Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف گفت: اولین خانه مله‌بافی خراسان جنوبی در خانه تاجور شهرستان خوسف راه‌اندازی شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، علی صالحی اظهار کرد: در خانه مله‌بافی خوسف، نحوه تبدیل پنبه مله به نخ، مراحل برداشت پنبه تا تبدیل شدن به محصول، و نمایشگاهی از پارچه‌های قدیمی و جدید مله به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استقرار چند دار مله برای تهیه پارچه و برنامه‌ریزی برای آموزش دوره تخصصی نخ‌ریسی مله به نسل نوجوان و جوان از دیگر اهداف خانه مله‌بافی خوسف خواهد بود.

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف از بافت اولین جانماز مله بعد از ۲۰ سال در خانه مله خوسف خبر داد و گفت: بعد از راه‌اندازی خانه مله این هنر در قالب مشاغل خانگی گسترش می‌یابد و در آینده نزدیک شهر خوسف به عنوان شهر پارچه‌بافی با رویکرد پارچه مله به عنوان شهر مله به کشور معرفی می‌شود.

صالحی ادامه داد: در راستای احیا پارچه مله اولین شرکت تعاونی تخصصی صنایع دستی مله با عنوان شرکت تعاونی تولیدی صنایع دستی ریس مله خوسف راه‌اندازی شد.

وی تصریح کرد: مردم شهر خوسف در گذشته از پارچه مله به دلیل قداست این پارچه برای تهیه جانماز، چادر و پرده مساجد استفاده می‌کردند و امروزه علاوه بر این کاربردها در بخش پوشاک نیز استفاده می‌شود.

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف افزود: مردم شهرستان خوسف سال گذشته با کمک جهاد کشاورزی و جمعی از کشاورزان با روش کشت نشایی یک هکتار از اراضی خود را به کشت پنبه مله اختصاص دادند که از این اراضی بیش از ۶۰۰ کیلوگرم پنبه منحصر به فرد مله برداشت شد.

صالحی ادامه داد: این میزان محصول تولید شده از سوی شرکت تعاونی تخصصی مله بافی برای تهیه پارچه مرغوب مله خریداری تا نسبت به پارچه مرغوب اقدام شود.

وی تصریح کرد: دانش کشاورزی، فن نخ ریسی، سنت‌ها و نمودهای شفاهی پنبه مله این شهرستان به شماره ۱۶۲۳ در تیرماه سال ۹۷ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف یادآور شد: همچنین در ابتدای سال جاری پرونده شهر پارچه بافی خوسف با عنوان شهر مله بافی برای ثبت در فهرست شهرهای صنایع دستی کشور به تهران ارسال شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خوسف منطقه خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۹۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و با پیگیری انجام شده، بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد تایید و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، حسین امیرکلالی اظهارداشت: در راستای تکالیف ماموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تامین اجتماعی در حوزه صنایع دستی ، تعداد 109 نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد به افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از 1300 هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال 1402 و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان ، استادکاران و فعالان صنایع دستی، تعداد 286 نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تایید وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد 109 نفر از هنرمندان مشهد هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی  یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی 
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی