Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@15:29:35 GMT

اگر دانشگاهها کمک کنند رشد اقتصادی منفی نمی شود

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۶۵۶۴

اگر دانشگاهها کمک کنند رشد اقتصادی منفی نمی شود

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رحمانی امروز در نشست روسای دانشگاه ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری با اشاره به این مطلب که در ارتباط با بحث رونق تولید ۷ محور و ۳۵ برنامه در راس امور این وزارتخانه قرار گرفته است، اظهار داشت: این ۷ محور مرتبط با دانشگاه هاست و باید توجه داشت که امر دانشگاه، فناوری و پژوهش مانند هوایی است که تنفس می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محور اول توسعه تولید و تامین ساخت داخل، محور دوم توسعه صادرات غیرنفتی، محور سوم توسعه فعال صنایع معدنی است که به عنوان یک برنامه منظم و هدفگذاری شده طراحی شده است، محور چهارم توسعه فناوری ها و شرکت های دانش بنیان، محور پنجم مدیریت بازار، محور ششم بهبود فضای کسب و کار و محور هفتم تامین منابع ملی و توسعه سرمایه گذاری هستند که الزاماً اجرای این هفت محور یک ساله نیست اما شروعش از امسال کلید خورده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در بین ۷ محور مذکور محور اول که ذیل آن ۱۰ برنامه پیش بینی شده تمرکز بیشتری برای اجرای آن وجود دارد چرا که رهبری در دیداری که با اساتید دانشگاه ها داشتند، فرمودند صنعت نیاز خود را اعلام کرده و دانشگاه ها باید پای کار بیایند، از همین رو در همین محور بیشتر به حضور و نقش دانشگاه ها نیاز داریم و ما از اواخر سال گذشته این حرکت را آغاز کردیم و اسم طرح را نهضت ساخت داخل انتخاب کردیم که نیازمند یک کار نهضتی و انقلابی است تا بتوان معضل ساخت داخل را که شاه بیت آن دانشگاه ها هستند حل کنیم.

رحمانی با بیان این مطلب که در اکثر متغیرهای اقتصاد و همچنین در مباحثی مانند جذب اساتید و فناوری ها محور نخست یعنی توسعه تولید و ساخت داخل تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: ما در کشور برای یک جامعه صنعتی و تولیدی در یک تقسیم بندی کلی ۲ محور مشخص کرده ایم که محور نخست واحدهای بزرگ مانند خودروسازی ها و فولادسازی ها قرار دارند و در محور دوم واحدهای کوچک مانند صنایع غذایی هستند که واحدهای بزرگ موظف شدند نمایشگاه نیازمندی های خود را ایجاد کنند که این نمایشگاه در حال حاضر به صورت الکترونیکی در معرض دید مردم قرار گرفته است. همچنین در ارتباط با واحدهای کوچک با انجمن هایشان جلسه گذاشتیم و قرار شد به ما اعلام کنند چه نیازهایی دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب که از دانشگاه ها می خواهیم به صورت جدی در بخش ساخت داخل ورود کنند، اظهار داشت: بر اساس چیزی که وزارت علوم اعلام کرده، آمار قراردادهای منعقد شده بین صنعت و دانشگاه از سال های ۹۲ تا ۹۶ سه برابر شده که در واقع آمار خوبی است اما باید این واقعیت را بپذیریم که عدد قراردادهای در حال اجرا که به میزان ۹۵۲ میلیارد تومان است عدد بسیار پایینی است، در حالی که معتقدم هر کدام از پنج دانشگاه برتر کشور می توانند چنین ظرفیتی را ایجاد کنند.

رحمانی با اشاره به اجرای طرح تاپ (توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) گفت: مهمترین وظیفه این طرح آن است که ارتباط میان دانشگاه و صنعت را به یک ارتباط ارگانیک تبدیل کند. در حال حاضر واحدهایی داریم که سه شیفت کار می کنند و در مقابل واحدی وجود دارد که تعطیل است آن هم به دلیل به روز نبودن و وجود مشکلاتی در بخش فناوری و تکنولوژی.

وی با تاکید بر اینکه در بخش ارتباط صنعت با دانشگاه به یک تغییر پارادایم به صورت اساسی نیاز داریم، اظهار داشت: امیدوارم این نشست در این مسیر به ما کمک کند تا به یک فهم مشترک در این حوزه برسیم.

وزیر صنعت با اعلام اینکه از سال ۹۲ تا به امروز بیش از دو هزار و ۱۰۰ مجوز تحقیق و توسعه صادر شده که ۶۸ درصد آن در دولت تدبیر و امید بوده است، افزود: هر سال یک میلیون نفر عرضه نیروی انسانی برای اشتغال وجود دارد که ۷۰ درصدشان فارغ التحصیلان هستند که یکی از دغدغه جدی ما برای امسال و سال های بعدی است.

رحمانی ادامه داد: ما در حوزه صنعت با انقلاب چهارم صنعتی و در دانشگاه ها با دانشگاه های نسل سوم و چهارم مواجه هستیم و به نظر می رسد ما در ساختار خود باید در معاونت بازگانی دفتر کسب و کار نوین ایجاد کنیم. امروز شاهد هستیم برخی از مشاغل در حال از بین رفتن هستند و به طور مثال از زمانی که اسنپ ظهور یافت دفاتر آژانس با مشکل رو به رو شدند و قطعاً در سال های بعد این مشکلات ادامه دارد.

وزیر صنعت بار دیگر از دانشگاه ها خواست طرح تاپ را جدی بگیرند و در ادامه گفت: قرار است فرصت های مطالعاتی در واحدهای صنعتی ایجاد شود و این موضوع باید به مرور زمان فرهنگ سازی شود، همچنین با ستاد کل تفاهماتی ایجاد شده مبنی بر اینکه تعدادی از دانشجویان ارشد و دکتری بتوانند به صورت آزمایشی فعالیت کنند.

وی در پایان گفت: امسال مراجع بین المللی اعلام کردند رشد اقتصادی ما منفی می شود اما اگر در حوزه صنعت به ما کمک کنید نخواهیم گذاشت رشدمان منفی شود.

کد خبر 4661087 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا رحمانی وزارت صنعت معدن و تجارت دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۶۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش رشد منفی موالید سالیانه در گیلان

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست با کارکنان و مسئولان حراست دارای حداقل ۳ فرزند این دانشگاه با بیان اینکه میزان زاد و ولد سالانه در این استان رو به کاهش بود، گفت: رشد منفی بالای ۱۰ درصدی کاهش موالید در گیلان طی ۲ سال پیش نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.

او افزود: از شیب تند کاهش زاد و ولد در استان کاسته شده، اما همچنان اقدامات ترویجی، فرهنگی و حمایتی در این حوزه لازم و ضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: مسئله ترویج فرهنگ فرزندآوری علیرغم حائز اهمیت بودن در نظام سلامت و آینده کشور و استان، متأسفانه توسط عده‌ای معدود و غافل، به سخره گرفته می‌شود.

دکتر آشوبی با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۱۹ هزار و ۳۰۰ نفر در گیلان متولد می‌شوند و پیش بینی می‌شود شمار زاد و ولد در این استان رو به افزایش باشد، گفت: زمانی سیر زادآوری در گیلان صعودی خواهد شد که زادآوری در این استان حداقل به مرز ۳۲ هزار تولد در سال برسد.

در این نشست خانواده‌های دارای ۳ و ۴ فرزند دغدغه‌ها، تجربیات و راهکاری‌های حوزه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را تبیین و تشریح کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • کاهش رشد منفی موالید سالیانه در گیلان
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی