Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنجمین نشست منطقه‌ای تشکل‌های اجتماعی زنان و خانواده که از شنبه به مدت چهار روز در شیراز آغاز به کار کرده است، با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری آغاز شد؛ اما دستاوردهای آن برای بانوان استان فارس فراتر از سفری یک روزه بود.

ابتکار جز افتتاح این نشست ویژه که در آن نمایندگانی از استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان نیز حضور داشتند از روند مهارت‌آموزی زنان سرپرست خانوار در سازمان فنی و حرفه‌ای فارس و نیز بند نسوان زندان مرکزی شیراز بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازدیدی کم‌سابقه؛ اما پربازخورد

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس در گفت‌وگو با ایرنا بازدید معاون رئیس جمهوری را از زندان زنان مثبت ارزیابی کرد و این رویداد را که با همراهی استاندار فارس نیز صورت گرفت کم‌سابقه توصیف کرد.

سیده معصومه دستغیب ابراز داشت: با هماهنگی دفتر امور بانوان و خانواده و اداره کل زندان‌ها و دادگستری استان فارس شاهد حضور معاون رئیس جمهور از وضعیت زنان زندانی بودیم.

وی مهم‌ترین هدف از این بازدید را گفت‌وگوی نزدیک با زنان زندانی و شنیدن مشکلات آنان عنوان کرد و گفت: در این دیدار صمیمانه از چرایی زندانی‌شدن زنان پرسیدیم، وضعیت فرزندان آن‌ها را در نبودن ان‌ها در خانواده جویا شدیم؛ از طرفی تعدادی از مادران دارای فرزند نیز در زندان‌ها به سر می‌برند که شرایط کودکان آن‌ها در مهدکودک زندان مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس با بیان اینکه تعداد مادران دارای فرزند خردسال در زندان شیراز اندک است، اظهار داشت: با این حال، آگاهی از اوضاع همین تعداد اندک نیز اهمیتی ویژه دارد و خوشبختانه در این بازدید مورد توجه واقع شد.

دستغیب بیان کرد: این بازدید در اتاق زنان زندانی صورت گرفت و بسیار صمیمانه و نزدیک بود؛ بدین‌ترتیب آنان نیز مهم‌ترین مسائل و مشکلات خود را از نظر روحی و عاطفی بر اثر نبودشان در خانواده مطرح کردند و مشکلات فرزندان آن‌ها هم در غیبت مادرانشان بازگو شد.

این مقام مسئول با اشاره به فراهم‌شدن امکان آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای در زندان شیراز، خاطرنشان کرد: کارگاه‌ها و نحوه آموزش به زنان زندانی از مسائل مورد توجه در این دیدار بود؛ دغدغه‌های زندانیان درباره اشتغال و عدم برخورداری از مهارت‌های اشتغال‌آفرینی مطرح شد.

وی همچنین عنوان کرد: به محل ملاقات زنان زندانی با همسرانشان، آشپزخانه زندان و کتابخانه بند زنان نیز توجه شد و برنامه‌های فرهنگی زندانیان و چگونگی گذران اوقات فراغت آنان از مسائلی بود که معاون رئیس جمهور با گفت‌وگویی مستقیم از آن‌ها آگاه شد.

تلاش‌ها برای کاهش زنان زندانی ادامه دارد

دستغیب این بازدید را برای زنان زندانی بسیار مهم و منحصر به فرد دانست و بیان داشت: براساس این رویداد مسائل و مشکلات زنان زندانی طبقه‌بندی می‌شود و در جلسات مختلف بررسی خواهد شد؛ همچنین با توجه به اینکه دفتر امور بانوان استانداری طرحی را برای آزادسازی زنان زندانی با جرایم غیر عمد اجرایی کرده است، چگونگی تلاش‌ها برای کاهش تعداد زنان زندانی نیز مدنظر است.

وی با تاکید بر ضرورت حضور بانوان در کانون خانواده، خاطرنشان کرد: افزون بر این در تلاش هستیم درصورتی که مقدور باشد زمان حضور زنان در زندان را کاهش دهیم و اگر نیاز به طی مراحلی برای بررسی پرونده آن‌هاست، تسریع در مراحل به‌منظور کاهش روزهای حضور زنان در زندان پیش‌بینی خواهد شد.

دستغیب با بیان اینکه دلایل زندانی‌شدن زنان و مردان با یکدیگر تفاوتی ندارد، ابراز داشت: بروز جرایم غیرعمد همچون ورشکستگی و سو استفاده‌های مالی منجر به زندانی‌شدن تعدادی از بانوان شده است که باید هرچه سریع‌تر برای بازگشت آنان به خانواده تلاش کرد.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در حاشیه این بازدید از پیگیری‌ها برای انتقال زنان دارای فرزند به زندان باز براساس سخن گفت؛ همچنین به ضرورت بازپروری زنان زندانی برای بازگشت به جامعه تاکید کرد و از تلاش‌ها درخصوص اجرای دستبند و پابند الکترونیکی برای زندانیان زن واجد شرایط خبر داد که آمادگی اجراشدن آن با همکاری و تأیید قوه قضائیه وجود دارد.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده زندانیان معصومه ابتکار زنان امور بانوان استانداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی
  • آزادی معلم زندانی با همت نیکوکاران شاهرودی در روز معلم
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی