Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@21:51:29 GMT

چرا تنظیم بازار در ایران مشکل است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۶۰۴۹

چرا تنظیم بازار در ایران مشکل است؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شاتا، حسین‌مدرس خیابانی با بیان اینکه در تنظیم بازار حقوق تولید کننده و مصرف کننده باید توامان دیده شود، تصریح کرد: فارغ از موضوعات فعلی کشور، همیشه تنظیم بازار به همین دلیل کار سختی بوده است.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اضافه کرد: امروز دایره کالاهای اساسی و ضروری، مانند کالاهای دهه ۷۰ نیست و شرایط متفاوت است؛ چراکه وسعت این کالاها افزایش یافته و نگاه‌ها و ابزارها نوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرس خیابانی با بیان اینکه در تنظیم بازار سه بال تامین، توزیع و نظارت باید با هم مدنظر قرار بگیرد، گفت: از لحاظ تامین به یک حد قابل قبولی رسیدیم و اگر دچار شک تامین شویم، از ذخایر می توانیم استفاده کنیم. همچنین روی کارآمدی یک شبکه توزیع خوب داریم کار می کنیم.

به یک تقویم کالایی برای تامین بازار و مصرف نیاز داریم
وی با بیان اینکه تنظیم بازار یک کار فرابخشی است، بیان کرد: اولویت ما تامین کالاهای معیشتی مردم است، اما بخشی از تولید نیز مربوط به کالاهای فصلی است، پس به یک تقویم کالایی برای تامین نیاز داریم. همچنین تقویم دیگری برای مصرف مردم در برخی ماه‌های خاص مانند ماه مبارک رمضان نیز نیازمندیم.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اعلام اینکه محل تامین بیش از ۹۰ درصد کالاهای مورد نیاز، تولید داخل است، گفت: در چند قلم کالای خاص فقط وابستگی داریم که در کنار تولید باید واردات هم داشته باشیم.
مدرس خیابانی با اشاره به شبکه توزیع کالاها، نیز افزود: تنوع شبکه‌های توزیع داریم و دو قطبی های تولیدکننده و مصرف کننده در این حوزه راه افتاده است. اما حمایت از مصرف کننده در گرو حمایت از تولیدکننده است و بالعکس.
وی اضافه کرد: تولیدکننده باید بتواند خود را با نیازمندی‌ها و همچنین حقوق مصرف کننده هماهنگ کند وگرنه در بازار جایگاه خود را از دست خواهد داد و در شبکه توزیع نیز به همین شکل است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با بیان اینکه در نظام توزیع، هم شبکه توزیع زنجیره ای و هم شبکه توزیع متعارف صنفی باید در کنار هم حفظ شوند، بیان کرد: حدود سه میلیون صنف با بیش از ۶ میلیون نفر اشتغال مستقیم داریم و از این ظرفیت باید برای تنظیم و نظارت بازار استفاده کنیم.
مدرس خیابانی مراکز عرضه مستقیم و نمایشگاه‌های فصلی را از دیگر شبکه های توزیع دانست و گفت: هر کدام از این نهادها، بار یکی از بخش‌های عرضه و تقاضای بازار را بر دوش می کشند که باید در کنار هم دیده شوند.

در نوین سازی شبکه توزیع، هزینه مبادله کالا به نفع مصرف کننده باید کاهش یابد
وی با بیان اینکه در نوین سازی و توانمندسازی شبکه توزیع هزینه مبادله باید کاهش یابد، تصریح کرد: واسطه های غیر ضروری که هزینه مبادله به مصرف کننده وارد می کنند، باید حذف شود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با بیان اینکه از ظرفیت‎های سامانه جامع تجارت در موضوع توانمندسازی شبکه توزیع می‌توان استفاده کرد، افزود: شبکه خاص توزیع را علاوه بر شبکه عام برای کمک و شناسایی اقشار آسیب پذیر و هدف مانند مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و تعاونی‌های کارمندی و کارگری و... داریم و این دو شبکه باید در کنار هم دیده شوند و مکمل هم باشند.

مدرس خیابانی با تاکید بر موضوع آی تی بیس کردن اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی تصریح کرد: این موضوع در انتخابات، وصول و دریافت، صدور مجوزها و سایر بحث ها باید آی تی بیس شوند.
وی با اعلام اینکه ۲۰ درصد واحدهای صنفی کشور، تولیدی هستند، اضافه کرد: یکی از خواسته های این واحدها این است که در موضوع تعرفه های مصرفی مانند برق مشابه واحدهای صنعتی دیده شوند. تجمیع واحدهای صنفی خاص در شهرک‌های صنفی خاص هم مدنظر آن‌ها است و آمایش تجاری شهرها هم برای آن‌ها حائز اهمیت است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: هماهنگی و تعامل میان اتاق‌های اصناف، شهرداری‌ها و اتحادیه‌ها برای سامان دادن واحدهای تجاری در راستای آمایش تجاری مثمر ثمر است که در تشکیل واحدهای صنفی این مهم باید مدنظر قرار بگیرد.
مدرس خیابانی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ایجاد این قائم مقام جدید در دل وزارت صمت، گفت: با توجه به تاکیدات دولت و وزیر صمت، قرار شد که همه مجموعه‌های مرتبط با وزارت بازرگانی در قالب یک ساختار به عنوان قائم مقام امور بازرگانی در وزارت صمت متمرکز شوند که هدف از آن هماهنگی بیشتر و دستیابی به یکپارچگی بهتر در سیاستگذاری و تصمیم گیری بوده است.
وی با بیان اینکه با اجازه وزیر صمت شورای معاونین و شورای اصلی بازرگانی را تشکیل داده ایم، تصریح کرد: این شورا به صورت هفتگی همه دستگاه‌های مرتبط با حوزه بازرگانی را دور هم جمع می کند و مسایل را به پیش می‌برند.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی ادامه داد: حوزه بازرگانی داخلی وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، شرکت نمایشگاه‌های بین المللی ایران، مراکز فرش و دخانیات و صندوق ضمانت صادرات در قالب قائم مقام وزیر در امور بازرگانی متمرکز شده اند و سیاست‌ها را به پیش می‌برند.
مدرس خیابانی با اشاره به اهداف این تصمیم، گفت: به خاطر گستردگی وظایف و فعالیت‌های وزارت صمت، تمرکز و اولویت برخی بخش‌ها مغفول مانده است و تمرکز بر روی برخی موضوعات بارزرگانی از اهداف این تصمیم بوده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حقوق تنظیم بازار کالاهای اساسی تقویم واردات اشتغال تجارت کمیته امداد بهزیستی آی تی برق دولت وزارت بازرگانی سازمان حمایت مصرف کنندگان فرش تنظیم بازار مصرف کننده تولیدکننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۶۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدها را در توزیع برق به فرصت تبدیل کرده ایم

به گزارش خبرنگار مهر، محسن ذبیحی صبح چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز نگاه به حوزه توزیع تغییر کرده است، افزود: این تغییر نگاه به واسطه وضعیت ناترازی ناشی از بد مصرفی به دست آمد.

وی این وضعیت ناترازی را فرصتی مغتنم برای توزیع دانست و اظهار کرد: همین امر باعث شد تا نگاه خود را به این حوزه تغییر داده و نسبت به ایجاد تغییر در مدل‌ها و قوانین گام‌های بلندی برداریم که همین امر موجبات تبدیل شدن تهدید به فرصت را فراهم آورد.

این مسؤول در ادامه با تاکید بر اینکه امروز شبکه توزیع نیروی برق همانند گذشته نمی‌تواند به صورت سنتی مدیریت شده و به همین خاطر نیازمند گذر از این مدل و حرکت به سمت هوشمندسازی در این عرصه هستیم.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه توزیع برق بر اساس مدل جدید (هوشمندسازی) انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای اصلی در این حوزه، تمرکز بر مشارکت مردم بوده و این امر باعث افزایش تاب‌آوری شبکه خواهد شد.

ذبیحی با تاکید بر اینکه ضامن موفقیت در حوزه مدیریت انرژی، مشارکت و همراهی مشترکان است، عنوان کرد: در همین راستا پویشی در راستای جلب مشارکت مشترکان شبکه توزیع برق راه‌اندازی شده است.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094240

دیگر خبرها

  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • نیازمند شبکه تنظیم‌گری کشوری هستیم
  • به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم
  • شهرک صنفی در رزن احداث می‌شود
  • تهدیدها را در توزیع برق به فرصت تبدیل کرده ایم
  • چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • پشت‌پرده بازخوانی مرگ نیکا شاکرمی توسط انگلیسی‌ها / چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر