Web Analytics Made Easy - Statcounter

با خروج آمریکا از برجام و اعلام بازگشت 90 روزه و 180 روزه تحریم ها علیه ایران، پیش بینی می شد که حجم سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته به شدت کاهش یابد. آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد که در سال گذشته 90 طرح به ارزش یک میلیارد و 842 میلیون دلار در هیات سرمایه گذاری خارجی مصوب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، هنگامی که آمریکا در 18 اردیبهشت ماه سال گذشته از برجام خارج شد رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که تحریم ها علیه ایران در مدت 90 روزه و 180 روزه باز خواهند گشت و هشدار داد که بعد از اعمال تحریم ها در صورت همکاری سرمایه گذاران بین المللی با ایران آن ها را نیز مورد تحریم قرار خواهد داد. از آنجا که تحریم ها همواره با کاهش میزان سرمایه گذاری خارجی همراه بوده است، بنابراین پیش بینی می شد که حجم سرمایه گذاری خارجی در ایران در سال گذشته به شدت کاهش یابد. آیا این پیش بینی محقق شد؟

به تازگی مرکز آمار ایران جزئیات میزان سرمایه گذاری خارجی از سال 1394 تا سال 1397 را منتشر کرده است. این آمارها نشان می دهند که بالاترین حجم سرمایه‌ گذاری خارجی مربوط به سال 1395 بوده که در این سال شاهد بالاترین افزایش در تعداد طرح‌ ها و حجم سرمایه‌گذاری مصوب در هیأت سرمایه‌گذاری خارجی بوده ایم.

طبق اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار ایران در سال 1394، یک میلیارد و 781 میلیون دلار در قالب 36 طرح صنعتی، معدنی و تجاری در هیات سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسیده است اما در سال 1395 تعداد طرح‌ ها به 71 فقره و ارزش این طرح‌ ها به 5 میلیارد و 61 میلیون دلار افزایش یافته است که از نظر تعداد و ارزش طرح ها به ترتیب شاهد رشد 97.2 درصد و 184.1 درصدی هستیم. در سال 1396 تعداد طرح های سرمایه گذاری خارجی با رشدی 23.9 درصدی نسبت به سال 1395 به 88 فقره افزایش یافته است اما ارزش طرح ها با کاهشی 30.9 درصدی به 3 میلیارد و 497 میلیون دلار رسیده است.

آمارها نشان می دهند که در سال گذشته بیشترین تعداد طرح های صنعتی، معدنی و تجاری از سال 1394 تا سال 1397 در هیات سرمایه گذاری خارجی تصویب شده است. در سال 1397، 90 طرح به ثبت رسیده است که این تعداد در مقایسه با سال 1396 رشد 2 درصدی داشته است. البته ارزش سرمایه‌گذاری مصوب در سال 1397 به یک میلیارد و 842 میلیون دلار رسیده است که به‌ دلیل بازگشت تحریم ‌ها نسبت به سال 1396، 47.3 درصد افت داشته است. با این وجود باز هم حجم کل سرمایه‌گذاری در سال 1397 از سال 1394 بیشتر بوده است.

نتیجه آن که زیر فشارهای تحریم، سال گذشته تعداد طرح ها افزایش یافته است اما حجم کل سرمایه گذاری خارجی کاهش یافته است.

شایان ذکر است که برای رهایی از کاهش میزان سرمایه گذاری خارجی در ایران به دلیل تحریم ها، شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مورخه 10 مهر ماه 1397 تصویب کرد که به سرمایه گذارانی که به میزان 250 هزار دلار در ایران سرمایه گذاری کنند اقامت پنج ساله اعطا خواهد شد. به تازگی و در مورخه 9 تیرماه سال جاری هیات وزیران آئین نامه این تصمیم را تصویب کرد و وزارت کشور موظف شد تا حداکثر ظرف یک ماه برای اتباع خارجی که حداقل ۲۵۰ هزار دلار یا معادل آن به ارزهای دیگر در بانک ‌ها و موسسات اعتباری سپرده گذاری بلندمدت یا به همان میزان در ایران سرمایه ‌گذاری کنند، پس از تایید وزارت امور اقتصادی و دارایی، مجوز اقامت پنج ساله صادر کند.

در گذشته در صورتی که اتباع دولت های خارجی به میزان حداقل 300 هزار دلار در ایران سرمایه گذاری می کردند به آن ها اقامت 3 ساله اعطا می شد. با تصمیم اخیر میزان سرمایه گذاری 50 هزار دلار کاهش و مدت اقامت دو سال افزایش یافته است.

حالا باید منتظر ماند و دید که اجرای این تصمیم در عمل می تواند حجم سرمایه گذاری خارجی در ایران را افزایش دهد یا خیر؟

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: برجام سرمایه گذاری خارجی تحریم محمد رضا خاتمی سپهر ۱۱۰ وحید رهبانی جیسون رضائیان تنگه جبل الطارق گاندو امانوئل مکرون سازمان فضایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است

به گزارش خبرنگار مهر محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

ادامه دارد....

کد خبر 6092877 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • شناسایی ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران
  • صدور ۱۶۵ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی در مازندران
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها