Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@20:24:32 GMT

ارزان‌سازی قرآن نیازمند حمایت دولتی

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۳۳۴۰

ارزان‌سازی قرآن نیازمند حمایت دولتی

مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا درباره وضعیت بازار نشر و فروش کتاب گفت: گرانی کاغذ باعث شده هزینه تولید کتاب نیز افزایش یابد و اگر ناشری بخواهد کاغذ آزاد تهیه کند، قیمت آن نسبت به سال گذشته ۷ برابر شده است، اگر منتظر کاغذ دولتی هم باشد، از برنامه تولیدش عقب خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در حال حاضر بسیاری از کارهایمان متوقف شده و چاپ کتاب نیز بسیار کاهش یافته است و منتظر هستیم تا وضعیت قدری ثبات پیدا کند. با وجود اینکه شمارگان کتاب‌ها هم بسیار کم شده، همین امر هزینه تولید را افزایش داده است، بنابراین ناشران در وضعیت بلاتکلیفی هستند.
آخوندی با بیان اینکه بازار نشر، بازار مطمئنی نیست و همه ناشران با آن درگیر هستند، گفت: حدود ۴۰ عنوان کتاب در انتظار چاپ داریم که در میان آن‌ها هم آثار جدید و هم تجدید چاپی وجود دارد. در واقع این وضعیت برای من که بیش از ۶۰ سال در این حوزه فعال هستم، بی‌سابقه است و امیدوارم با تدبیر مسئولان شاهد بهبود وضعیت کاغذ و نشر باشیم.
وی با بیان اینکه نمی‌توان مسبب این وضعیت را شخص خاصی دانست، بیان کرد: وقتی قیمت دلار به یکباره افزایش می‌یابد، بر همه کالا‌ها اثرگذار بوده و کتاب با وجود اینکه جایگاه چندانی خوبی هم پیش از این نداشت، با این مسائل جایگاه خود را به طور کامل از دست داده است.
این ناشر تصریح کرد: قطعاً ناشر نمی‌تواند با کاغذ آزاد کتاب تولید کند و وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که کاغذ دولتی به ناشران کتاب اختصاص دهد و کاغذ مورد نیاز آن‌ها را به ناشران برساند و نظارت کافی هم داشته باشد تا سوء استفاده‌ای در این زمینه رخ ندهد. ناشر نه قدرت تولید با کاغذ ارز نیمایی و نه ارز آزاد را دارد و مسئولان باید درباره آن تدبیر کرده و تصمیم قاطعی بگیرند.

نیازمند اقدام عاجل هستیم
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا به نظرتان مسائل نشر جزو اولویت‌های دولت هست یا خیر، بیان کرد: متأسفانه مسئولان هر روز یک موضوع را بیان می‌کنند، یک روز می‌گویند کاغذ دولتی و یک روز از توزیع کاغذ با ارز نیمایی خبر می‌دهند. مسائل نشر و تولید کتاب، به قدری بحرانی شده که برای ناشران قابل تحمل نیست و نمی‌توانند با این وضعیت ادامه دهند و دولت باید اقدام عاجلی در این زمینه انجام دهد.
آخوندی با اشاره به افزایش قیمت گفت: با وجود افزایش قیمت کاغذ، بسیاری از ناشران کتاب‌های چاپ قبلی خود را نیز با قیمت جدید محاسبه و عرضه می‌کنند، اما بسیاری از کتاب‌ها را در انبار داریم و افزایشی را برای آن‌ها اعمال نکرده‌ایم.
وی درباره تولید کاغذ داخلی نیز بیان کرد: طبیعی است که تولید کاغذ داخلی می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، اما در صورتی‌که این کاغذ هم کیفیت خوبی داشته باشد و هم قیمت تمام شده آن پایین‌تر از کاغذ وارداتی باشد، در غیر این صورت نمی‌تواند با کاغذ خارجی رقابت کند و از گردونه حذف خواهد شد. برخی از کارخانه‌های کاغذ، خمیر کاغذ را به کشور‌های دیگر صادر می‌کنند، شاید این موضوع برای کارخانه‌های ما به صرفه نباشد؛ از این رو باید فکر جدی‌تری کرد.
مدیرانتشارات دارالکتب اسلامی درباره نهضت ارزان‌سازی قرآن و کتاب‌های دینی گفت: این کار نیازمند پشتوانه مالی است، در حالی که وضعیت فعلی برای سرمایه‌گذاری در نشر منطقی نیست و برای ارزان‌سازی قرآن، باید حمایت دولتی باشد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: مرتضی آخوندی ناشر کاغذ قرآن ارزان سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۳۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، می‌تواند به الگو‌های ممکن بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود، درآغاز به کار اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضور مجمع گفتگوی همکاری آسیا گفت: در جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم با همکاری همه جانبه بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم و به نتیجه برسیم.
علی چنگی گفت: اکنون در زمانی هستیم که پیش‌بردن اهداف اقتصادی به تنهایی نتیجه ندارد، همکاری همه جهان را نیاز داریم، همچنین برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است تا همکاری‌های همه جانبه شامل همکاری‌های بین‌المللی از طریق افراد ذی صلاح انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در چنین مجامعی که اغلب اعضای ACD حضور دارند، پتانسیل‌های بسیار زیادی فراهم است، افزود: در این مجمع می‌توان همه جانبه کار کنیم، هرکشوری توانایی‌های خاص خودش را دارد، امیدوارم این اجلاس به الگو‌های ممکن ببین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی گفت: وزارت امور خارجه آماده است تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و کشور‌های عضو، خودش را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نیست و از طریق همکاری به وجود می‌آید، باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند انجام دهند، جلسات اجلاس بسیار مهم هستند و می‌توانند نقش مهمی در ارتقای ارتباطات ایفا کنند. کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، حضور آنها در این مجمع نشان داد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه داشته باشیم.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • حمایت از کارگران رونق تولید و بهره‌روری را ارتقا می‌دهد
  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • زیرساخت های بردسکن نیازمند رسیدگی فوری از سوی مسوولان استان است
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم