Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@23:31:17 GMT

اینستکس طعمه‌ای برای اجرای FATF و خودتحریمی

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۱۷۳۰

اینستکس طعمه‌ای برای اجرای FATF و خودتحریمی

سرگرد پوریا طیبی مسئول سیاسی تیپ 71 سپاه روح‌الله استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی درخصوص اینستکس «ابزار پشتیبانی مبادلات تجاری» گفت: اینستکس در بهمن سال 97 به عنوان جایگزین spv (کانال ویژه مالی) از طرف سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه پس از خروج آمریکا از برجام، موضوعیت پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه دفتر این شرکت در پاریس بوده و مدیر عامل آن یک بانک دار آلمانی است، افزود: انگلستان نقش حسابرس و بازرس را برعهده دارد که به موازات ساز و کار ویژه مالی اروپا برای تجارت با ایران، بانک مرکزی ایران نیز باید یک شرکت در تهران به منظور طرف مقابل اینستکس ایجاد کند.

مسئول سیاسی تیپ 71 سپاه روح الله استان مرکزی با بیان اینکه اینستکس یک بانک نبوده و به عنوان شرکت تسویه مالی فی مابین شرکت های ایرانی و اروپایی واردات و صادرات کالا را بر عهده دارد، تصریح کرد: طبق این طرح ایران در قبال فروش نفت خود ارز وارد کشور نمی کند بلکه شرکت ها فقط مجاز به فروش مواد غذایی-محصولات کشاورزی و بهداشتی بوده و از فروش فلزات و سایر سازو کارهای تحریمی خارج از این طرح منع شده اند.

وی با انتقاد از این طرح بیان داشت: با نگاه دقیق به این طرح متوجه 4 نکته اساسی در این طرح می شویم که ابتدایی‌ترین خواست های مندرج در توافق برجام را برآورده نمی سازد.

طیبی تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح با آن کالای تحریمی نمی توان خرید در صورتی که طبق برجام و پس از اجرایی شدن اقدامات ایران مقرر شده بود تمام تحریم‌های ظالمانه اتحادیه اروپا و شورای امنیت و آمریکا برداشته شود. همچنین اروپا مطلقا از ایران نفت نمی خرد در صورتی که در برجام این نکته پس از اقدامات ایران می بایست، برطرف شود.

مسئول سیاسی تیپ 71 سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: متاسفانه اجرایی شدن اینستکس مشروط به پذیرش fatf شده و در واقع اینستکس اروپایی، که هیچ ارتباطی به مبادلات بانکی ما با اروپا ندارد و محدود به غذا و دارو است، طعمه‌ای برای اجرای FATF و خودتحریمی است.

وی با اشاره به تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای اقدام متقابل عنوان کرد: پس از صبر استراتژیک ایران طی یک سال و اندی که از خروج آمریکا از برجام گذشته و با مشاهده نقش اتحادیه اروپا در حد پلیس خوب که کنشگری مستقل از آمریکا را نشان نداده، جمهوری اسلامی ایران وارد فاز کنشگری فعالانه در این خصوص شده است.

طیبی با بیان اینکه مهلت اروپایی روز گذشته به پایان رسید، گفت:  اولین اقدامات متقابل به مثل را که طبق بند 36 مندرج در برجام هم است را ایران شروع کرده است که شامل افزایش ذخایر اورانیوم کم غنی شده به بیش از 300 کیلو و افزایش آب سنگین در خاک ایران است.

مسئول سیاسی تیپ 71 سپاه روح الله استان مرکزی در این خصوص تصریح کرد: خوشبختانه با اجرایی شدن دو مورد فوق الذکر ایران یک دورنمای معتبر از کاهش تعهدات برجامی پیش روی آنها گذاشته است و با اتخاذ سیاست ضربه اول در اقدام متقابل باعث تغییر محاسبات شیخ نشین های منطقه در کاهش تنش ها و حرکت به سمت دیپلماسی بوده ایم.

وی با اشاره به اینکه اروپا متوجه اراده عملیاتی ایران شده و سفیرهای متعددی را از ژاپن تا فرانسه و حتی کشورهای عربی، به منظور متوقف کردن ایران گسیل داشته است، افزود: نکته ای که لازم است تمام تصمیم گیران کلان و مردم عزیز ما در نظر بگیرند این است که در شرایطی که دشمن آرایش جنگی تمام عیار گرفته و فشار را در حد اعلی نگه داشته و به جای مذاکره بایستی آرایش جنگی به خود گرفت.

انتهای پیام/ 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۱۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • خودرو پژو در جیرفت طعمه حریق شد
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق