Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@05:47:31 GMT

ضرورت شکل‌گیری اتاق فکر برای تجاری‌سازی هنر

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۷۵۵۱

ضرورت شکل‌گیری اتاق فکر برای تجاری‌سازی هنر

به گزارش ایکنا؛ محمدرضا مودودی، سرپرست سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست نخستین جشنواره تصویر صادرات با رویکرد صنایع خلاق با اشاره به اینکه جمعیت و جغرافیای ایران حدود یک دهم درصد جمعیت و جغرافیای جهان است، گفت: سهم صادرات غیر نفتی تنها سه دهم درصد است.
وی افزود: برخی ۲۰ سال تصور داشتند تنها کالای نفت، ارزآور است اما امروز شاهدیم که میزان ارزآوری کالاهای غیرنفتی مانند محصولات فرهنگی و هنری به مراتب از نفت پیشی گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: آنچه امروز می‌توان بر روی ارزآوری آن حساب ویژه کرد، بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنر برای صادرات محصولات و آثار این عرصه است.

مودودی در ادامه موسیقی، هنرهای نمایش، سینما، هنرهای تجسمی، تئاتر، انیمیشن و… را از جمله ظرفیت‌های عرصه هنر دانست و گفت: حوزه دانش بنیان نیز می‌تواند برای کشور ارزآوری فراوانی را به همراه داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران در عرصه نانو تکنولوژی در رتبه چهارم جهانی قرار دارد که بسیار ارزآور است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تجاری کردن محصولات نانو تکنولوژی زمان‌گیر نیست و می‌تواند به سرعت تبدیل به تجاری‌سازی شود.

مودودی همچنین با اشاره به اینکه در دوره‌ای، هنگامی که صحبت از امپراتوری می‌شد، شاخص‌های نظامی و ذخایر طبیعی تنها مدنظر بود، افزود: آن دوره امپراتوری زر و زور و یا بانک و تانک بود اما امروز امپراطوری به کشورهایی محسوب می‌شود که برندهای تجاری دارند.

غارت آثار فرهنگی وهنری ایران به دلیل نپیوستن به قانون کپی رایت

سیدضیاء هاشمی،‌ دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان با اشاره به این که هرروزه فیلم‌ها در شبکه‌های مختلف در خارج از ایران پخش می‌شود، چون ما جزء قوانین کپی رایت نیستیم، گفت: محدودیت‌هایی که درعرصه فیلم‌سازی داشتیم، سبب ابتکارات زیادی شده است. همچنین ایران در حوزه ساخت فیلم‌های انسانی در رتبه خوبی قرار دارد که می‌تواند بازار خوبی در کشورهای چین و هند برای این نوع فیلم‌ها داشته باشیم.

سینمای ایران قابلیت حضور در عرصه جهانی دارد
مرتضی رزاق کریمی،‌ نایب رییس خانه سینما با اشاره به اینکه فیلم‌سازی پس از انقلاب رشد و پیشرفت داشته است، گفت: سینمای ایران امروز با ظرفیت‌هایی که در خود دارد، قابلیت مطرح شدن در اقصی نقاط جهان را داراست. از سه دهه قبل، اروپا تولید فیلم منطقه‌ای و جهانی را آغاز کرد ولی ما امروز به دلایل اقتصادی، امنیتی و قوانین از این امر محروم هستیم.

این کارگردان و تهیه کننده سینما در عین حال یادآور شد: سالانه ۷۰, ۸۰ فیلم سینمایی و هزار فیلم مستند ساخته می‌شود که تنها یک تا دو درصد به بازار جهانی راه پیدا می‌کنند. حدود نیمی از فیلم‌های مستند توسط بخش خصوصی ساخته می شود.

نایب رییس خانه سینما با اشاره به تحریم‌های موجود علیه ایران، گفت: بسیاری از آثارهنری کشور ما که حائز کسب رتبه و جایزه در جشنواره‌های بین‌المللی می‌شوند، بخاطر تحریم‌ها نمی‌توانند حتی موفق به دریافت جوایزشان شوند.

وی افزود: ظرفیت سینمای ایران بسیار ارزآوراست و می تواند جای درآمدهای نفتی را بگیرد.

در ادامه این نشست علیرضا رییسان،‌ کارگردان و تهیه‌کننده پیشکسوت سینما نیز گفت: ایران جزء ۱۰ کشور تولیدکننده فیلم و سریال در بخش خدمات محسوب می‌شود اما شامل صنعت نمی‌شود.

رییسان محسوب نشدن سینمای ایران جزو صنعت را ایراد بزرگی دانست که به دلیل قرارگرفتن در بخش خدمات نمی‌تواند از مواهب صادرات استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه سهم آمریکا از تولیدات سینمای جهان ۷۰ درصد است، گفت: ۳۰ درصد بقیه سهم دیگر کشورهاست که ایران در آن سهمی ندارد. حدود شش میلیون ایرانی در اروپا و آمریکای شمالی زندگی می‌کنند که می‌توانند بازار خوبی برای سینمای ایران باشند ولی در حال حاضر بی‌بهره هستند.

وی گفت: بسیاری از این افراد از روی ناچاری از شبکه‌های خارجی این فیلم‌ها را با کیفیت پایین مشاهده و دانلود می‌کنند که می‌توان با اجاره کردن سالن‌های سینمایی در آمریکا و اروپا بازاری برای این افراد باشد.

محمدمهدی عسگرپور،‌ مدیراسبق خانه سینمای کشورهم در ادامه این نشست با اشاره به تجربه فیلم‌سازی خود در دوران گذشته، گفت: همواره با برخی موانع و مشکلات در راه فیلم‌سازی و دیگر موارد مواجه می‌شدیم، اما از آنجایی که آن زمان مسئله سینما برای کشور مهم و از جایگاهی خوب برخوردار بود، بلافاصله و در کمترین زمان ممکن مشکلات برطرف می‌شد.

هیچ خبری از مصوبه و طرح نشد

وی به تدوین و نگارش طرح صنفی سینما اشاره کرد و گفت: بعد از ارائه این طرح به ما گفتند که باید عنوان را به نظام صنفی هنر تغییر دهید، ما نیز این کار را انجام دادیم و مجدد ارائه کردیم اما از آن پس دیگر هیچ خبری از مصوبه و طرح نشد.

این کارگردان پیشکسوت کشور تصریح کرد: مشکل اصلی کشور ما این است که سینما را در قد و اندازه این سینمای فعلی می‌خواهند نه کمتر و نه بیشتر، لذا بنظرم نباید از مسئولان حوزه فرهنگ و هنر و دست اندرکاران این بخش انتظاری مضاعف داشت و به داشته‌ها بسنده کرد.

در ادامه این نشست شمار کثیری از هنرمندان عرصه‌های مختلف موسیقی، تئاتر، سینما، هنرهای نمایشی، توزیع کنندگان محصولات فرهنگی و هنری در عرصه بین‌الملل و… نیز به ارائه نقطه نظرات، بیان انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند.

در پایان این نشست با توافق حاضران مقرر شد در آینده نزدیک نشست‌های تخصصی در کارگروه‌های مختلف برگزار شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۷۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما

این فیلم روایتگر بخشی از داستان زندگی مولانا و شمس تبریزی است. قبل از خرید بلیت مست عشق، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید؛ زیرا در این مطلب قصد داریم شما علاقه‌مندان را با بیوگرافی بازیگران ایرانی و ترکیه‌ای فیلم جذاب مست عشق آشنا کنیم.

مست عشق، اولین محصول مشترک ایران و ترکیه

این فیلم به کارگردانی حسن فتحی، چهره‌ای نام‌آشنا در عرصه سینما و تلویزیون ایران و با بازی شهاب حسینی و پارسا پیروزفر در نقش‌های مولانا و شمس، تجربه‌ای از تماشای یک فیلم‌ سینمایی ناب و معنوی را به مخاطبان خود هدیه می‌دهد. این فیلم که محصول مشترک ایران و ترکیه است، در دورانی حساس از زندگی مولانا (زمانی‌که او تحت‌تأثیر تعالیم شمس متحول شده) رخ می‌دهد.
مست عشق، به‌دنبال بازنمایی این تحول عمیق و واکاوی ابعاد مختلف رابطه مولانا و شمس است. با خرید بلیت مست عشق، خواهید توانست به تماشای این بازنمایی بنشینید و از آن لذت ببرید. اما مست عشق، صرفاً به روایت یک داستان عاشقانه یا تاریخی بسنده نمی‌کند؛ بلکه تلاش دارد تا مخاطب را در سفری روحانی همراه کرده و به درک عمیق‌تری از مفاهیمی چون: عشق، عرفان و خودشناسی رهنمون سازد.

بازیگران فیلم مست عشق پارسا پیروزفر در نقش مولانا شهاب حسینی در نقش شمس هانده ارچل در نقش کیمیا حسام منظور در نقش علاءالدین کی‌قباد سلما ارگچ در نقش جلال‌الدین ابراهیم چلیکول در نقش برهان‌الدین مولوی بوراک توزکوپاران در نقش شرف‌الدین قونوی بوران کوزوم در نقش سلطان علاءالدین

بی‌شک با خرید بلیت فیلم مست عشق، شاهد یکی از بهترین فیلم‌های سینمای ایران خواهید بود. فیلمی که با پرداختن به داستانی پرمخاطب و عمیق و بهره‌مندی از عوامل حرفه‌ای، امیدوار است تا گامی درجهت ارتقای سطح سینمای ایران بردارد و نام خود را درمیان آثار ماندگار سینما، ثبت کند. موسیقی فیلم هم که توسط همایون شجریان و سهراب پورناظری، دو هنرمند برجسته کشورمان ساخته شده است، به‌زیبایی، حال‌وهوای فیلم را به مخاطب القا و او را غرق در فضای معنوی و عرفانی آن خواهد کرد. انتظار می‌رفت که این فیلم، در نوروز 1403 به‌روی پرده سینماها برود و تماشاگرانی را به ضیافتی روحانی دعوت کند؛ اما این‌گونه پیش نرفت و خرید بلیط فیلم مست عشق به تعویق افتاد.

نظر منتقدان برای مست عشق

مست عشق، ازسوی منتقدان مورداستقبال قرار گرفت. بسیاری از آن‌ها، بازی بازیگران فیلم مست عشق را ستوده و کارگردانی حسن فتحی را تحسین کرده‌اند. برخی دیگر از منتقدان، به طولانی ‌بودن فیلم و برخی از ضعف‌های فیلمنامه ایراداتی گرفته‌اند؛ اما درمجموع مست عشق، اثری فاخر و ارزشمند است که تماشای آن به‌تمام دوست‌داران فرهنگ، هنر، ادبیات و عرفان توصیه می‌شود. اگر به فیلم‌های درام تاریخی و عاشقانه علاقه دارید، تماشای مست عشق را به شما توصیه می‌کنیم.

زمان اکران فیلم مست عشق

خیلی از افراد برای خرید بلیط فیلم مست عشق، به‌دنبال زمان اکران آن هستند. این فیلم ‌سینمایی که قرار بود از چهارشنبه 29 فروردین اکران خود را آغاز کند، به 5 اردیبهشت، موکول شد. علت تأخیر در زمان اکران فیلم مست عشق در ابتدا مشخص نبود و گمانه‌زنی‌هایی درمورد حواشی پیش‌آمده یا سخت‌گیری‌های سازمان سینمایی مطرح شده بود؛ اما با پیگیری‌های انجام‌شده، علی سرتیپی پخش‌کننده فیلم، اعلام کرد که مشکل هیچ‌ یک از این موارد نبوده و تأخیر در اکران به‌دلیل مشکلات فنی رخ داده است. بنابراین، تماشاگران از 5 اردیبهشت، با خرید بلیت فیلم مست عشق به تماشای آن، در سینماهای سراسر کشور نشسته‌اند.

سخن پایانی

در این مقاله، شما را با جذاب‌ترین و تماشایی‌ترین فیلم سال آشنا کردیم. حال می‌توانید با خرید بلیط فیلم مست عشق ازطریق سینماتیکت، شاهد اکران آن در سینماهای شهر خود باشید. بی‌شک، با داشتن این وب‌سایت به دنیای سرگرمی، هنر، اخبار و حواشی سینمای ایران نزدیک‌تر خواهید شد.

کد خبر 848693

دیگر خبرها

  • ضرورت یکپارچه‌سازی مدیریت سد و کانال در اردبیل
  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • ضرورت توجه به روان‌سازی ترافیک معابر در مراغه
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • اجرای عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»