Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:26:43 GMT

ایران باید مرجع قیمت گذاری زعفران در دنیا باشد

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۲۹۶۴

ایران باید مرجع قیمت گذاری زعفران در دنیا باشد

علی اکبر مهرفرد در مراسم آئین راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی و قراردادهای آتی زیره سبز در بورس کالای ایران گفت: زیره همانند زعفران در دنیا جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان تولید زیره سیاه کم و در حد عرضه به بورس کالا نیست، اظهار داشت: میزان تولید زیره سیاه در ایران به کمتر از ۱۰ تن می‌رسد اما تولید زیره سبز در سال ۹۵ حدود ۹ هزار و ۵۰۰ تن بود در حالی که این رقم امسال به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است و طبق آمار ارائه شده با رشد سه هزار تنی در تولید این محصول در کشور رو به رو بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مهرفرد، صنایع تبدیلی این محصول هنوز توسعه پیدا نکرده و در حد بسته بندی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بعد از هند و سوریه، ایران سومین تولیدکننده زیره در دنیا به شمار می‌رود، گفت: زیره ایران به دلیل وجود برخی مشکلات مربوط به تحریم با نام دیگر کشورها صادر می‌شود به همین دلیل ایران پنجمین کشور صادرکننده زیره در دنیا است.

وی با بیان اینکه شرایط کنونی کشور به دلیل مشکلات ناشی از تحریم‌ها، سخت و بحرانی است، افزود: در تلاش هستیم تا کالاهای مورد نیاز کشور را به طور کامل برآورده کنیم اما بخشی از کالاها مانند زیره و زعفران که جزو کالاهای اساسی مردم نیستند کنترل قیمت نمی‌شوند و می‌توان گفت که این کالاها به عنوان بهترین کالا برای تجارت تلقی می‌شوند.

مهرفرد با بیان اینکه توسعه تولید یک کالا از طریق توسعه تجارت میسر می‌شود، گفت: در صورت عدم توسعه تجارت، تولید امکانپذیر نمی‌شود و منجر به خروج تولیدکنندگان از گردونه تولید خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در ایران امکان توسعه تولید زیره وجود دارد، افزود: در کنار تولید محصولات گیاهی که در مناطق خشک رشد می‌کنند باید بازار برای فروش و مصرف آن وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: بورس کالا ضمن ایجاد شفافیت در زمینه تجارت، در استاندارد سازی و برندسازی تأثیرگذار خواهد بود و نقش مهم و مثبتی را می‌تواند در تجارت ایفا کند.

مهرفرد در خصوص عرضه گندم و آرد در بورس کالای ایران گفت: در حوزه عرضه محصولاتی مثل گندم و آرد سختی‌های زیادی وجود دارد مثلاً سیکل گندم سیکل دولتی یعنی یارانه دولتی است، کالایی که یارانه‌ای باشد دخالت و نظارت و کنترل دولت در آن وجود دارد اما با وجود همه این موانع به مرور و در سال‌های آینده شاهد عرضه انواع محصولات همچون گندم و آرد در بورس خواهیم بود.

وی گفت: ایران با روسیه و قزاقستان دارای توافقی است که این کشورها خط اعتباری ارائه کنند و ما آرد را تولید و صادر کنیم که در این زمینه بورس کالا می‌تواند ورود پیدا کرده و به وزارت جهاد کشاورزی کمک کند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۲۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت

به گزارش تابناک به نقل از مس پرس، حسین مدرس خیابانی عصر امروز در نشستی با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه اظهار کرد: شرکت‌های زیرمجموعه بنگاه‌های اقتصادی یک ظرفیت ارزشمند به حساب می‌آید که استفاده درست و هدفمند از این ظرفیت برای انجام امور و اجرای پروژه‌ها، باعث ایجاد ارزش افزوده و نتایج مطلوب‌تر می‌شود.

وی یکی از مهمترین چالش های موجود بر سر راه پروژه ها را تامین مالی دانست و ادامه داد: در راستای تسریع در تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای، باید از همه ظرفیت‌ها مانند اخذ تسهیلات، گواهی سپرده، برات و... برای تامین منابع مالی مورد نیاز بهره گرفت و مانع از تعطیلی پروژه ها شد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه ایجاد سامانه استعلام قیمت کالاهای مورد نیاز شرکت مس به شفاف سازی و جلوگیری از اعمال سلیقه های شخصی کمک می‌کند، طراحی و اجرای این مدل را به عنوان یک مطالبه از شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه مطرح کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین در نشست دیگری با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان شرکت کانی مس، بر ضرورت تلاش برای تکمیل پروژه های توسعه ای با هدف افزایش ظرفیت تولید در صنعت مس و همچنین تولید مستمر طرح لیپ لیچینگ سونگون از خردادماه تاکید کرد و گفت: در سال مزین به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، پایداری وضع موجود و تلاش برای افزایش تولید محصول در مجتمع‌های تولیدی شرکت مس و سرعت بخشیدن به روند تکمیل پروژه‌ها از جمله طرح تولید کاتد و کنسانتره مس به عنوان یک راهبرد اساسی مدنظر قرار دارد.

ایجاد یک پلنت بالانس ملی از طریق واگذاری یک معدن کوچک، استحصال نیکل و سایر عناصر گرانبها، مشارکت در افزایش راندمان خطوط تولید مجتمع‌ها، پیگیری موضوع واگذاری مالکیت و همچنین توانمندسازی صندوق cvc ویرامس، پنج مطالبه دکتر مدرس خیابانی از شرکت کانی مس بود که در این جلسه مطرح و مقرر شد اقدامات لازم در این راستا دنبال شود.

دیگر خبرها

  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا