Web Analytics Made Easy - Statcounter


به اطلاع کلیه فعالان محترم بازار سرمایه می‌رساند در روز شنبه مورخ ۱۳۹۸/۰۴/۲۲ تعداد ۳۰۰ میلیون سهم معادل ۱۰ درصد از سهام شرکت پتروشیمی نوری به عنوان پانصد و بیست و چهارمین شرکت پذیرفته شده برای اولین بار پس از پذیرش و درج نام شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش “محصولات شیمیایی” گروه ” تولید مواد شیمیایی پایه “و طبقه”تولید مواد شیمیایی پایه به جز کود” در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد “نوری” به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشخصات عرضه به شرح پیوست می‌باشد:   به گزارش پرشین بورس، پتروشیمی نوری با نماد نوری و تعداد کل سهام ۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ (سه میلیارد سهم) سهم و تعداد کل سهام قابل عرضه در عرضه اولیه پتروشیمی نوری به مقدار ۳۰۰ میلیون سهم (۱۰ درصد کل سهام) با قیمت هر سهم ۲۹۵۰۰ تا ۳۱۲۵۰ ریال در روز شنبه مورخ ۱۳۹۸/۰۴/۲۲، عرضه اولیه خواهد شد.

متعهدین خرید: شرکت شرکت تامین سرمایه تمدن خواهد بود.

متعهدین عرضه: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین، شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری خواهند بود.

مدیر عرضه کارگزاری خبرگان سهام خواهد بود.

براساس اطلاعیه مندرجه، حداکثر سهام قابل خرید برای هر شخص حقیقی و حقوقی در عرضه اولیه نوری ۱۰۰۰ سهم خواهد بود که با فرض سقف قیمتی برای این عرضه و تعلق ۱۰۰۰ سهم به هر کد مبلغ ۳۱.۲۵۰.۰۰۰ میلیون ریال برای شرکت در عرضه اولیه مورد نیاز خواهد بود.

مبلغ تقریبی مورد نیاز برای مشارکت در عرضه اولیه نوری
با فرض مشارکت ۴۰۰ هزار کد مقدار سهام تخصیص یافته به هر کد به تعداد ۷۵۰ سهم خواهد بود که در سقف قیمتی مبلغ ۲۳.۴۳۷.۵۰۰ میلیون ریال نیاز خواهد بود.

با فرض مشارکت ۴۶۰ هزار کد مقدار سهام تخصیص یافته به هر کد به تعداد ۶۵۲ سهم خواهد بود که در سقف قیمتی مبلغ ۲۰.۳۷۵.۰۰۰ ریال نیاز خواهد بود.

معرفی مختصر شرکت پتروشیمی نوری
شرکت پتروشیمی نوری به عنوان چهارمین و همچنین بزرگترین تولید کننده مواد آروماتیکی در ایران از جمله طرح‌های استراتژیک برنامه ۵ ساله سوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بوده است که در حال حاضر از جمله مجتمع‌های زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس) قرار دارد. این مجتمع در زمینی به مساحت ۶۱ هکتار در حاشیه شمالی خلیج فارس به فاصله ۲۸۰ کیلومتری از مرکز استان بوشهر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بندر عسلویه واقع شده است.

این مجتمع به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده‌های محصولات آروماتیکی در جهان با ظرفیت اسمی ۴/۵ میلیون تن در سال به صورت رسمی در تیرماه ۱۳۸۶ افتتاح شده و تاکنون درحال فعالیت و تولید می‌باشد. عملیات اجرایی این مجتمع در آذرماه ۱۳۷۹ آغاز و اولین واحد آن در اوایل نیمه دوم سال ۱۳۸۵ راه اندازی گردید. سرمایه گذاری انجام شده در این مجتمع حدود ۸ هزار میلیارد ریال می‌باشد که به صورت مستقیم برای حدود ۱۲۰۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.


پتروشیمی نوری به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده آروماتیک در سال ۱۳۷۷ به مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینی به مساحت ۶۱ هکتار و به عنوان یک شرکت دولتی تأسیس و در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری تجاری رسید. در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بخش عمده سهام پتروشیمی نوری به همراه چندین شرکت پتروشیمی دیگر به شرکتصنایع هلدینگ خلیج فارس به عنوان یک شرکت غیر دولتی واگذار گردید. در ضمن به موجب مصوبه جلسه مجمع عمومی محترم شرکت مورخ ۹۲/۱۱/۲۰ شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و مراحل ثبتی آن در اداره ثبت کنگان در سال ۹۲ انجام شده است.

شرکت پتروشیمی نوری با ظرفیت اسمی ۴۵۸,۴ هزار تن در سال در رده اول صنعت تولید مواد آروماتیک قرار داشتهو شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، شرکت پتروشیمی بندر امام و شرکت پتروشیمی اصفهان به ترتیب در رده‌های بعدی این صنعتقرار دارند. شرکت پتروشیمی نوری با توجه به سهم ۲۱ درصدی از فروش کل مجموعه شرکت پتروشیمی خلیج فارس بعنوان یکی از وزنه‌های مهم و سرآمد در عرصه تولید محصولات پتروشیمی در شرکت پتروشیمی خلیج فارس میباشد.

محصول پارازایلین مهمترین و با ارزشترین محصول مجتمع‌های آروماتیکی میباشد و مبنای مقایسه و تعیین جایگاه آن‌ها درصنعت، میزان تولید این محصول میباشد. از آنجا که یکی از اهداف بنیادین طرح آروماتیک چهارم، به دست آوردن سهم بیشتری از بازار مواد آروماتیکی جهان بود، مجتمع پتروشیمی نوری با ظرفیت تولید ۷۵۰ هزار تن در سال پارازایلین، یکی از بزرگترینمجتمع‌های تولید مواد آروماتیک در جهان میباشد. در این خصوص میتوان به شرکت‌های سانگ یانگ کره جنوبی با ظرفیتتولید ۶۰۰ هزار تن در سال و شرکت تولید مواد آروماتیک کویت) KARO) با ظرفیت تولید ۸۲۰ هزار تن در سال از این محصول، اشاره نمود.

بازار اصلی فروش‌های شرکت شامل بازار داخل ایران و سایر تولید کنندگان صنایع پایین دستی واقع در سایر کشور‌ها ازقبیل امارات، چین، عمان، سنگاپور، هند و تایوان میباشد.

سهامدران عمده پتروشیمی نوری  
عملکرد مالی پتروشیمی نوری
جموع درآمد عملیاتی شرکت برای سال ۱۳۹۷ برابر مبلغ ۱۴۱.۵۳۶.۷۲۶ میلیون ریال بوده که نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۶ به مبلغ ۵۰.۴۷۸.۷۶۵ میلیون ریال افزایش داشته و علی رغم کاهش در مقدار فروش، به میزان ۵۵ درصد در مبلغ فروش رشد داشته است؛ که ناشی از افزایش در قیمت فروش و نرخ ارز نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است.  
بر اساس گزارش حسابرسی شده در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ به ازای هر سهم ۷۰۵۱ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸ ٪ رشد داشته که عمدتا بدلیل افزایش ۵۵ ٪ درآمد‌های عملیاتی و از سویی رشد ۱۱۷۰ % سایر درآمد‌های غیرعملیاتی میباشد. این شرکت براساس عملکرد ۱۲ ماهه برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ مبلغ ۲۱.۱۵۳.۹۳۱ میلیون ریال سود خالص محقق کرده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: عرضه اولیه پتروشیمی نوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۹۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام کرد و گفت: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران بیان کرد: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است و به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

وی ادامه داد: این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

شاهمیرزایی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

وی همچنین با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، افزود: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد.

وی از راه‌اندازی واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده خبر داد و گفت: سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است، افزود: طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

وی بیان کرد: همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

دیگر خبرها

  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • «طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند
  • جهش تولید نفت ایران در سال جاری
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • تولید اقلام استراتژیک امدادی مورد نیاز در حوادث توسط هلال احمر
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است