Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت:‌«از ابتدای تیرماه تمام کشتارگاه‌های کشور با رتبه‌های  B ، A و  +A رتبه‌بندی خواهد شد و مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها روانه بازار می‌شود با همین برچسب‌ها مشخص خواهد شد. این رتبه‌بندی‌ها نشان می‌دهد که کشتارگاه‌ها تا چه اندازه مسائل بهداشتی را رعایت کرده‌اند که بهترین آنها +A است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها از ۱۵ مرداد آغاز شده و تا آخر شهریور پایان می‌یابد و از اول مهر مرغ‌های عرضه شده در بازار با برچسب‌های رتبه‌بندی شده مشخص میشود.»

رفیعی پور این اقدام ملی را موثر در امنیت غذایی کشور و بهداشتی شدن مرغ‌های تولیدی عنوان کرد و گفت: با رعایت دقیق مسائل بهداشتی و رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها بازارهای صادراتی جدیدی برای این محصول باز خواهد شد. 

وی با تایید اینکه مواد غذایی تولیدی در کشور از نظر بهداشتی خالی از اشکال نیست، گفت: طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک گام در راستای امنیت غذایی کشور خواهد بود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره دلیل انتخاب مرغ برای این طرح ملی گفت: نخست اینکه کشتارگاه‌ها و مراکز تولید مرغ کشور ۷۰ سال سابقه دارند و این صنعت اشتغالزایی زیادی دارد مصرف این محصول در کشور بالا است و به کشورهای دیگر هم صادر می‌شود.

روز گذشته سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت تفاهم‌نامه همکاری درباره طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ امضا کردند.

رفیعی پور در ادامه با بیان اینکه کشورهای در حال توسعه هنوز در مسائل بهداشتی محصولات‌شان گرفتار هستند، گفت: اقدام ما در راستای ارتقای کیفیت گوشت مرغ یک اقدام روبه جلو است.

وی در ادامه اطمینان داد که ۹۵ درصد محصولات مانند مرغ، گوشت، شیر و لبنیات و فرآورده‌های آنها در کشور کیفیت بهداشتی مطلوبی دارند.

در ادامه این نشست علی صفر ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در پاسخ به این که استانداردهایی که برای رعایت باقیمانده دارویی و سموم انتخاب کرده‌اید چه استانداردهایی است، گفت: استانداردهای ما منطبق بر مقررات شورای اتحادیه اروپا است که در ۲۰۱۹.۲.۲۰ روزآمد شده است.

وی در پاسخ به این که در حال حاضر پرداخت حقوق ناظران بهداشتی مراکز تولیدی توسط خود شرکت‌ها پرداخت می‌شود و این اشکال بزرگی است که احتمال دارد آنها از خطاهای مراکز تولیدی را چشم‌پوشی کنند و برای ارتقای کیفیت بهداشتی باید  حقوق ناظران توسط سازمان‌های ناظر پرداخت شود، گفت: بله، ما براساس ماده ۳۴ و ۱۹ دنبال نظارت عالیه هستیم که موضوع نظارت ناظران بهداشتی را هم شامل می‌شود. اجرای این مواد جزئیاتی دارد که به خاطر محدودیت زمانی در این جلسه قابل طرح نیست.

خبرنگاری پرسید آیا این رتبه‌بندی منجر به افزایش قیمت مرغ در بازار خواهد شد؟ و از ۲ میلیون تن مرغ تولیدی تا چه درصدی رتبه‌بندی شده و در بازار عرضه می شود، گفت: به دنبال افزایش قیمت نیستیم ما تنها کشتارگاه‌های کشور را رتبه‌بندی می‌کنیم و طبیعی است مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها بیرون می‌آید و برچسب می‌خورند تقاضای آنها را تعیین خواهد کرد. مرغ‌هایی که برچسب +A می‌خورند یعنی از کشتارگاه‌هایی خارج شده‌اند که تمام شرایط بهداشتی را دقیق رعایت کرده‌اند بنابراین تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد و سود تولیدکنندگان هم در این است.

وی درباره سهم مرغ‌های رتبه‌بندی شده از 2میلیون تن مرغ تولیدی کشور  این طور توضیح داد: مرغ‌هایی که دوره‌های آنها پایان یافته در کشتارگاه‌های رتبه‌بندی شده عرضه نخواهد  شد و مرغ‌‌های بهداشتی در سه گرید رتبه‌بندی می‌شوند وی درصد یا رقم مشخصی در این زمینه ارائه نکرد. 

ماکنعلی ادامه داد: نظارت‌های بهداشتی در سه رده خودکنترلی، چک‌لیست و نظارت عالیه انجام می‌شود.

خبرنگاری با طرح سؤال دیگری که این نظارت بهداشتی از وسط زنجیره شروع شده در حالیکه  نظارت باید از همان ابتدای زنجیره یعنی تأمین خوراک دام و طیور آغاز می شد زیرا خوراک تأثیر زیادی بر سلامت و بهداشت مرغ‌ها دارد، گفت: در این رابطه تلاش می‌کنیم که طرح NRP یعنی تأمین خوراک سالم را اجرایی کنیم که برای بهداشت دام و محصولات تولیدی آنها مؤثر خواهد بود. 

در «طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ»ارتقای مسائل بهداشتی از نظر باقیمانده دارویی بررسی می‌شود و سایزبندی مرغ بدون آنتی‌بیوتیک، افزایش صادرات، رتبه‌بندی کشتارگاه، عرضه مرغ استحصالی از خط یک فقط به صورت تازه سرد، کنترل دقیق ناوگان حمل‌ونقل، خودکنتری و مسئولیت‌پذیری تولیدکنندگان و ارتقای کیفیت بهداشتی محصولات بسته‌بندی شده از ویژگی‌های بارز این طرح است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مرغ رتبه بندی سازمان دامپزشکی کشور کشتارگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟

به گزارش خبرآیلاین، هر روز صبح چه کارهایی می‌کنید؟ برای سرحال شدن می‌دوید و بعد دوش آب سرد می‌گیرید؟ پیش از بیرون آمدن از رختخواب سه بار زنگ ساعت را خاموش می‌کنید؟ هر کس روز خود را به نحوی شروع می‌کند اما ویدیویی در تیک تاک که می‌گوید همه باید بخشی از مناسک صبحگاهی را شکلی مشخص انجام دهیم، بارها دیده شده است.

آنا پترسون از اسکس، درمانگر دندان است. (از کارکنان بخش بهداشت و درمان که برخی کارهای ساده‌تر دندانپزشکی را انجام می‌دهد) پترسون در ویدیویی که در صفحه کاری‌ خود در تیک‌تاک منتشر کرده است می‌گوید که هرگز نباید دندان‌ها را بعد از صبحانه مسواک زد، بلکه همیشه پیش از آن باید این کار را انجام داد.

به گزارش همشهری آنلاین، او در توضیح این مسئله به دنبال‌کننده‌های (فالوئر) خود می‌گوید: «برای این توصیه‌ام دو دلیل دارم: وقتی صبحانه می‌خوریم، دهانمان اسیدی می‌شود. اگر دندان‌ها را پس از صبحانه مسواک بزنیم، در واقع دندان‌ها را بیشتر به این اسید آغشته می‌کنیم و این باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شود. ضمنا مسواک زدن پیش از صبحانه از دندان‌ها در برابر غذایی که می‌خواهیم بخوریم محافظت می‌کند.»

رهنمودهای او توصیه شرکت خمیر دندان «کولگیت» را که اعلام کرده بود مسواک زدن پس از خوردن غذا «گاهی» بر مینای دندان اثر منفی دارد، تایید می‌کند.

شاید این خبر آن دسته از افرادی را که گمان می‌کردند مسواک زدن پس از صبحانه بهتر است زیرا دندان‌ها را از شر بقایای غذایی که خورده بودیم خلاص می‌کند، غافلگیر کرده باشد.

در بخش نظرات این ویدیو یکی از دنبال‌کنندگان نوشته‌ است: «همه دندان‌پزشکان با این حرف موافق نیستند. بعضی از آنان می‌گویند اگر مسواک زدن ۳۰ دقیقه پس از خوردن یا نوشیدن باشد، ایرادی ندارد.»

گروه بهداشتی بوپا نیز اعلام کرده است که اگر می‌خواهید پس از غذا خوردن مسواک بزنید، بهتر است دست‌کم یک ساعت صبر کنید تا بزاق فرصت داشته باشد اسیدهایی را که غذا در دهان ایجاد کرده است، خنثی کند.

در تارنمای سازمان ملی خدمات بهداشتی در مورد مسواک زدن پیش یا پس از صبحانه رهنمود خاصی داده نشده است. در این تارنما توصیه شده است برای حفظ بهداشت دهان و دندان همواره دو بار در روز، هر بار حدود دو دقیقه، دندان‌ها را با خمیردندان فلورایددار مسواک بزنیم.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900363

دیگر خبرها

  • مطالبات رتبه بندی فرهنگیان گلستان تا خرداد ماه تسویه می شود
  • کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های شکایت کارگران در گلستان
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها