Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رغم بارش‌های سنگین باران طی سال گذشته و فروردین ماه سال جاری، با شروع فصل تابستان زمزمه‌های کم آبی و مشکل کمبود آب در بروجرد و حومه آن به گوش می‌رسد که باید دید مسئولان دستگاه‌های اجرایی متولی در شورای حفاظت از آب شهرستان طی یکسال گذشته تا کنون چه اقداماتی در جهت کنترل کم آبی و رفع مشکل مردم در بخش‌های مختلف انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مصوباتی که بازهم اجرا نشدند

آخرین جلسه شورای حفاظت از آب شهرستان بروجرد در سال گذشته با مصوباتی در خصوص نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب، جلوگیری از برداشت بی رویه آب در مناطق مختلف دشت‌های اشترینان و سیلاخور بروجرد، جلوگیری از عدم رعایت الگوی کشت و… برگزار شد که امروز به گفته مسئولان ذیربط هیچکدام از آنها عملیاتی نشده است.

لذا برای پی گیری این موضوعات امروز یکشنبه شورای حفاظت از آب شهرستان بروجرد با حضور فرماندار بروجرد، بخشداران، معاون عمرانی فرمانداری بروجرد و مدیران دستگاه‌های اجرایی عضو این شورا در محل فرمانداری بروجرد برگزار شد.

تصور غلط حل مشکل بی آبی و کشت محصولات آب دوست

مسعود فلاح معاون عمرانی فرمانداری بروجرد در این جلسه گفت: علی رغم بارندگی‌های شدیدی که امسال شاهد آن بودیم انتظار می‌رفت مشکل بی آبی حل شود اما می‌بینیم که این تصور غلطی بوده است.

وی افزود: بنابراین برداشت اشتباه، مردم به کاشت محصولات آب دوست چون برنج و هندوانه روی آورده‌اند در حالی که همچنان با کمبود آب در شهرستان مواجه هستیم.



معاون عمرانی فرمانداری بروجرد تصریح کرد: بر اساس قانون الگوی کشت سال گذشته مصوب شده که امسال از کشت محصولات آب دوست جلوگیری شود اما بر عکس این اعلام، می‌بینیم مردم به کشت برنج و هندوانه اقدام کرده‌اند.

امیر محمدی مدیر امور آب بروجرد نیز ادامه داد: در حال حاضر هزار و ۳۵۳ حلقه چاه کشاورزی، صنعتی و شرب از منابع زیر زمینی دشت سیلاخور و اشترینان بروجرد بهره برداری می‌کنند که از این تعداد هزار و ۳۲ حلقه چاه کشاورزی، ۲۷۱ حلقه چاه صنعتی، ۲۴ حلقه شرب بهداشت روستایی، ۲۶ حلقه شهری با حجم ۱۳۲ میلیون متر مکعب آب در سال را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین تعداد هزار و ۲۲۰ حلقه چشمه، ۷۴۰ قنات با حجم تخلیه آب ۴۳ میلیون متر مکعب در سال در بروجرد به ثبت رسیده است.

تا کنون برنامه‌ای برای نگه داری روان آب‌ها در بروجرد اتخاذ نشده است

مدیر امور آب بروجرد گفت: رودخانه سیلاخور با هزار و ۱۰۰ کیلومتر وسعت به عنوان یکی از کانال‌های آبی کشور در بخش منابع سطحی حوزه آبریز بروجرد شناخته شده که این منبع با تخلیه آب ۶ میلیون و ۵۰۰ مترمکعب سالانه آب شهر را خارج می‌کند.

به گفته محمدی، همچنین سالانه ۵۲۰ میلیون متر مکعب از منابع سطحی در حوزه آبریز بروجرد آب خارج می‌شود که تا کنون برنامه‌ای برای نگه داری این روان آب‌ها اتخاذ نشده است.

وی افزود: امسال ۱۸ کیلومتر لایروبی رودخانه سیلاخور را در دستور کار داریم که به دفتر برنامه ریزی پیشنهاد داده‌ایم و امیدوارم تصویب شود.

متاسفانه علی رغم اعلام امور آب منطقه‌ای به صاحبان چاه‌ها تا کنون هیچ کشاورزی برای طی مراحل نصب کنتور هوشمند مراجعه نکرده است

مدیر امور آب بروجرد با بیان اینکه ۹۰ درصد منابع آبی صرف بخش کشاورزی می‌شود، اظهار داشت: باید بنابر بخشنامه اعلام شده امسال از هر گونه کشت محصولات آب دوست در سطح اراضی کشاورزی شهرستان جلوگیری شود.

محمدی همچنین با اشاره به اجرای طرح نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب کشاورزی، ادامه داد: متاسفانه علی رغم اعلام امور آب منطقه‌ای به صاحبان چاه‌ها تا کنون هیچ کشاورزی برای طی مراحل نصب کنتور هوشمند مراجعه نکرده است.

وی تاکید کرد: امسال در نظر داریم در رابطه با این طرح پی گیری های لازم را انجام داده تا کشاورزان هرچه سریع‌تر به نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی خود اقدام کنند.

پای کشاورزان غیربومی در میان است

حدادی مدیر شرکت آبفا بروجرد نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در اشترینان با تعداد حلقه چاهی که وجود دارد تا کنون مشکل کم آبی نداشته‌ایم؛ گرچه بارندگی زیاد بود اما منابع زیرزمینی تغییر آن‌چنانی نکردند و تنها آب‌های سطحی بالا آمدند.



وی افزود: هیچ منبعی مانند چاه نمی‌تواند آب لازم را تامین کند و مشاهده می‌شود با کشت محصولات آب دوست توسط کشاورزان غیربومی سطح آب چاه‌ها نیز پایین آمده است.

۷۰ درصد آب شرب بروجرد از طریق چاه‌ها تامین می‌شود

به گفته مدیر شرکت آبفا بروجرد، وظیفه شرکت آبفا تامین آب شرب شهر است که البته در بخش اشترینان به دلیل برداشت بی رویه آب از سوی کشاورزان غیر بومی تامین آب مردم این بخش دچار مشکل شده است.

حدادی افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد آب شرب بروجرد از طریق چاه‌ها و ۳۰ درصد از سرچشمه «گلرود» تامین می‌شود.

وی تاکید کرد: مشکل آب شرب شهر را نمی‌توان با چند تانکر حل کرد و اگر مشکل کمبود آب به وجود بیاید واقعاً نمی‌توانیم پاسخگوی جمعیت شهری بروجرد باشیم.

استان‌هایی که دچار سیل شدند الگوی کشت را رعایت نکردند

عزت الله نباتی مدیر جهاد کشاورزی بروجرد نیز در این جلسه اظهار داشت: امسال با توجه به حق آبه موجود، به تمامی کشاورزانی که چاه دارند اعلام کرده‌ایم که الگوی کشت را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: امسال استان‌هایی که دچار سیل شدند الگوی کشت را رعایت نکردند اما جهاد کشاورزی بروجرد بر اساس الگوی کشت سال‌های گذشته، امسال نیز این الگو را رعایت کرده‌است.

نباتی افزود: در کشت محصولات آب دوست باید امسال رعایت تناوب و تناسب را داشته باشیم چرا که برای کشت محصولات آب دوست باید ۱۰ درصد از اراضی اختصاص پیدا کند و ۵۰ درصد از کشاورزان به کشت محصولات استراتژیکی مانند جو، گندم، کلزا و … بپردازند.



به گفته وی، کشاورزانی که به روش آبیاری تحت فشار، قطره‌ای و یا بارانی عمل می‌کنند می‌توانند تا سقف ۲۰ درصد از اراضی کشاورزی را به زیر کشت محصولات آب دوست ببرند.

تنها ۸۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی در بروجرد تحت آبیاری سیستم قطره‌ای هستند

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با بیان اینکه در زمینه آب و نگه داشت آن برنامه نداریم، تاکید کرد: همین بی برنامگی باعث شده است امروز در این مقطع با مشکلات متعددی مواجه شویم.

وی افزود: در حال حاضر تنها ۸۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی در بروجرد تحت آبیاری سیستم قطره‌ای هستند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی بروجرد، ۳۵ هزار هکتار زمین آبی در بروجرد وجود دارد که در مقابل آن یک پمپاژ آب وجود ندارد و حق آبه شهرستان تا کنون تحقق پیدا نکرده است.

نباتی ادامه داد: جهاد کشاورزی بروجرد به کشاورزان غیر بومی هیچ‌گونه خدمات و نهاده‌ای ارائه نمی‌دهد چرا که این قشر با ورود به بخش کشاورزی شهرستان منابع آبی را با مشکل مواجه کرده‌اند.

برداشت آب غیرمجاز از سوی سفره خانه‌های سنتی بخش ونایی

مقداد صارمی بخشدار اشترینان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر دو مشکل اساسی در بخش اشترینان وجود دارد که یکی برداشت آب غیرمجاز سفره خانه‌های سنتی بخش ونایی و دیگری حفر چاه‌های غیرمجاز در شمال اشترینان است.

وی افزود: بر اثر این مشکلات تنش‌هایی در میان مردم برخی از روستاهای اشترینان ایجاد شده است که البته مشاهده می‌کنیم در بالا دست بخش کشاورزی به صورت غرقابی آبیاری می‌شود.

بخشدار اشترینان با اشاره به برداشت بی رویه آب از سوی سفره خانه‌های سنتی در منطقه ونایی، تصریح کرد: کنترل کار در این بخش از دست ما خارج شده است و از طرفی دیگر وجود کشاورزان غیربومی است که انتظار می‌رود با آنها برخوردی قاطع انجام شود.

عبدالرحیم رحیمی فرماندار بروجرد در این رابطه گفت: امسال ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار بابت سیل به لرستان تزریق شده که ۲۵۰ میلیارد به بخش امور آب اختصاص دارد.

وی تاکید کرد: ضعف مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بروجرد در این است که برای مطالبات هیچ‌گونه ارتباطی با مدیران کل مربوطه در مرکز استان ندارند.

۵۰ درصد از اعتبارات اختصاص یافته به امور آب برای مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز هزینه شود

فرماندار بروجرد ادامه داد: امور آب منطقه‌ای بروجرد باید از کل اعتباری که به این دستگاه اختصاص پیدا می‌کند حدود ۵۰ درصد از آن را به منظور مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز درسطح شهرستان بروجرد هزینه کند.

رحیمی بیان داشت: ظرف سه هفته آینده شورای حفاظت از آب شهرستان باید تشکیل شود و مدیران برنامه‌ها و پیشنهادات را برای سال آینده ارائه دهند.

وی با اشاره به سفره خانه‌های سنتی در منطقه ونایی گفت: باید جلسه‌ای با حضور میراث فرهنگی و صاحبان این سفره خانه‌ها برگزار و تمامی مشکلات مطرح شود تا فعالین در این منطقه نیز متوجه باشند که برای گرفتن مجوز چه مراحلی را باید طی کنند.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: کشاورزی کمبود آب بروجرد فرمانداری بروجرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۷۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب سد سفیدرود رها سازی شد


به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، استاندار گیلان روز یکشنبه با حضور در شهر رودبار از سد سفیدرود بازدید و بر چگونگی اجرایی شدن رهاسازی آب این سد همزمان با آغاز فصل زراعی نظارت و بر رعایت کامل تقویم زراعی‌ توسط شالیکاران و اجرای کامل مصوبات ستاد مدیریت آب تأکید کرد تا با وجود خشکسالی های مداوم سال زراعی خوبی را در استان پشت سر بگذاریم.

اسدالله عباسی در حاشیه رهاسازی آب سد سفیدرود گفت: در حال حاضر حجم ذخیره آب پشت سد حدود ۷۰۲ میلیون متر مکعب است که پارسال در همین مقطع زمانی حدود ۷۲۰ میلیون متر مکعب بوده است.
وی افزود : سال گذشته بارش های خوبی داشتیم و مردم همکاری کردند و مردم و مدیران در تعامل و هماهنگی با هم و عمل براساس تقویم زراعی، آب کشاورزی را مدیریت کردند.
استاندار گیلان خاطر نشان کرد: امسال نیز تمهیدات لازم را فراهم و اعلام کردیم سردهنه ها و، نهرها و چاهها را آماده کنند؛ ضمن اینکه انتطار است کشاورزان نیز همچون پارسال نوبت بندی آب را رعایت و به مسئولان اعتماد و با آنها همکاری کنند و بر اساس تقویم زراعی کشت و کار خود را پیش ببرند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۷۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان به طور مستقیم از سد سفید رود مشروب می شود، اظهار کرد: امسال نیز اهتمام بر آن است همچون پارسال با همکاری کشاورزان از منابع آبی موجود در استان استفاده بهینه کرده و آنها را به زمین های کشاورزی برسانیم.
استاندار گیلان با قدردانی از زحمات کشاورزان و دست اندرکارانی که در عرصه تولید فعالیت می کنند، تصریح کرد: از کشاورزان حمایت می کنیم و بر همین اساس قیمت ها امسال خیلی بهتر از پارسال خواهد بود و مشکلاتی که در سال گذشته داشتند، برطرف شده است.
نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: امسال با همدلی و همکاری برای تولید بیشتر محصول اهتمام داریم و امید است سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.

  سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند.
این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.
بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

دیگر خبرها

  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • استاندار لرستان از طرح نهضت ملی مسکن بروجرد بازدید کرد
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد