Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:19:59 GMT

کارکردهای اثربخش اردوگاه های دانش آموزی در کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۰۴۷۴

کارکردهای اثربخش اردوگاه های دانش آموزی در کشور

به گزارش ایرنا، تجارب نشان می‌دهد که اردوگاه‌های دانش آموزی مکانی امن برای اجرای برنامه‌های غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در طول سال هستند چرا که اثر تربیتی یک اردوی فرهنگی تفریحی چنان عمیق است که تأثیر آن تا سال‌ها بر صفحه ذهن افراد باقی می‌ماند و به همین دلیل اردو از هر کار تربیتی مهم‌تر، عمیق‌تر و ماندنی‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوگاه‌های دانش آموزی دراستان ها تحت پوشش آموزش و پرورش قرار دارند تا دانش آموزان از امکانات و تجهیزات این مکان مهم تربیتی و تفریحی درمناطق مختلف کشور در قالب تفریح، سرگرمی و مهارت آموزی برخوردار شوند.

آنطور که کارشناسان امور تربیتی می‌گویند: اردوگاه‌ها با هدف رشد شخصیتی، اجتماعی و مهارتی دانش آموزان شکل می‌گیرد و اردو یک فعالیت مهم دانش آموزی است که به صورت گروهی و تحت نظارت مربیان، خارج از محیط مدرسه صورت می‌گیرد که در آن فرد درگروه همسالان خود می‌تواند مهارت‌های اجتماعی را بیاموزد و تمرین کند.

دانش آموزان تمایل زیادی به برگزاری اردوهای فرهنگی تفریحی نشان داده اند، زیرا در محیطی امن و آرام و دور از فضای مجازی حضور پیدا می‌کنند و با دوستان و گروه‌های هم سن خود با زبانی قابل فهم به گفت و گو می‌نشینند و در کنار آن از کارگاه‌های مهارت آموزی اجتماعی و تربیتی توسط مربیان مجرب بهره مند می‌شوند.

برای تقویت کارکردهای اثر بخش اردوگاه‌های دانش آموزی کشور باید نگاه ویژه ای به جایگاه اردوگاه‌های دانش آموزی در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در طول یک سال تحصیلی شود.

اردوی دانش آموزی یک فضای تربیتی و تمرینی است که در آن اولین قدم برای تجربه استقلال، خودباوری، اعتماد به نفس و زندگی گروهی برداشته می‌شود و شرکت کنندگان در آن زندگی جدیدی را به دور از خانواده و در میان گروه همسالان تجربه می‌کنند.

کارشناسان فعال در حوزه آموزشی - تربیتی معتقدند که افراد در اردو شیوه زندگی فردی و گروهی، پیروی از قوانین و مقررات، احترام به بزرگان، نقش‌های اجتماعی، کمک به همنوعان با شیوه‌های علمی را می‌آموزند.

به گفته آنان اردو در بروز ویژگی‌های شخصیتی افراد، اختلافات فردی، رفتارهای هنجار و نابهنجار، بروز مهربانی‌ها، عواطف، هیجانات و مهار آنها نقش بسزایی دارد.

استان البرز نیز ۲ اردوگاه دانش آموزی دارد که پذیرش دانش آموزان در آن در قالب اردوهای دانش آموزی و خانوادگی نیازمند توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری در بخش ایجاد زیرساخت‌های اقامتی، تجهیزات رفاهی و آموزشی است.

اردوگاه‌های دانش آموزی استان البرز برای پذیرش اردوهای دانش آموزی کشور نیاز به سازماندهی و تخصیص اعتبار در کنار برنامه ریزی جامع و نظارتی دارد تا بتواند این بستر مهم را برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان آماده‌تر کند.

روانشناس و مشاور تحصیلی مدارس البرز می‌گوید: هر فردی با شنیدن نام اردوگاه به یاد برگزاری اردوهای دانش آموزی در دوران تحصیل خود می‌افتد که چگونه دراین مکان شادی آفرین چند روزی را در کنار هم کلاسی‌ها یا افراد هم سن و سال خود از استان‌های مختلف با لهجه‌های متفاوت را گذرانده است.

مریم اسدی افزود: اردوی دانش آموزی در واقع یک گام عملی برای آشنایی دانش آموزان در تجربه کردن یک زندگی با حداقل امکانات و همچنین کسب مهارت‌های لازم در روابط بین فردی است که اگر این برنامه به خوبی در اردوگاه‌های دانش آموزی برگزار شود نتایج ارزشمندی را از نظر تربیتی و اجتماعی در پی دارد.

وی بیان داشت: اجرای اردوهای دانش آموزی در اردوگاه‌ها موجب می‌شود تا لحظه‌های طلایی در ذهن افراد نقش ببندد و خاطرات آن سال‌های طولانی به یادگار بماند.

وی از اردو به عنوان یک فرآیند برای اجتماعی شدن و کسب مهارت‌های اجتماعی یاد کرد و یادآورشد: اردویی که هر دقیقه آن برای دانش آموزان خاطره ساز و ارزشمند است باید با اهداف تربیتی - آموزشی در مکان‌های مهمی چون اردوگاه‌های دانش آموزی برگزار شود.

اسدی تصریح کرد: دانش آموزان در این سفرهای یک تا چند روزه به اردوگاه‌ها با درس‌های زندگی آشنا می‌شوند و یک حس اعتماد به نفس قوی و مستقل شدن را با گروه هم سن و سالان خود تجربه می‌کنند.

وی تاکید کرد: خانواده به مکان‌هایی که متعلق به آموزش و پرورش است اطمینان خاطر خاصی دارند پس برای تقویت این اطمینان و هدایت اردوهای دانش آموزی به اردوگاه‌های دانش آموزی باید زیرساخت‌های مهم رفاهی و تفریحی در این مکان مهم بیش از گذشته فراهم و تقویت شود.

اردوگاه‌های دانش آموزی کلاس‌های جذاب

مشاور تحصیلی مدارس البرز اظهارداشت: اردو گاه‌های دانش آموزی با توجه به تنوع امکانات از جذابیت بالایی برای آینده سازان برخوردار هستند.

سبحان کیان بیان داشت: ایجاد نشاط مهم‌ترین هدف اردوهای فرهنگی تفریحی دانش آموزی است زیرا این برنامه از فشارهای روحی، روانی، اجتماعی و خانوادگی در افراد می کاهد.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین بخش اردوها یی که در اردوگاه‌های دانش آموزی برگزار می‌شود مربوط به مهارت‌های زندگی است به گونه‌ای که دانش آموزان احساس بزرگ‌تر شدن و قوی‌تر شدن پیدا می‌کنند.

این کارشناس تصریح کرد: دانش آموز دراردوهای دانش آموزی به خصوص اردوگاه‌های کشور در یک فضای سخت و متفاوت زندگی را با دوستانش تمرین می‌کند.

کیان یادآورشد: اردوی دانش آموزی فرصتی مناسب برای نشاندن مفاهیم مهم تربیتی، مهارتی، زندگی، استحکام و تقویت آنچه که در یک فرایند آموزشی به کودکان، نوجوانان و جوانان ارائه شده، به شمار می‌رود که در این فضا شرایط به گونه‌ای فراهم می‌شود تا آنان به سمت کمال و زندگی با کرامت هدایت شوند.

وی از اردو به عنوان فضایی به دور از ظاهر سازی و دیگر فریبی یاد کرد و ادامه داد: در اردو افراد به دیگران اجازه می‌دهند تا هر کس با هر اندیشه و تفکری به دورنشان راه یابد و سنگ بنای دوستی‌ها نهاده شود.

ظرفیت بهره برداری ملی اردوگاه آیت الله طالقانی

مدیرکل آموزش و پرورش البرز هم گفت: این استان دارای ۲ اردوگاه دانش آموزی در شهرستان‌های ساوجبلاغ و طالقان است که برای پذیرش دانش آموزان در بخش اردویی نیاز به سازماندهی و ساماندهی ویژه ای به دلیل چشم انداز طبیعی، موقعیت جغرافیایی و وسعت فضا ی محوطه‌ای دارند.

سالار قاسمی خاطرنشان کرد: اردوگاه دانش آموزی آیت الله طالقانی ظرفیت بهره برداری ملی دارد که باید توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به بازدید وزیر پیشین آموزش و پرورش و استاندار البرز از اردوگاه آیت الله طالقانی در روستای میناوند طالقان اضافه کرد: این اردوگاه دانش آموزی نیاز به بستر سازی توسعه‌ای دارد.

قاسمی با بیان اینکه زمینه‌های ارتقای این اردوگاه در سطح ملی در برنامه‌های آینده دردستور کار قرارخواهد گرفت، افزود: این اقدام موجب می‌شود تا استان بتواند گام مؤثری با ایجاد بستر مناسب در آمد پایدار در حوزه گردشگری دانش آموزی بردارد.

وی عنوان کرد: اردوگاه دانش آموزی ساوجبلاغ نیز به دلیل دسترسی آسان‌تر به مرکز استان از موقعیت بهتری برخوردار است اما باید به امکانات مناسب مجهز شود.

مدیرکل آموزش و پرورش البرزافزود: اردوگاه‌های دانش آموزی با توجه به کارکردهای خود می‌توانند در بالا بردن فرهنگ اجتماعی و اعتقادی دانش آموزان نقش آفرین باشند جون این اردوها با اهداف علمی، آموزشی، فرهنگی، زیارتی، ورزشی و سیاحتی همراه است و با برنامه ریزی انجام می‌شود.

وی تجربه کردن یک زندگی دسته جمعی، تقویت و تحکیم بنیه اعتقادی و اخلاقی جوانان و نوجوانان، کسب تجربه در زمینه‌های اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی، رشد مهارت‌های اجتماعی، رشد و شکوفا سازی استعدادهای فردی، افزایش دانش عمومی و تخصصی افراد را از حمله اهداف اردوی دانش آموزی بیان کرد.

قاسمی خاطرنشان کرد که در استان البرز به رعایت قوانین و ضوابط اردویی ویژه دانش آموزان در پایه‌های مختلف تحصیلی دقت و نظارت کامل وجود دارد و نیروی انسانی تشکیلات فعال در برگزاری انواع اردوهای دانش آموزی از توان اجرایی لازم برخوردار هستند.

وی تاکید کرد: صدور مجوزهای اردویی در البرز نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری یافته است.

مدیرکل فرهنگی و هنری، اردویی و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۳۰۲ اردوگاه فرهنگی تربیتی در استان‌ها برای بازدید دانش آموزان وجود دارد.

علی رمضانی اظهارداشت: این اردوگاه‌ها با هدف توجه به نقش مهم اردوهای تربیتی در رشد شخصیتی، اجتماعی و مهارت آموزی دانش آموزان آماده شده است.

وی با اشاره به اینکه اردوهای دانش آموزی امسال به صورت منطقه‌ای در حال برگزاری است، اظهارداشت: دراین اقدام فرهنگی و تربیتی، سلامت و ایمنی دانش‌آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است.

رمضانی درادامه به نقش مهم مشارکت خانواده‌ها و خیرین در برگزاری اردوهای دانش آموزی در کشور پرداخت و یادآور شد: در اجرای برنامه‌های اردویی آموزش و پرورش با کمبود بودجه و امکانات مواجه است.

وی شعار وزارت آموزش و پرورش در برگزاری اردوهای دانش آموزی را امنیت دانش‌آموزان ذکر کرد و یادآورشد: در تدوین دستورالعمل جدید اردوهای دانش‌آموزی از نظرات کارشناسان و صاحبنظران تعلیم و تربیت استفاده شده است.

وی از اردوهای دانش آموزی به عنوان یک مجموعه تربیتی و مهارتی یاد کرد وادامه داد: دانش‌آموزان در اردوها یک فضای صمیمی و جامعه محور پرورشی به ویژه در اردوگاه‌های دانش آموزی را تجربه می‌کنند و در واقع درس زندگی و ارتباطات اجتماعی را فرا می‌گیرند.

این مسئول بیان داشت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در این بخش، برگزاری اردوهای تربیتی، آموزشی و سیاحتی است که نمونه عالی آن را می‌توان در اعزام دانش‌آموزان به راهیان نور مشاهده کرد.

۱۴ میلیون دانش آموز در مدارس کشور تحصیل می‌کنند.

۲۸۱۹/ ۶۱۵۵

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۰۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از فعالان و سفیران سلامت دانش آموزی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان در این مراسم گفت : برنامه‌های هفته سلامت صرفا حول مسائل پزشکی نیست بلکه در ابعاد وسیع‌تری مثل موضوعات آموزشی، آگاه سازی کودکان و دانش آموزان از خودمراقبتی در حوزه‌های جسمی، حرکتی، سبک زندگی، مهارت‌های زندگی و حیطه‌های روانی و عاطفی است.

اسدی افزود:سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یک سند بالادستی نقشه راه و سیر حرکت تحولی در مدارس یکی از ساحت‌های شش گانه تربیتی را ساحت زیستی و بدنی تعریف کرده، برای داشتن ایران قوی و مدرسه قوی مورد نظر دولت سیزدهم، تقویت ارزش‌های دینی، هویت ملی و اعتقادی و همچنین زیستی و بدنی دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد.

وی خطاب به دانش اموزان گفت:هیچکس مسئول شادی، موفقیت و سلامتی شما نیست جز خودتان، پس مسئولیت پذیر باشید، ورزش و پیاده روی را جزو برنامه‌های روزانه خود قرا دهید، ترکیب سلامت و ورزش یک ترکیب برنده و پایه گذار فرهنگی است، هرگز زندگی خودتان را با دیگران مقایسه نکرده و لبخند را از خودتان دریغ نکنید.

معاون بهداشتى دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درمانى  آذربايجان غربي گفت: غربالگرى سلامت روان،دهان و دندان و بيمارى هاى مرتبط با چاقى را در بين دانش آموزان انجام مى دهيم

 معاون بهداشتى دانشگاه علوم پزشكى و خدمات بهداشتى و درمانى استان آذربايجان غربى غربالگرى دانش آموزان در بخش هاى دهان و دندان،سلامت روان و بيماري هاى چاقى را از اولويت هاى مهم اين دانشگاه و مجموعه آموزش و پرورش استان خواند.

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان هم در این مراسم گفت: غربالگرى سلامت روان، سلامت دهان و دندان، بيماري هاى ناشي از چاقى و همچنين بيمارى هاى مرتبط با قلب و عروق در طي سال تحصيلى به صورت مداوم براى دانش آموزان در حال انجام است.

ريخته گر افزود: برنامه هاى ورزشى و زنگ هاى ورزش در سطح مدارس بايد به صورت جدي مورد مطالبه باشد، حدود ٢٤ درصد دانش آموزان در معرض چاقى و بيمارى هاي ناشي از آن هستند كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

همچنبن در حاشیه ی این مراسم از راه اندازی طرح باشگاه خبرنگاران سفيران سلامت دانش آموزى براى اولين بار سطح كشور در استان آذربايجان غربى راه اندازي شد.

باشگاه خبرنگاران دانش آموزى سفيران سلامت با هدف توجه بيشتر به موضوع سلامت جسمى و روانى دانش آموزى در مدارس و براى اولين بار ايجاد شده است.

موضوع سلامت دانش آموزان و پيگيرى موضوعات مرتبط با اين حوزه توسط خود دانش آموزان مى تواند گام بزرگى در ارتقاى سطح سلامت در بطن مدرسه و جامعه باشد كه باشگاه خبرنگاران دانش آموزى سفيران سلامت مي تواتد در تحقق اين مهم نقش مهمى را ايفا كند.

دیگر خبرها

  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت
  • فعالیت ۶۸ دانشجو معلم جهادگر به مدت ۱۷ روز در ارومیه و خوی
  • جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی
  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • تجلیل از فعالان و سفیران سلامت دانش آموزی آذربایجان غربی
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • هلند هم حریف دانش‌آموزان والیبالیست ایران نشد
  • پلیس پیشگام در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی
  • استقبال گسترده دانش‌آموزان یزدی از رویداد ایده شو دانش‌آموزی