Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@06:33:29 GMT

«آقا موسی» از جنگ لبنان در پاتوق تئاتر روایت کرد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۸۸۵۸

«آقا موسی» از جنگ لبنان در پاتوق تئاتر روایت کرد

هفتاد و چهارمین نشست پاتوق یکشنبه های تئاتر اصفهان با خوانش نمایشنامه " آقا موسی" نوشته محمدرضا رهبری در خانه هنرمندان اصفهان برگزار شد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان اصفهان، پاتوق نمایشنامه خوانی یکشنبه های تئاتر هفت و چهارمین نشست خود را با هدف جدید آغاز کرد این پاتوق در نظر دارد با حضور پنج نمایشنامه نویس شناخته شده استان اصفهان ضمن خوانش آثار ایشان به بررسی و ریشه یابی مضمونی و فرمی در آثار این نویسندگان بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف این فرآیند که در آن به هر نویسنده دو جلسه  از نشست های پاتوق اختصاص می یابد تبادل تجربیات در حوزه نمایشنامه نویسی و تعیین میزان اهمیت مخاطب در آثار یاد شده است و در این نشست مرور آثار محمدرضارهبری با خوانش نمایش «آقا موسی» در هفتاد و چهارمین نشست پاتوق برگزار شد.

محمدرضا بزرگ زاد قبل از شروع خوانش نمایشنامه «آقاموسی» توجه اهالی پاتوق را در ضمن خوانش به زاویه ای که مولف برای نگریستن به پدیده جنگ انتخاب کرده است جلب کرد و گفت: برای درک بهتر اثر محمدرضا رهبری بهتر است تلاش نویسنده برای ارائه گزارشی از یک دوره تاریخی مشخص که در آن جنگی داخلی رخ می دهد را مورد توجه قرار دهید، پس از این توضیح نمایشنامه آقا موسی توسط محمدرضا رهبری خوانش شد. 

«آقاموسی» گزارشی از جنگ داخلی لبنان در شهر بیروت ارائه می دهد که تلاش های امام موسی صدر در فرونشاندن شعله های این جنگ را روایت می کند. نویسنده برای انتقال مفهومی که در نظر گرفته رویدادهای متنوعی را انتخاب می کند که همگی در عنصری بنام جنگ مشترک هستند. گویی نویسنده به همه جای شهر سرک کشیده و اوضاع احوال آدم های شهر را گزارش می کند. از احوال غاده دختر جوان مسیحی که نامزدش یوسف در ایست و بازرسی توسط هم کیشانش کشته می شود تا مصطفی چمران و تلاش هایش برای در امان نگه داشتن مردم، تا نویسنده انقلابی و روشنفکری که در مرکز درگیری های جنگ شهری در خانه خودش روبروی هتل هالیدی گرفتار شده است و تا کودکی که در حال فرار با مرگ روبرو شده و مرگ در این مواجهه خود را خسته ترین نفر این شهر معرفی می کند ...

درقسمت دوم این برنامه بزرگ زاد ضمن مرور رویدادهای مهم نمایشنامه از اهالی پاتوق برای ارائه نقد و  نظردرباره اثر خوانش شده دعوت کرد. حاضرین در جلسه پیرامون مسائلی همچون ابتلا زبان اثر به شعر و شعار بعنوان عناصری اخلال گر در امر ارتباط و تخطی نویسنده از حوزه مستندنگاری بخصوص با توجه با ذکر اسامی شناخته شده ای همچون امام موسی صدر و دکتر مصطفی چمران، صحبت کردند.

دبیر جلسه با این توضیح که گفتار نمایشی مادام که با شخصیت انطباق داشته باشد امری مجاز است خاطر نشان کرد: شنیدن شعار از دهان یک سیاستمدار و شنیده شدن شعر از زبان یک ادیب چندان امر غریب و دور از ذهنی نیست و همچنین آدم های نمایش بواسطه عبور از ذهن مولف شخصیت های برساخته ای هستند که لزومی برای تطابق کامل با شخصیت های اصلی وجود ندارد چرا که در نمایشنامه اولویت با ساختار و عناصر درام است. در بخش بعدی جلسه از محمدرضارهبری دعوت شد تا درباره تجربه خود در امر نمایشنامه نویسی و مولفه های مورد نظرش در انتخاب مضمون و فرم صحبت کند.

محمدرضا بزرگ زاد این نمایشنامه نویس را در حوزه مضمون تحت تاثیر تاریخ و در حوزه فرم و ساختار تحت تاثیر ساختارهای مدرن معرفی کرد که در تلاش است از در کنار هم قراردادن عناصر مختلف به مفهوم واحدی که مد نظر دارد دست پیدا کند.

نشست بعدی پاتوق نمایشنامه خوانی اصفهان با خوانش نمایشنامه «تختی» نوشته محمدرضارهبری و ادامه بررسی روند نمایشنامه نویسی این هنرمند روز یکشنبه ۳۰ تیرماه در خانه هنرمندان اصفهان برگزار می شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تئاتر تئاتر اصفهان جنگ نمایشنامه نمایشنامه خوانی یکشنبه های تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۸۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

کد خبر 6091923 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • «کمی دیرتر» به چاپ هفدهم رسید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • بحران ادبیات داریم
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • شعر «موسی عصمتی» در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود