Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:23:29 GMT

هدف اکو توسعه همکاری‌ها با سایر کشورهای جهان است

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۶۲۶۰

هدف اکو توسعه همکاری‌ها با سایر کشورهای جهان است

پروفسور منظور حسین سومرو روز دوشنبه در حاشیه پنجمین نشست کمیته اجرایی بنیاد علمی اکو در سالن اجلاس معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه اصفهان در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: فعالیت‌های زیادی با خارج از منطقه کشورهای عضو اکو در حال انجام است و افزایش مناسبات با سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای پیشرفته‌ای مانند فرانسه در دستور کار قرار دارد و بخشی از آن در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هدف از افزایش مناسبات یاد شده را ارتقای علمی کشورهای عضو اکو ذکر کرد و افزود: هدف ما کمک به کشورهای توسعه یافته است و در این زمینه می‌دانیم که ارتقای علمی در کشورها سبب پیشرفت آنها خواهد شد.

رئیس بنیاد علمی اکو همکاری‌های نزدیک بین وزارت علوم و آموزش و پرورش با این سازمان در کشورهای عضو را عاملی مؤثر در نیل به اهداف دانست و گفت: دستگاه‌های متولی و مرتبط با علم و فناوری در کشورها باید به ما کمک کنند تا سیاست‌ها به خوبی در کشورها پیاده شود.

سومرو با اشاره به اهمیت استفاده از نیروهای خلاق در بین ملت‌ها برای توسعه علمی تصریح کرد: نیروهای جوان و نخبه در نهادهای مرتبط با آموزش و پرورش باید کارکرد بیشتری پیدا کنند و تأکید اکو استفاده از روش‌های نوین آموزشی و پژوهشی است.

وی با بیان اینکه آموزش بر اساس روش‌های کاوشگرانه در دستور کار اکو قرار گرفته است، افزود: این موضوع با همکاری وزارت‌های علوم و آموزش و پرورش در کشورهای مختلف می‌تواند تداوم پیدا کند تا روند آموزش سریع‌تر و فراگیرتر شود.

رئیس اکو به ضرورت تفکر نقادانه در علوم مختلف و در تحقیقات اشاره و خاطرنشان کرد: برای بهبود و ارتقای ظرفیت‌های یادگیری و مهارت آموزی باید تا جایی که می‌توانیم اندیشه ورزی و تفکر نقادانه را در نهادهای علمی و مراکز دانشگاهی و پژوهشی در کشورهای عضو افزایش دهیم.

چهارمین اجلاس هیأت امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن روز دوشنبه در سالن اجلاس معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان آغاز شد.

در جلسه کمیته اجرایی این بنیاد در نشست صبح امروز در زمینه طرح‌های علمی مشترک بحث و تبادل نظر شد و این نشست عصر امروز ادامه می‌یابد.

١۵ نفر از اعضا و بالغ بر ٣٠ نفر از مدیران و اعضا فردا سه شنبه در نشست‌های مرتبط شرکت می‌کنند.

این رویداد روز سه شنبه با حضور وزرای علوم کشورهای پاکستان و ایران و همچنین دبیرکل اکو و هیأت بلند پایه کشورهای ادامه می‌یابد.

انتخابات ریاست جدید بنیاد، بررسی و تبادل نظر برای مشکلات علمی این سازمان و همچنین بحث و بررسی درباره موضوع برنامه منطقه‌ای علم و فناوری در حوزه اکو از دیگر برنامه‌های این اجلاس ۲ روزه است.

وی نقش دانشگاه اصفهان را در مدت ۲ سال اخیر در این بنیاد بسیار برجسته ارزیابی کرد و گفت: نشست روز اول اجلاس مربوط به کمیته اجرایی و در قالب کارشناسی و فعالیت‌های بنیاد تهیه و تنظیم می‌شود.

بنیاد علمی اکو(ECOSF) سازمانی بین‌دولتی متشکل از ۱۰ کشور اسلامی شامل افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و ایران است که هدف اصلی آن توسعه اقتصادی در منطقه اکو بر پایه ارتقا علم، فناوری و نوآوری است.

این سازمان با پوشش ۳۶۰ میلیون نفر که یک چهارم جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل می‌دهد، بزرگترین تشکل اقتصادی جهان اسلام محسوب می‌شود.

چهارمین نشست هیأت امنای بنیاد علمی اکو (ECOSF) با حضور هیأت‌های عالی رتبه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های علمی این بنیاد در سطح منطقه برای ۲ سال آینده برگزار می‌شود.

این رویداد قرار است فردا سه شنبه با حضور وزرای علوم کشورهای پاکستان و ایران و همچنین دبیرکل اکو و هیأت بلند پایه کشورهای عضو ادامه یابد.
د‏انشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیأت علمی و یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.

۶۰۲۰/‏۶۰۲۶/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اکو اصفهان علمی ایران ریاست دانشگاه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۶۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که این گروه در نشستی با هیأت ترکمنستانی روی موضوعات مختلف اقتصادی و تجارتی گفت‌وگو کرده‌ است.

این وزارت روز جمعه، ۷ ثور از برگزاری این نشست خبر داده و گفته است در این نشست بر روی ایجاد مرکز بزرگ و مشترک لوژستیکی در تورغندی و توافق‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه میان طالبان، ترکمنستان و قزاقستان گفت‌وگو شده است.

وزارت تجارت طالبان همچنان گفته است که در این نشست بر افزایش صادرات سنگ‌های معدنی افغانستان از جمله مرمر، آهک و سمنت تاکید صورت گرفت.

انکشاف خط‌آهن افغانستان، تسهیل انتقال نفت و گاز، رفع قرنطینه بر کالاهای صادراتی افغانستان و توسعه روابط بانکی از دیگر محورهای بحث هیأت‌های دو طرف عنوان شده است.

دو طرف همچنان بر سر برگزاری نشست سه‌جانبه میان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان توافق کرده‌اند.

هیأتی از ترکمنستان به ریاست محمدخان چاقییف، رییس اداره ترانسپورت و ارتباطات کابینه ترکمنستان سه روز پیش به کابل آمد و طی این سفر با مقام‌های مختلف طالبان در کابل دیدار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • نشست نمایندگان ملی بریکس در روسیه