Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به تحولات دیپلماتیک اخیر در زمینه برجام گفت:در کنار این تحولات روابط دو جانبه ما با کشورهای مختلف پیرامون مسائل منطقه ای و بین المللی در صحنه های مختلف ادامه دارد؛ اجلاس عدم تعهد را در پیش داریم که ایران هم در آن شرکت خواهد کرد؛ همچنین مشاور رئیس جمهور فرانسه طی روزهای آینده به ایران خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به سوالی پیرامون اعتماد ایران به چین و روسیه در زمینه برجام اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری امید نبسته است، آنچه برای ما مهم است عمل به تعهداتی است که کشورها ذیل برجام به آن متعهد شده اند؛ ایران بر اساس منافع ملی خود و به طور مستقل تصمیم می گیرد.

وی در خصوص آخرین وضعیت دو نفتکش توقیف شده ایران در عربستان و جبل الطارق گفت: نفتکش اول دچار نقص فنی شده بود و در عربستان پهلو گرفت؛ وزارت نفت پیگیر است و امیدوار هستیم پس از تعمیرات به کشور بازگردد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در خصوص نفتکش توقیف شده در جبل الطارق نیز اقدامات ما به جد ادامه دارد. دوبار سفیر انگلیس را خواستیم و با دیپلمات‌های دیگر هم مشورت کردیم و اسناد خود را هم به وکلایمان تحویل داده ایم. مقصد سفر نفتکش را ندارم اما آنچه در رسانه‌ها مطرح شده درست نیست؛ چراکه بندرهای سوریه ظرفیت پذیرش سوپرتانکر را ندارد و حتی به دلیل شرایط خاص نتوانسته از کانال سوئز عبور کند. کماکان از دولت انگلیس درخواست داریم هرچه سریع‌تر کشتی ما را رفع توقیف کند و به این راهزنی دریایی پایان دهد که باعث بروز تنش خواهد شد.

موسوی در مورد  گمانه‌زنی‌ها در مورد مذاکره ایران و آمریکا پس از مکالمه تلفنی رئیس‌جمهور کشورمان با همتای فرانسوی خود  تصریح کرد:مذاکره به معنایی که برخی متذکر شده اند نیست، بلکه در چارچوب برجام و ۱+۴ بوده و ادامه خواهد داشت و بیشتر در مورد نحوه اجرایی کردن برجام و تعهدات طرفین است و موضوع جدیدی نیست.
 
وی ادامه داد: برجام پرونده ای است که چنانکه آقای عراقچی گفت، هر زمان اجرایی شد ما آن را نهایی تلقی می کنیم، از دوستانی که با حسن نیت تلاش می کنند، ایران به تعهداتش در برجام عمل کند، قدردانی میکنیم اما بایستی زودتر در مورد کشورهایی که از تعهداتشان تخلف می کردند واکنش نشان می دادند؛ وقتی ایران اعلام کرد که میخواهد از حق خود در برجام استفاده کند با بیانیه های مختلف از ایران می خواهند که در برجام بماند.
 
موسوی افزود: بنابراین اگر مذاکره‌ای هست، در خصوص اجرای تعهدات برجام است، در مورد آمریکایی ها هم بارها اعلام کرده ایم که اگر خواهان بازگشت به برجام هستند لازم است، دست از فشار اقتصادی علیه ایران برداشته و به تعهدات خود عمل کنند.
 
وی همچنین در این رابطه که رئیس‌جمهور اعلام کرد، ایران تا زمان تعهد اروپا به برجام به این توافق متعهد خواهد ماند گفت:ما اقدامات تقابلی خود را در برجام شروع کرده‌ایم و گفته‌ایم باید میان انجام تعهدات ما و انجام تعهدات اروپا تناسب برقرار باشد.

تصمیم گام به گام در برجام تصمیم نظام است و متناسب با امنیت ملی و منافع کشور انجام می‌شود. وزارت خارجه هم تابع تصمیمات نظام است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص خبری مبنی بر سفر هیاتی از طالبان به ایران و کمرنگ شدن نقش تهران در مداکرات افغانستان گفت: ایران یک بازیگر مهم در ایجاد صلح و ثبات در منطقه است و اگر بخواهیم نقش ایران را از رسانه‌ها دنبال کنید، این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم به چه خبری بیشتر پرداخته شود یا در سکوت سپری شود. افغانستان امروز یکی از کانون‌های بی‌ثباتی در منطقه است؛ چراکه داعش به این کشور کوچانده شده است. ایران با افغانستان و سایر کشورهای فعال در این زمینه ارتباط دارد.

موسوی در خصوص روند کاهش تعهدات تهران نیز گفت: ما گام سوم را در ٦٠ روز آینده برخواهیم داشت و هنوز نیز در حال بررسی هستیم.

وی در خصوص ادعای آمریکا مبنی بر نقش منفی ایران در حوزه کشتیرانی خلیج فارس گفت:مسئول حفظ امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز به عهده ایران است، چرا که اینجا منطقه ما است و براساس وظیفه ذاتی و حقوقی، امنیت منطقه را تضمین و تامین می‌کنیم و لازم نیست کشورهایی از کیلومترها دورتر بخواهند برای منطقه ما امنیت را تامین کنند.

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا گام سوم فراتر از پاراگراف ٢٦ و ٣٦ است یا خیر؟ گفت: گام سوم ما نیز در چهارچوب برجام خواهد بود، مگر اینکه در این مدت کشورها اقدامات عجیب انجام دهند که در آن صورت گام سوم را برنخواهیم داشت و گام اساسی بر می‌داریم. باز هم می‌گوییم در صورت بازگشت طرف‌های برجام به تعهداتشان اقدامات ما هم برگشت‌پذیر است.

وی در رابطه با اینکه آیا می‌توانیم بگوییم برجام شکست خورده یا خیر، گفت: برجام توافقی بود که بعد از مذاکرات نفس‌گیر دوساله و با پیش زمینه به نتیجه رسید و تبعات مثبت آن غیرقابل انکار است و نمی‌توانیم بگوییم خروج آمریکا و عدم اجرای تعهدات از سوی اروپا، ناشی از ضعف برجام است. ایران نه تنها برجام را یک دستاورد مهم برای ایران و جهان می‌داند همچنان معتقد است، برجام در همین شرایط هم می‌تواند پاسخگوی خیلی از نیازها باشد.
 
سخنگوی وزارت خارجه همچنین تاریخ نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای خارجه را اواخر جولای اعلام کرد.

موسوی در خصوص اینکه گفته می‌شود دستور نخست وزیر عراق مبنی بر ادغام حشدالشعبی در ارتش برای ضربه به ایران است، گفت: این تصمیم داخلی عراق است و به این تصمیم احترام می‌گذاریم. همچنین احترام ویژه‌ای برای نیروهای مردمی قائل هستیم و هیچ‌گاه نباید نقش آنها در مبارزه با تروریسم نادیده گرفته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص واکنش به داستان سریال گاندو گفت: آنچه سریال در مورد وزیر امور خارجه و همکاران ما نشان می‌دهند دور از واقعیت است و اسناد مذاکرات وزارت خانه هم موجود است، اگر می‌خواستند ما اسناد را در اختیارشان قرا می‌دادیم که داستانشان واقعی باشد. من این سریال را نگاه می‌کنم، جنبه‌های هنری فیلم زیاد است، اما ای کاش تقوا هم در آن وجود داشت.

موسوی پیرامون موضوع لغو روادید اتباع چینی گفت: روابط ایران و چین چندوجهی و راهبردی است و روابط فرهنگی هم به فهم دو ملت کمک می‌کند و رفت و آمدهای مردمی در دستور کار ما است. مردم چین در یکی از پرجمعیت‌ترین کشورها هستند و سالانه به کشورهای زیادی سفر می‌کنند که ایران هم می‌تواند مقصد آنها باشد. این تصمیم همچنین می‌تواند به حضور تجار چینی در ایران ختم شده و منفعت اقتصادی داشته باشد.

 وی همچنین در خصوص درخواست ایالات متحده برای تشکیل جلسه شورای حکام گفت: اقدام عجیبی است و خواست آمریکا به عنوان ناقض توافق و قطعنامه شورای امنیت و تشکیل درخواست جلسه، جالب نیست. اگر چنین درخواستی صورت گیرد، ایران مدعی خواهد شد و تمام بدعهدی‌ها و نقض عهدها را مطرح خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص اقدامات تهران در پیگیری شرایط رهبر شیعیان نیجریه گفت: مساله شیخ زکزاکی برای ما مهم است در همین راستا کاردار نیجریه به وزارت خارجه آمد و ما مراتب نگرانی خود را اعلام کردیم. مطلع شدیم اقدامات پزشکی انجام شده است و همچنان پیگیری‌ها ادامه دارد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد: شرکت ماشین‌سازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت می‌کند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان برای آن شده‌ایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.

وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

کد خبر 6090820

دیگر خبرها

  • آخرین اقدامات برای جلوگیری از ورود تروریست ها به ایران از پاکستان
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • نوری قزلجه: با زور گشت ارشاد دین حفظ نمی‌شود /موضوع لایحه حجاب هنوز در رفت و برگشت است
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • پیروزی النصر در شب بازگشت کریستیانو رونالدو
  • ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است