Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب،حجت الاسلام و المسلمین رحیم ابوالحسینی معاونت امور فرهنگی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در سلسله نشست سه‌شنبه های تقریبی در مورد پیشینه تقریب اظهار داشت:مفهوم تقریب در اوایل سده ۱۴ توسط سید جمال‌الدین اسدآبادی مطرح شد و کم کم این مفهوم بین مردم رواج پیدا کرد.  

وی با بیان این که تقریب به منظور رسیدن به اخوت دینی است، گفت:شیخ محمد تقی قمی به نمایندگی آیت الله بروجردی در مصر دارالتقریب را تأسیس کرد که در جهان اسلام اثر زیادی داشت  و مهمترین کار  این دارالتقریب فتوای  تاریخی شیخ شلتوت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ابوالحسینی با اشاره به انتشار کتاب السنه النبویه از سوی مجمع تقریب، ادامه داد: کتاب السنة النبویه بسیار ارزشمند و مفید است؛ در این کتاب موضوعات بطور جامع جمع آوری و به بررسی مسائلی از جمله ربا، وصیت، تجارت و...پرداخته شده است؛ این کتاب به دلیل پرداختن به مشابهات حدیث بین شیعه و سنی برای مجتهدان و عالمان دینی بسیار مناسب است.

وی افزود: در زمینه مطالعات تقریبی میتوان از آثار مرحوم شیخ انصاری تا امام راحل (ره) کمال استفاده را برد.  
ابوالحسینی در رابطه با افق و چشم انداز معاونت فرهنگی مجمع تقریب اظهار داشت: این معاونت، تنها معاونتی است که در قم مستقر شده و دارای 4 اداره کل از جمله؛ قرآن و حدیث، آموزش و پرورش، اداره کل پشتیبانی، اداره فضای مجازی و مرکز اطلاع رسانی است.

وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی در نهادینه سازی مفهوم تقریب، افزود: در مرکز اطلاع رسانی معاونت فرهنگی، سخنرانی های مربوطه را به صورت دیجیتال تحویل شبکه مجازی می‌دهند، در زمینه فعالیت فضای مجازی هم قراردادهایی، با افرادی در این زمینه انجام گرفته است؛شعار ما در معاونت فرهنگی مجمع جهانی تقریب، پیشرفت در زمینه فضای مجازی است.
 
حجت الاسلام رحیم ابوالحسینی در ادامه به کتابهای چاپ شده و در حال چاپ معاونت فرهنگی اشاره کرد و گفت: برخی از کتابها به صورت فایل پی دی اف در سایت قرار داده شده است و برخی از آنها را نیز به اشخاص حقیقی و سازمانها و نهادهای مرتبط اهدا می کنیم.
 
در مرکز پاسخگویی اداره به نزدیک سیصد سؤال که اکثرا پیرامون موضوع وهابیت بوده پاسخ گفته شده است، با کشورهای مختلف ارتباط و هر هفته میهمانانی از پاکستان و روسیه و ... داریم و گاهی هم از علما وشخصیتهای مهم برای حضور و گفتگو در پژوهشگاه دعوت می کنیم؛ همچنین در استانها و کشورهای مختلف برنامه داریم؛ در اندونزی برنامه هایی را اجرایی کرده و برای عراق و سوریه هم برنامه هایی در دست اجراست.
 
وی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی، آموزشی، هنری و مجازی معاونت فرهنگی گفت: سایت دارالقرآن را راه اندازی کرده ایم که در آن امکان آشنایی با فعالان قرآنی و قاریان جهانی و ... فراهم است.
 
معاون فرهنگی مجمع تقریب در ادامه به فعالیتهای پژوهشگاه مطالعات تقریبی اشاره کرد و گفت: در این پژوهشگاه هشت گروه تحقیقاتی در زمینه فقه مقارن، علوم اجتماعی مقارن، احیاء التراث و ... را داریم که  محققین خوبی در این زمینه ها مشغول به فعالیت هستند؛ امیدوارم امکانات بیشتر شود تا کارهای تحقیقاتی بهتری صورت گیرد.
 
وی افزود: یکی از کارهای پژوهشگاه این است که هر ساله در مسیر موضوع کنفرانس وحدت پژوهش کند، در سال گذشته که موضوع کنفرانس وحدت، موضوع فلسطین بود کتاب سه جلدی «از بحر تا نهر»  که شامل مقالات متعدد با موضوع کنفرانس است را منتشر کردیم و کتاب مسجد الاقصی هم تا قبل از پایان ماه به چاپ خواهد رسید.
 
انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۷۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در دیدار حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمن تأکید بر اهمیت کارها و اقدامات مجمع تقریب، آمادگی جامعه مدرسین برای همکاری با این مجمع را اعلام کرد.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری، دبیرکل این مجمع نیز تقریب مذاهب اسلامی را از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی، امام خمینی – قدس سره – و رهبری معظم انقلاب – مد ظله العالی – عنوان کرد و ضمن ارائه گزارشی از تحولات جهان اسلام، برخی از برنامه‌های مجمع تقریب را تشریح کرد.

گزارش تصویری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد