Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آئین الحاق شناورهای گشتی کلاس حیدر به ناوگان شناوری مرزبانی نیروی انتظامی صبح امروز (دوشنبه) در صنایع دریایی شهید درویشی بندرعباس برگزار شد با اشاره به نقش خطیر و حساس نیروی انتظامی در برقراری نظم و امنیت اظهار داشت: مأموریت یگان مرزبانی دریایی جمهوری اسلامی به خصوص در حوزه مرزهای دریایی میهن اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تاکنون توانسته است با اقتدار رسالت خود را در حراست از مرزهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین تولید امنیت به مرحله اجرا گذاشته و هر گونه گزندی را با هوشمندی و هوشیاری دفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به موقعیت حساس جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا تصریح کرد: ایران به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک خود با ۱۲ کشور دارای مرز آبی است و بر این اساس ضروری است تا یگان‌های مرزبانی جمهوری اسلامی ایران از قابلیت و توانمندی‌های ویژه‌ای برای اجرای مأموریت‌های خطیر خود برخوردار باشند لذا اساس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با تمام توان آماده است تا در راستای افزایش توان رزم نیروی انتظامی در حوزه دریایی، حفاظت و صیانت از آب‌های ایران اسلامی یگان مرزبانی دریایی نیروی انتظامی را با به روزترین تجهیزات مجهز و تسلیح کند.

وی در ادامه با اشاره به تلاش‌های متخصصین صنعت دفاعی در ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح گفت شناورهای گشتی با قابلیت جست جو و نجات کراس حیدر با رعایت کامل استانداردهای بین‌المللی متناسب با مأموریت‌های ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مرزهای حیاتی آبی ساخته و در اختیار این یگان مختلف قرار گرفته است.

حاتمی در ادامه به قابلیت‌های شناورهای کلاس حیدر پرداخت و گفت: شناور کلاس حیدر با فرم بدنه ویژه از جنس آلومینیوم دریایی با قابلیت هیدرو دینامیکی بالا دارای ویژگی‌های تعادل در فورس های بالا و دریای مواج ، متناسب با قابلیت‌های مورد انتظار از شناورهای sAR و ویژهSelf-righting جهت حفظ تعادل و غرق نشدن شناور حتی در زاویه رول بالا (۱۸۰ درجه‌ای) ساخته شده و در کشورهای مختلف جهان با مأموریت جستجو و نجات و نیز گشت و کنترل و بازرسی دریایی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی افزود: بر اساس نیاز دریایی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، مأموریت طراحی ساخت و تولید این شناور با رویکرد بومی‌سازی و بهبود ویژگی‌های فنی و عملیاتی شناور مانند سرعت در دریایی، قابلیت حرکت در موج قابلیت زیست و همچنین ارتقا ویژگی‌های رقابتی در مقایسه با شناورهای موجود در دنیا به سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع واگذار و چند مورد از این شناور از سال ۹۶ تکمیل و پس از انجام آزمایش‌های ساحل و دریا مراسم الحاق این شناور به نیروی انتظامی برگزار شد.

وزیر دفاع در ادامه به توانمندی‌های صنعت دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ساخت پیشران واتر جت ملی که سال گذشته در دانشگاه صنعتی شریف رونمایی شد اشاره کرد و گفت: خدا را شاکریم که متخصصان صنعت دریایی وزارت دفاع با وجود تحریم‌های ظالمانه توانستند با تکیه بر دانش بومی و ارتکاب سرمایه‌های انسانی متعهد و متخصص داخلی و با به کارگیری پیشران واترجت ملی در شناورهای کلاس‌های در خودباوری غرور ملی و عزم و اراده ایرانی را به معنای واقعی کلمه عینیت ببخشند.

وی در ادامه به ویژگی‌ها و قابلیت‌های شناور کلاس حیدر در اشاره کرد و گفت: قدرت مانور بالا در دریا مواج یکی از ویژگی‌های این شناور است که متخصصان صنایع دریایی وزارت دفاع با بهره‌گیری از دانش و ظرفیت ایجاد شده در مجموعه دریایی وزارت دفاع توانستند این فناوری را در شناورهای گشتی، جستجو و نجات کلاس حیدر پیاده سازی کنند.

حاتمی با تاکید بر پیشرفت‌های دریایی کشور افزود: تجهیزات و سامانه‌های اصلی به کار رفته در این شناور از قبیل سامانه رانش به دست متخصصان داخلی و متناسب با استانداردهای روز جهان طراحی و تولید شده است، قطعات زیرسامانه‌ها و فناوری‌های به کار رفته در شناور کلاس حیدر بسیار پیشرفته و مدرن است و از فناوری‌های استفاده شده در این شناور می‌تواند در توسعه طرح‌های مربوط به شناورهای آمبولانس، آتشخوار، گشت، مبارزه با قاچاق، شناورهای گارد ساحلی و همچنین شناورهای با مأموریت نظامی و حمل تسلیحات بهره برد.

کد خبر 4660680 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت دفاع امیر حاتمی ستاد کل نیروهای مسلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۰۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت در نیمکره جنوب زمین

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

به گزارش ایسنا، پایگاه بصیرت در یادداشتی به قلم مهدی بختیاری نوشت: همانطور که در اخبار آمد، نخستین ماموریت اقیانوسی و دوربرد نیروی دریایی سپاه در نیمکره جنوب زمین با ناو «شهید نادر مهدوی» در حال انجام است.

شناورهای سپاه پیش از این نیز چند ماموریت در آب های آزاد از جمله خلیج عدن انجام داده بودند که همین ناو شهید مهدوی نیز در برخی از آنها حضور داشته اما ماموریت اخیر از چند منظر قابل توجه است. فارغ از محل و نوع انجام ماموریت، سپاه شناوری را به نیمکره جنوب فرستاده که به لحاظ تجهیز به تسلیحات تهاجمی، با همه شناورهای ایرانی - چه در ارتش و چه سپاه- متفاوت است.

این شناور که اسفند ۱۴۰۱ به سازمان رزم ندسا ملحق شد، یکی از ۳ شناور اقیانوس‌پیما و دوربرد سپاه است که از میان آنها ۲ شناور (شهید مهدوی و شهید رودکی) تحویل شده و شناور دیگر (شهید باقری) نیز در آستانه تحویل قرار دارد. این شناورها در واقع شناورهایی هستند که با تغییر کاربرد و تسلیح به سامانه‌های رزمی، این امکان را به نیروی دریایی سپاه می‌دهند که ماموریت‌های مختلف خود در آب‌های دوردست و اقیانوسی را انجام دهد.

در این میان، برخی شناورها به لحاظ امکانات و تجهیزات با بقیه تفاوت‌هایی دارند. برای مثال، شناور شهید باقری قرار است یک شناور تخصصی «پهپادبر» باشد اما شناور مهدوی از لحاظ سامانه‌های موشکی‌ای که روی آن نصب شده، با بقیه متفاوت است.
شناور شهید مهدوی با تُناژ ۲۱۰۰ تُن، طول ۲۴۰ متر و عرض ۲۷ متر را باید نخستین شناور رزمی ایران دانست که به موشک‌های دوربرد بالستیک مجهز شده است.

بهمن سال گذشته برای نخستین بار، تصاویری از شلیک این موشک‌ها -که گفته می‌شود بُرد آنها ۱۷۰۰ کیلومتر است- منتشر شد که از داخل کانتینرهای تعبیه شده روی این شناور به سمت هدف شلیک شدند. علاوه بر این، شناور شهید مهدوی به موشک‌های کروز با بُردهای مختلف نیز تجهیز شده است؛ موشک‌های ۷۵۰ کیلومتری و البته ۲ هزار کیلومتری که پیش از این، فرمانده نیروی دریایی سپاه از آنها با عنوان «قدر ۴۷۴» نام برده بود.

در حوزه پدافند هوایی نیز در ابتدای رونمایی از این شناور، سامانه موشکی سوم خرداد (یکی از بهترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی سپاه) روی آن دیده شده بود.
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ خورشیدی با تفکیک ماموریت از نیروی دریایی ارتش، مسؤول اصلی حراست از خلیج‌فارس و تنگه هرمز است اما در سال‌های اخیر، حضور در آب‌های دوردست و اقیانوسی نیز به ماموریت‌های این نیرو افزوده شده است و برای این منظور، طراحی، ساخت و به‌کارگیری تجهیزات جدید از جمله شناورهای سطحی و زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

مهم‌ترین اهداف این ماموریت‌ها در کنار ایجاد سیادت دریایی، حراست از خطوط مواصلاتی کشتیرانی کشورمان در آب های دوردست است.
بیش از ۷۰ درصد حجم تجارت جهان در دنیا از طریق دریا انجام می‌شود و کشور ما نیز با دارا بودن مرزهای طولانی دریایی، به عنوان یک کشور دریایی، برای حفظ امنیت شناورهای تجاری و نفتکش‌های خود نیاز به تقویت نیروهای دریایی ارتش و سپاه دارد.

نیروی دریایی ارتش بیش از یک دهه است که ناوگروه‌های خود را به صورت مداوم و بدون وقفه با همین هدف به آب‌های دوردست و خطرناکی نظیر خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعزام می‌کند.

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

علاوه بر این، در طول سال‌های گذشته، بارها کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ایرانی توسط نیروی دریایی برخی کشورها از جمله آمریکا و انگلیس مورد تجاوز و ربایش قرار گرفتند که البته همه آنها با پاسخ‌ متقابل ایران مواجه شده است.
حراست از این کشتی‌ها در برابر دزدان دریایی کلاسیک و مدرن نیازمند تقویت و افزایش ماموریت‌های دریایی ارتش و سپاه بود که به نظر می‌رسد در دستور کار جدی نیروهای مسلح قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توقیف لنج تجاری با ۶۰ میلیارد کالای قاچاق در خلیج فارس
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • فعالیت دریایی در خزر فعلا ممنوع
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • صدور هشدار نارنجی در دریای خزر
  • هشدار دریایی به فعالان دریای خزر
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد