده و کارگردان سینما با اشاره به اینکه از دراماتیزه کردن رویدادهای ورزشی در ایران غفلت شده است، افزود: به دلیل اتفاقات اجتماعی و سیاسی و نگاهی که در سینما وجود دارد، ساخت فیلم‌های ورزشی در ایران جذابیتی ندارد.

به گزارش عصرایران به نقل از ستاد خبری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم‎های ورزشی ایران، علیرضا رئیسیان، تهیه کننده و کارگردان سینما درباره اینکه چرا فیلمسازان سینمای ایران کمتر به سراغ ساخت فیلم‌های ورزشی می‌روند، گفت: یکی از ژانرهایی که مورد توجه به ویژه جوانان است، فیلم‌های قهرمانی از نوع ورزشی است که کمابیش در هر سال حداقل دو فیلم با این موضوع تولید می شود اما در سینمای ایران عموماً چون موضوع قهرمانی- ورزشی با موضوعات اجتماعی و سیاسی مخلوط می‌شود، خیلی مورد اقبال قرار نمی‌گیرد که فیلم «تختی» نمونه‌ای از این نوع فیلم‌هاست که به نظرم راه اشتباهی را پیمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر من دراماتیزه کردن رویدادهای ورزشی یکی از مواردی است که در سینمای جهان بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد اما در ایران از آن غفلت می‌شود.

وی افزود: با این حال در سینمای جهان شاهد ساخت فیلم‌هایی در مورد قهرمانان رشته های مختلف ورزشی هستیم که بهترین نمونه آن، فیلم های داستانی و مستند زندگی مارادونا است. همچنین نسخه اول فیلم «فرار به سوی پیروزی» که سیاه و سفید است، درخشان تر از فیلمی بود که بعدها ساخته شد و فوتبالیست هایی چون پله در آن حضور داشتند.

رئیسیان خاطرنشان کرد: در ایران به دلیل اتفاقات اجتماعی و سیاسی و نگاهی که در سینما وجود دارد، ساخت فیلم‌های ورزشی جذابیتی ندارد. موضوعات ورزشی حتی در تلویزیون هم مورد توجه قرار نمی گیرد و این رسانه سعی می‌کند با پخش مسابقات و برنامه های زنده ورزشی، به رسالت خود عمل کند.

وی که رییس هیات داوران اولین دوره جشنواره فیلم های ورزشی ایران بود، درباره دلیل اینکه فیلمسازان به این موضوع نمی‌پردازند، توضیح داد: اصولاً سینماگران ایرانی اهل ورزش نیستند و در نهایت مسابقه فوتبال ببینند و تخمه بشکنند و خیلی کم شاهد ورزش کردن هنرمندان سینما و ارائه نگاه تحلیلی ورزشی از آنها بودم. فوتبال‌بین در سینمای ایران زیاد داریم اما کسی که علاقمند به ساخت یک فیلم دراماتیک خوب در مورد ورزش باشد، سراغ ندارم. اما یکی از افرادی که خیلی روی فوتبال دقت داشت و حرف‌های مهمی برای بیان داشت، آقای تقوایی بود.

این فیلمساز تاکید کرد: مشکل از جایی شروع می‌شود که علاقه به ورزش به عنوان مقدمه‌ای برای کار در فیلمسازان وجود ندارد و عدم درک و شناخت را شامل می شود. همچنین سرمایه‌گذاری درستی در این حوزه صورت نمی‌گیرد و به همین دلیل تشویق مخاطبان برای تماشای چنین آثاری نیز سودی در پی ندارد.

رئیسیان درباره تاثیر جشنواره فیلم‌های ورزشی بر فرهنگسازی بین فیلمسازان گفت: هیچ شکی وجود ندارد که این جشنواره می‌تواند بر جریان فیلمسازی ایران نیز تاثیرگذار باشد همچنان که در دنیا نیز شاهد برگزاری چند جشنواره فیلم ورزشی هستیم. جشنواره فیلم های ورزشی قطعاً در پیشبرد اهداف همگانی کردن دیدگاه ارتقای سلامت و ورزش در جامعه موثر است اما اگر در سکوت برگزار شود شاید تاثیری نداشته باشد در صورتی که باید انعکاس اخبار و نشان دادن و هماهنگی‌اش با مردم بیشتر باشد تا همه در جریان چنین رخدادی قرار بگیرند.

بر اساس این گزارش، جشنواره فیلم‌های ورزشی ایران، نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم و تلویزیون ورزشی (FICTS) است. مقر FICTS در میلان ایتالیا است که بیش از ۱۱۶ کشور عضو این فدراسیون هستند. این جشنواره به عنوان یکی از ۱۶ پایگاه جهانی و میزبان ۲۸ کشور آسیایی و منطقه برای ورود به جشنواره جهانی میلان مورد توجه فیلمسازان و سینماگران این کشورها است و با توجه به جایگاه بین المللی این جشنواره و استقبال از آن، آثاری از کشورهای اروپایی و دیگر کشورها نیز مهمان این رویداد هستند. در این دوره 702 اثر از 54 کشور برای حضور در جشنواره ثبت نام کردند.

دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران به دبیری سیدمجتبی علوی و ریاست احسان شیعه 5 تا 8 شهریور 1398 به همت مؤسسه فرهنگی خانه هنر خیام در بخش خصوصی برگزار می‌شود.

برای مشاهده اخبار و اطلاعات بیشتر می‌توان به سایت رسمی جشنواره به نشانی www.sportfilmfest.ir مراجعه کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جشنواره فیلم های ورزشی سینمای ایران علیرضا رئیسیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۲۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود

نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود، گفت: معلمان باید دین خود را به دانش آموزان و جامعه ادا کنند و در جهت راهنمایی و ارشاد آنها اقدام کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت الله محمدرضا ناصری صبح امروز در مراسم تقدیر از پیشکسوتان و معلمان برگزیده مجتمع خاتم الانبیاء با تبریک روز معلم و قدردانی از معلمانی که در مسیر تربیت و آموزش فرزندان این مرز و بوم تلاش می کنند، اظهار کرد: معلم رسالتی دارد که این رسالت، هدایت و ارشاد است و علاوه بر تعلیم، تربیت را نیز باید مدنظر داشته باشد و این دو را با هم جلو ببرد. 

وی عنوان کرد: اگر تعلیم و  تربیت به عنوان دو بال انسان با هم جلو بروند و آنگاه انسان به کمال خواهد رسید. 

امام جمعه یزد ادامه داد: اگر امروز بسیاری از انسان‌ها از حرکت در این مسیر جا مانده اند، به این دلیل است که تعلیم و تربیت همزمان حرکت نمی‌کنند ضمن اینکه هدف زندگی را نیز فراموش کرده ایم در حالی که اگر هدف زندگی روشن شود، سبک زندگی خود مشخص می‌شود. 

 ناصری با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید بیان کرد: خداوند تمام عالم و هر آنچه در این عالم موجود است را برای بشر خلق کرده بنابراین جهان آفرینش هدف دارد و هدف آن رسیدن بشر به کمال الهی است. 

وی با بیان اینکه یکی از راه های رسیدن به کمال، کسب رضایت الهی و حرکت در مسیر الهی است، عنوان کرد: باید هر حرکتی که انجام می‌دهیم فقط به خاطر خدا باشد و فقط رضایت خدا را مدنظر داشته باشیم. 

نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود، افزود: معلمان باید دین خود را به دانش آموزان و جامعه ادا کنند و در جهت راهنمایی و ارشاد آنها اقدام کنند. 

ناصری با بیان اینکه دانش آموزان باید با خدا مأنوس شوند، تاکید کرد: همه ما در برابر فرزندان این مرز و بوم وظایفی داریم که باید به درستی آن را انجام دهیم و بدانیم که کودکان، بندگان معصوم خدا هستند و والدین و معلمان هر کدام به سهم خود وظایفی در زمینه تربیت آنها داریم. 

وی تصریح کرد: باید ارزش های این کودکان را شکوفا و استعدادهای آ‌نها را کشف کنیم نه اینکه آنها را در فضای مجازی به حال خود رها کنیم تا دشمنان هر گونه که خود صلاح می دانند از آنها بهره برداری کنند. 

امام جمعه یزد یادآور شد: نقش معلمان در واقع همان نقشی است که خداوند متعال از حضرت موسی(ع) طلب کرد و از او خواست تا خدا را به نحوی به بندگانش معرفی کند که بندگان، دوستدار و محب الهی شوند. 

وی تاکید کرد: معلم شدن سعادت می خواهد و افتخار بزرگی است و باید مراقبت کنیم معلمی باشیم که حرکت او مورد قبول و رضایت درگاه احدیت است.  

فرمانده سپاه الغدیر نیز در این مراسم با اشاره به دغدغه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در زمینه تقویت تفکر، تعقل و تدین در مدارس و نقش موثر معلمان در این زمینه اظهار کرد: تلاش ما در مجتمع آموزشی خاتم الانبیاء، جذب معلمانی با این ویژگی و حرکت در مسیر رفع دغدغه نماینده ولی فقیه در استان یزد است. 

سردار حسین زارع کمالی با اشاره به محورهای مدنظر رهبر معظم انقلاب در مورد معلمان عنوان کرد: همه ما قدردان تلاش های معلمان هستیم و امیدواریم معلمان در زمینه رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب گام بردارند. 

در این مراسم از معلمان برگزیده و پیشکسوتان مجتمع خاتم الانبیاء یزد تجلیل شد.

انتهای پیام/781/.

دیگر خبرها

  • تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت
  • اختصاص۱۳۵ میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های ورزشی گناباد
  • موافقت با خواهرخواندگی بندرعباس با پنج شهر آسیایی
  • حسن روحانی دلایل ردصلاحیتش را اعلام کرد
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • ایران، سرآمد در حوزه دفاعی و امنیتی، با وجود تهدیدات متعدد
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد