Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، مطابق اصل نود و يكم قانون اساسي، شوراي نگهبان  12 عضو دارد كه از اين تعداد 6 نفر فقیه توسط رهبر انقلاب انتخاب می شوند و 6 نفر حقوقدان با معرفی رئیس قوه قضائیه به مجلس شورای اسلامی و رای گیری بر اساس اکثریت نسبی برگزیده می شوند.

اعضای شورای نگهبان برای مدت شش سال انتخاب می‏ شوند. فقهای شورای نگهبان عبارتند از  آیت الله احمد جنتی (دبیر)، آیت الله مهدی شب‌زنده‌دار جهرمی، آیت الله آملی لاریجانی، آیت الله محمدرضا مدرسی‌یزدی، آیت الله محمد یزدی و حقوقدانان نجات‌الله ابراهیمیان، سام سوادکوهی‌فر،  محسن اسماعیلی،  محمدرضا علیزاده،  سید فضل‌الله موسوی و عباسعلی کدخدایی .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیک به  سه سال قبل یعنی در روز 23 تیرماه 1395 نمایندگان مجلس شورای اسلامی 3 عضو حقوقدان شورای نگهبان را از بین 5 نفر انتخاب کرده بودند که عباسعلی کدخدایی با 203 رای، محمدرضا علیزاده با 178 رای و سید فضل الله موسوی با 142 رای برگزیده شده بودند.

در حال حاضر نیز دوره نجات‌الله ابراهيميان، سام سوادكوهی فر و محسن اسماعيلی سه حقوقدان شورای نگهبان به پایان رسیده و باید دید آیت الله رئیسی چه افرادی را به مجلس شورای اسلامی معرفی می کنند.

بر اساس ماده 6 آیین نامه داخلی شورای نگهبان برای جلوگیری از وقفه و سکون در کار شورا، دبیر شورا 40 روز قبل از پایان مدت عضویت اعضائی که عضویتشان در شرف انقضاء است طی نامه ای مراتب را در مورد فقهاء به مقام معظم رهبری و در مورد حقوقدانان به رئیس قوه قضائیه اعلام می نماید. طی روزهای آینده از اسامی افرادی که رئیس قوه قضائیه به عنوان نامزدهای حقوقدان شورای نگهبان معرفی کرده رونمایی خواهد شد و احتمالاً هفته آینده در صحن علنی مجلس برای آنها رای گیری انجام خواهد شد. مجلس شورای اسلامی تا 26 تیرماه فرصت دارد که سه حقوقدانان شورای نگهبان را انتخاب کند.

بر اساس قانون، رئيس قوه موظف است به تعداد بيش از افراد مورد نياز براي حقوقدانان شوراي نگهبان افرادي را به مجلس شوراي اسلامي معرفي كند و مجلس نيز مكلف است ميان افراد معرفي شده راي‌گيري كرده و حقوقدانان شوراي نگهبان را انتخاب كند. پيش از أخذ رأى براى انتخاب حقوقدانان شوراى نگهبان هر نامزد مي تواند حداكثر ده دقيقه در جلسه علنى مجلس مشخصات، سوابق كاری، تحصيلات و برنامه ‏هاى خود را به اطلاع نمايندگان برساند. سپس رای گیری در صحن علنی صورت می گیرد و افرادی که  آرای بیشتری کسب کنند به عنوان حقوقدانان شورا معرفی می شوند.

شورای نگهبان و انتظارات جریانات سیاسی

هر چند این احتمال وجود دارد که با توجه به نداشتن منع قانونی برای معرفی دوباره حقوقدانان فعلی، رئیس قوه قضائیه اقدام به معرفی مجدد افراد به مجلس شورای اسلامی نماید اما حدس و گمان هایی در فضای مجازی کشور از سوی برخی کاربران مطرح شده است. این کاربران خواستار تاکید بر جوانگرایی در ترکیب شورای نگهبان شده بودند هر چند یکی از این کاربران که در این باره توئیت منتشر کرده بود اقدام به حذف توییت خود کرد. 

روز شنبه رسانه ها نامه ای منتسب به مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران خطاب به رئیسی را نیز منتشر کردند که در این نامه دانشجویان خواستار معرفی افرادی «کاملا انقلابی»به عنوان حقوقدانان شورای نگهبان شده بودند.

هر چند انتظارات محدود به جوان گرایی و انقلابی گری نمی شود و اصلاح طلبان نیز در ماه های اخیر توقعاتی را از شورای نگهبان مطرح کرده بودند.

البته به نظر نمی رسد حتی با تغییر هر سه حقوقدان فعلی در رویه شورای نگهبان در برخورد با جریانات سیاسی تغییری صورت بگیرد؛ چرا که شورای نگهبان در بررسی صلاحیت افراد به عضویت آنها در جریان سیاسی خاص نظر ندارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۹۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از ویژگی‌های مهم انتخابات مجلس دوازدهم آن بود که مردم به یک «لیست واحد» رأی ندادند و به کاندیداهایی از لیست‌های مختلف انتخاباتی اقبال نشان دادند.

بنابر روایت مهر، در این انتخابات جریان‌های سیاسی نظیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورای وحدت اصولگرایان، اُمناء، جبهه صبح ایران و همچنین صدای ملت با محوریت چهار حزب اصلاح‌طلب کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه، اعتماد ملی و ندای ایرانیان صحنه‌گردانان اصلی انتخابات بودند.

با توجه به اینکه شاخص‌ترین چهره‌های راه‌یافته به مجلس دوازدهم محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، مسعود پزشکیان، منوچهر متکی و حمید رسایی هستند، احتمالاً فراکسیون‌های عمده مجلس دوازدهم با محوریت این افراد تشکیل خواهد شد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900264

دیگر خبرها

  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟