Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت امبریون با استفاده از ترانزیستور گرافنی موفق به ساخت حسگر جدیدی شده که قابلیت استفاده در حوزه‌های مختلف نظیر امنیت غذایی، پلاستیک‌های قابل بازیافت و محصولات دارویی دارد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ امبریون یکی از اولین شرکت‌های انشعاب یافته از گرافن فلگ‌شیپ است که در سال ۲۰۱۶ تاسیس شد و در حوزه اپتوالکترونیک فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت قصد دارد در بازار تصویربرداری گرمایی، مادون قرمز و اشعه ایکس فعالیت داشته باشد، به طوری که حسگر‌های جدیدی برای این ابزار‌ها تولید کند. امبریون به دنبال ارائه روش‌های ارزان و رقابت‌پذیر برای ساخت چنین حسگر‌هایی است.

امبریون اخیرا شناساگر نوری بسیار حساسی ساخته که با ترانزیستور گرافنی ترکیب شده است. با ترکیب شناساگر نوری حساس و ترانزیستور گرافنی، طیف وسیعی از طول‌موج‌ها از نور مرئی تا مادون قرمز کوتاه را می‌توان تشخیص داد؛ در واقع تنها با یک شناساگر می‌توان از طول موج ۴۰۰ تا ۱۸۰۰ نانومتر را شناسایی کرد. با استفاده از این شناساگر، کاربر می‌تواند محصولات آلی نظیر غذا و ترکیبات شیمیایی را آنالیز کند.

این شناساگر در حال حاضر آماده عرضه به بازار است، در حالی که پیش از این هزینه این نوع شناساگر بالا بود و قیمت به‌عنوان مانعی بر سر گسترش بازار این محصول بوده است. حوزه‌های امنیت غذایی، پلاستیک‌های قابل بازیافت، محصولات دارویی، آنالیز‌های بخش کشاورزی و تصویربرداری‌های غیرتهاجمی پزشکی از جمله بازار‌های هدف این شناساگر نوری است.

تاپانی ریحانن مدیرعامل شرکت امبریون می‌گوید: «خواص منحصربه‌فرد گرافن و قابلیت انطباق‌پذیری آن با دیگر مواد به ما اجازه می‌دهد تا آرایه‌های کارا برای طیف‌سنج‌ها بسازیم. پیش از این InGaAs که قیمت بالایی دارد در حسگر‌ها استفاده می‌شد، اما استفاده از گرافن موجب شده تا دامنه شناسایی حسگر‌ها افزایش یافته و بتوان محصولی با خروجی دیجیتال ساخت بدون این که نیاز به قطعات اضافی برای تبدیل داده‌های آنالوگ به دیجیتال باشد. در حسگر‌های گرافنی حساسیت بالا بوده و سطح نویز به شدت کاهش یافته است.»

دانیل نومایر رهبر بخش فتونیک مجتمع و الکترونیک گرافن فلگ‌شیپ می‌گوید: «این آرایه حسگری مادون قرمز که شرکت امبریون ساخته مثال بارزی است از تبدیل دانش و فناوری حوزه‌های مختلف و همگرایی آن‌ها برای تجاری‌سازی یک فناوری جدید.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۷۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D

به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار بسیار انعطاف‌پذیر بوده و استفاده از آن آسان است و می‌توان آن را برای استفاده در یک دستگاه پوشیدنی برای کمک به یک حفظ یک رژیم غذایی خاص شخصی‌سازی کرد. جزئیات این پروژه در مقاله‌ای در ACS Applied Nano Pathers منتشر شده است.

ویتامین‌های C و D ریز مغذی‌هایی هستند که در مسیرهای متابولیکی درگیر در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی داشته و در سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار هستند. نظارت بر این ویتامین‌ها از این نظر مهم است که سطح ویتامین‌ها را در بدن در محدوده مشخصی حفظ می‌کند.

با این حال، روش‌هایی که در حال حاضر برای این کار در دسترس است، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی پرهزینه دارد که توسط متخصصان باید استفاده شود. این روش‌ها مستلزم جمع‌آوری نمونه خون هستند و زباله‌های خطرناک تولید می‌کنند. تشخیص و تجزیه و تحلیل هر دو ویتامین در یک نمونه به صورت همزمان زمان دشوار است.

برای ساده‌سازی فرایند، محققان انستیتوی فیزیک سائو کارلوس از منابع نسبتاً ارزان مانند کربن و پروتکل‌های سریع عملیاتی برای توسعه یک تراشه الکتروشیمیایی برای نظارت بر ویتامین‌های C و D استفاده کردند.

این تراشه یکبار مصرف است و حاوی دو حسگر بوده که هر یک از آن‌ها از جریان الکتریکی برای تشخیص ویتامین استفاده می‌کند. در مورد ویتامین C، این حسگر از نانوذرات کربنی به عنوان یک الکتروکاتالیست استفاده می‌کند. حسگر ویتامین D از نیترید کربن گرافیتی و نانوذرات طلا همراه با لایه ای از آنتی‌بادی‌های ۲۵(OH)D۳ ساخته شده است.

این تراشه به راحتی کار می‌کند. تمام کاری که کاربر باید انجام دهد این است که آن را به یک دستگاه الکترونیکی قابل حمل کوچک شبیه به گلوکومتر وصل کند، نمونه‌ای از بزاق یا سرم خون را وارد آن کرده و منتظر بماند تا جریان الکتریکی نشان دهنده حضور و سطح ویتامین‌ها نمایش داده شود. نتیجه در کمتر از ۲۰ دقیقه بدست می‌آید.

تیاگو سرفیم مارتینز محقق کالج امپریال لندن می‌گوید: «با بی‌حرکتی گونه‌های الکتروشیمیایی فعال روی سطح یکی از حسگرها، ما توانستیم نیاز به برچسب و پروب‌های ردوکس را حذف کنیم و در نتیجه دستگاه را ساده کنیم و پیچیدگی تجزیه و تحلیل را کاهش دهیم. این کار باعث می‌شود تراشه به طور بالقوه کاربردی تر و کارآمدتر باشد، و این امکان را فراهم می‌کند تا مستقیماً در داروخانه و کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که برای استفاده به عنوان یک دستگاه پوشیدنی مناسب باشد.»

کد خبر 6091264 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری