Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@09:25:41 GMT

مشاغل خدماتی همچنان محبوب و درآمدزا

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۴۳۲۹

مشاغل خدماتی همچنان محبوب و درآمدزا

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در بهار امسال بخش خدمات بیشترین سهم اشتغال را نسبت به دو بخش صنعت و کشاورزی به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران در بهار ۹۸، بررسی اشتغال در بخش‌های عمده فعالیت‌های اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۴۹.۶ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش‌های صنعت با ۳۱.۵ درصد و کشاورزی با ۱۸.۹ درصد در رتبه‌های بعد قرار دارند.

سهم شاغلان بخش کشاورزی در بهار ۹۸ نسبت به فصل مشابه سال گذشته، ۰.۲ درصد و بخش صنعت ۰.۳ درصد افزایش داشته است در حالی که از سهم شاغلان بخش خدمات ۰.۵ درصد کاسته شده است.

باوجود آنکه سهم شاغلان بخش خدمات در بهار سال گذشته ۵۰.۱ درصد بوده این میزان در بهار ۱۳۹۸ با ۰.۵ درصد کاهش به ۴۹.۶ درصد رسیده است. نکته قابل توجه اینکه تعداد شاغلان مرد بخش خدمات از ۴۹.۵ درصد در بهار سال گذشته به ۴۸.۸ درصد در بهار امسال رسیده و ۰.۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد این در حالی است که سهم شاغلان زن بخش خدمات از ۵۲.۴ درصد در بهار ۹۷ به ۵۳.۲ درصد در بهار ۹۸ رسیده و ۸ درصد رشد را نشان می‌دهد.

کارشناسان بر این باورند که بخش خدمات گنجایش بیشتری برای جذب زنان و جوانان نسبت به دیگر بخش‌های اقتصادی دارد و می‌تواند بستر مناسبی برای حضور در عرصه فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی فراهم کند.

‏علی اصلانی، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفت‬ گفت‌وگو با ایسنا، دلیل افزایش تعداد شاغلان بخش خدمات را تنوع مشاغل خدماتی، درآمدزایی بالا و کم هزینه بودن آنها می‌داند.

او می‌گوید: کسب و کارهای خدماتی از ریسک کمتری نسبت به مشاغل دیگر برخوردارند و به دلیل تنوع و جذابیت مورد استقبال عمومی قرار دارند.

اصلانی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد مشاغل در کشورهای خارجی در گرایش خدماتی است، می‌گوید: تغییر شیوه‌های زندگی و بروکراسی‌های پیچیده اداری موجب شده تا افراد چون دردسر کمتری برای راه اندازی دارند، به دنبال مشاغل خدماتی بروند.

پیشنهاد وی به دولت این است که در شرایط حاضر که استقبال از شغل‌های خدماتی افزایش یافته از ظرفیت‌های موجود در حوزه گردشگری، حمل و نقل و آی تی برای گسترش مشاغل خدماتی و کاهش بیکاری کارجویان استفاده کند.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه کسب و کارهای خدماتی امروز درصد بالایی از سهم اشتغال کشور را به خود اختصاص داده و جذابیت این مشاغل روز به روز بیشتر می‌شود کارشناسان معتقدند بدون همراهی بخش‌های کشاورزی و صنعت، توسعه اشتغال در بخش خدمات نمی‌تواند به ایجاد یک بازار کار متعادل منجر شود. در حال حاضر پرستاری، مهمانداری و مددکار اجتماعی از جمله مشاغل خدماتی پر تقاضا در کشورهای دیگر به شمار می‌روند که استقبال از آنها به دلیل درآمد و جایگاه بالایی که دارند روز به روز بیشتر می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیکاری مركز آمار مشاغل خدماتی درآمد اشتغال بروکراسی صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۴۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان و فعالان صنعت گردشگری در یزد

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، هما خورشیدی با اعلام این خبر گفت: دوره صرفه‌جویی انرژی در تأسیسات گردشگری و دوره بازآموزی راهنمایان گردشگری از سری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان صنعت گردشگری، امروز و فردا در یزد برگزار می‌شود.
معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد افزود: این دوره‌ها به صورت رایگان با محوریت این اداره‌کل و توسط مؤسسات آموزشی خدمات گردشگری و باهدف آشنایی با مباحث روز صنعت گردشگری برای شاغلان و فعالان این صنعت برگزار می‌شود و در پایان برای هر کدام از شرکت‌کنندگان گواهینامه صادر می‌شود.
وی، ضمن اشاره به اهمیت آموزش و بازآموزی فعالان صنعت گردشگری گفت: تأمین نیروی انسانی ماهر یکی از مهمترین بخش‌های تاثیرگذار در حوزه گردشگری است که با حمایت دفتر مطالعات و آموزش گردشگری کشور و به منظور ارتقای سطح شاغلان این صنعت زمینه اجرای دوره‌های توانمندسازی فراهم شده است.

دیگر خبرها

  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • آزمون استخدامی مشاغل کیفیت بخشی آموزش و پرورش در قم برگزار می‌شود
  • برگزاری دوره‌های آموزشی فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان و فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • برای ثبت شرکت خدماتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟