Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز در یک اظهار نظری گفت: کلید واژه‌هایی مانند «اینستکس» خلق‌الساعه هستند که هیچ ارتباطی با متن برجام ندارند. تاریخ انتشار: 10:59 - 17 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۱۴۹۵ گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛جواد کریمی‌قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز در یک اظهار نظری گفت: کلید واژه‌هایی مانند «اینستکس» خلق‌الساعه هستند که هیچ ارتباطی با متن برجام ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اینستکس(INSTEX) به اصطلاح ساز و کار مالی بین ایران و اروپاست که رئیس جمهور کشورمان پنج روز قبل آن را تنها اقدامی نمایشی تا کنون دانسته و گفته بود: امروز اینستکس تنها ساز و کاری بدون پول است و اینستکسِ توخالی به هیچ دردی نمی‌خورد، اما اگر اینستکس فعال شده و پول فروش نفت ایران به آن‌ها به واسطه آن حاصل شود با وجود ایرادات آن، می‌توان تا حدی آن اقدام را قبول کرد.   همچنین عبدالله گنجی کارشناس مسائل سیاسی هشت روز قبل در همین ارتباط به خبرنگار میزان گفت: اینستکس عملا تحت اشراف آمریکا قرار دارد؛ اینکه چه مواردی در قالب اینستکس میان ایران و اروپا داد و ستد می‌شود و چه شرکت‌هایی در این فرآیند دخیل هستند، همه و همه تحت اشراف و نظارت آمریکایی‌هاست؛ از سویی دیگر این آمریکایی‌ها هستند که باید کالاهای داد و ستد شده در اینستکس را  تایید کنند!

مدیر مسئول روزنامه جوان، تصریح دارد: طبق برجام اروپایی‌ها باید از ایران نفت بخرند اما آمریکایی‌ها این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهند. لذا ایران باید در صندوق اینستکس، پول ناشی از فروش نفت خود را واریز کند و در ازای آن غذا و دارو دریافت کند!

به عقیده عبدالله گنجی، اینستکس زمانی ارزش دارد که یا اروپا برای آن، خط اعتباری تعیین کند و یا در قالب آن، نفت ما را بخرد و یا اینکه ما بر مبنای سازوکار اینستکس بتوانیم کالا‌هایی که آمریکا تحریم کرده را مبادله کنیم. در غیر این صورت‌ها اینستکس کارایی ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی تاکید دارد: اینستکس یک مدل سرکاری و جهت رفع تکلیف است که نباید زیربار آن برویم؛ اروپایی‌ها که متولی این سازوکار هستند، عملا نمی‌خواهند کاری کنند و در هماهنگی کامل با آمریکا هستند؛ باید بدانیم که اروپایی‌ها خیلی خبیث‌تر از آمریکایی‌ها عمل می‌کنند.

برخی معتقدند بجای پذیرفتن چنین ساز و کاری باید از اروپا پرسید چرا به تعهدات برجامی خود پایبند نیست؟ آنها برخلاف سیاست اعلامی باید در عمل به تعهدات خودشان پایبند باشند. تعهداتی که به قرار زیر در بند ۱۹ برجام صراحتا به آنها اشاره شده است:   ۱۹. اتحادیه اروپایی همه مفاد «مقررات اتحادیه اروپایی» را، آنگونه که موخرا اصلاح شده است، که کلیه تحریم‌های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته‌ای را اجرائی می‌سازد، از جمله فهرست افراد مشخص شده‏‌ی مربوطه، همزمان با اجرای اقداماتِ توافق شده‏‌ی مرتبط با هسته‌ای توسط ایران، به نحو مشخص شده در پیوست ۵، که توسط آژانس راستی آزمایی شده باشد، لغو خواهد کرد، و (این لغو) شامل تمامی تحریم‌ها و تدابیر محدودکننده در حوزه‌های زیر، که در پیوست ۲ تشریح شده، خواهد بود:

الف- نقل و انتقالات مالی بین اشخاص و نهاد‌های اروپایی، از جمله موسسات مالی، و اشخاص و نهاد‌های ایرانی از جمله موسسات مالی.

ب- فعالیت‌های بانکی، شامل ایجاد روابط کارگزاری بانکی جدید و افتتاح شعب و بانک‌های تابعه بانک‌های ایرانی در قلمرو کشور‌های عضو اتحادیه.

ج- ارائه خدمات بیمه و بیمه اتکائی.

د- ارائه خدمات پیام رسانی مالی (از جمله سوئیفت) برای افراد و اشخاص حقوقی نامبرده شده در الحاقیه‏‌ی ۱ پیوست ۲ شامل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و موسسات مالی ایرانی.

ه- حمایت مالی از تجارت با ایران (اعتبارات صادراتی، تضامین، یا بیمه).

و- تعهد به پرداخت وام‌های بلاعوض، خدمات مالی و وام‌های ترجیحی به دولت ایران.

ز- معاملات راجع به اوراق مشارکت دولت ایران و اوراق تضمین شده توسط دولت.

ح- واردات و حمل نفت، فراورده‌های نفتی، گاز و فرآورده‌های پتروشیمی ایرانی.

ط- صادرات تجهیزات یا تکنولوژی کلیدی برای بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی.

ی- سرمایه گذاری در حوزه‌های نفت و گاز و پتروشیمی.

ک- صادرات تجهیزات و تکنولوژی کلیدی صنایع دریایی.

ل- طراحی و ساخت کشتی‌های باری و تانکر‌های نفتی.

م- ارائه خدمات پرچم و تعیین وضعیت (classification).

ن- دسترسی به فرودگاه‌های اتحادیه اروپایی برای هواپیما‌های باری ایرانی.

س- صادرات طلا، فلزات گرانبها و الماس.

ع- تحویل مسکوکات و اسکناس ایرانی.

ف- صادرات گرافیت، فلزات خام و نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد و صادرات نرم افزار برای یکپارچه سازی فرآیند‌های صنعتی.

ذ- لغو فهرست اشخاص حقیقی، حقوقی و نهاد‌ها (مسدود شدن اموال و ممنوعیت ویزا) مذکور در الحاقیه یک پیوست شماره ۲ و.

ق- خدمات تبعی برای هر یک از گروه‌های فوق.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برنامه جامع اقدام مشترک برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران اتحادیه اروپا سازوکار مالی کانال اینستکس تعهدات برجامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۳۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • معرفی دو گزینه اروپایی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی