Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد از بازسازی 2 هزار مکان و خانه تاریخی در یزد و بهره برداری از خانه فرخی یزدی تا 25 مهرماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آریا، مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در نشستی خبری به مناسبت دومین سال ثبت جهانی شهر تاریخی یزد با بیان اینکه فعالیت‌های اجرایی و عمرانی ثبت جهانی شهر یزد از دو سال قبل آن آغاز شده بود اظهار داشت:پایش ثبت جهانی یزد با 200 هکتار انجام شد و توجه پژوهشگران به معماری کلی و ساختار شهر یزد بیشتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فاطمی گفت: در حال حاضر میزان حجم سرمایه‌گذار در شهر یزد بسیار افزایش یافته است هم اکنون رتبه اول را در این خصوص کسب کرده‌ایم و می‌توان گفت که هر روز پروژه‌های بزرگی برای شهر یزد مطرح می‌شود که ان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد تصریح کرد:اگر امروز بشنوید که شهری در وسط کویر و بدون آب ایجاد شده است غیرمنطقی به نظر می‌رسد ولی هزاران سال پیش شهری در وسط کویر  بدون آب احداث شد و آب را به صورت قنات به این شهر آوردند،‌خشت را ابداع کردند و با خاک و آب شهر را ساختند.

 روند ثبت جهانی شهر تاریخی یزد در یونسکو
وی  ادامه داد:از 15 سال پیش که ثبت ملی شهر یزد آغاز شد زمزمه‌های ثبت جهانی این شهر نیز اتفاق افتاد و در این خصوص پرونده‌ای تشکیل شد و ما قبل از این اتفاق تجربه ثبت یک شهر را در فهرست آثار جهانی نداشتیم.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد ادامه داد:در سال 93 پرونده‌ای برای ثبت جهانی تشکیل شد و در 5 بهمن 1394 پرونده کامل به یونسکو ارسال شد.در روند تکمیل این پرونده تلاش‌هایی را میراث فرهنگی انجام داد و در این خصوص اقداماتی از سوی دستگا‌های مختلف صورت گرفت و نهایتا در 17 تیر ماه سال 96 پرونده ثبت جهانی یزد در یونسکو مطرح شد و در 18 تیرماه به ثبت رسید.

بازسازی 2 هزار مکان و خانه تاریخی در یزد
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد ادامه داد:در حوزه بافت تاریخی شهر یزد یکسری محدودیت‌هایی را ایجاد کرده‌ایم و ظرفیت‌های لازم برای اینکه این شهر به مجموعه فرهنگی، گردشگری تبدیل شود مشخص گردید.
به گفته فاطمی در حال حاضر تعداد گردشگران خارجی شهر یزد از 9 هزار نفر  به 130 هزار نفر در سال رسیده است که عمده آنها گردشگران اروپایی هستند در حوزه گردشگران داخلی نیز کانون نوظهور گردشگران مورد توجه قرار گرفته است و بوم‌گردی‌ها افزایش یافته است.
وی تاکید کرد:بر اساس اقدامات صورت گرفته حدود  2 هزار مکان و خانه تاریخی در استان یزد بازسازی شده است.
فاطمی بیان داشت: در ایام تعطیلات نوروز بانک شهر یزد 700هزار نفر ظرفیت پذیرش داشت ولی یک میلیون و 900 هزار نفر به این شهر آمدند و با جاذبه‌های گردشگری این شهر ‌آشنا شدند.


سیستم برنامه‌ریزی شهری هنوز سنتی است
وی افزود:مدل‌های حمل و نقل جدید مانند اتوبوس و تاکسی گردشگری در شهر یزد اضافه شده است و به واسطه اقدامات صورت گرفته به عنوان یک شهر جهانی قیمت بافت تاریخی این شهر که در سالیان قبل کاهش یافته بود بسیار افزایش یافته است و حتی جوان‌ها نیز به بافت تاریخی این شهر بازگشته ‌اند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد با اشاره به اینکه هنوز مدیریت یکپارچه در بافت تاریخی یزد ایجاد نشده است گفت:سیستم برنامه‌ریزی شهری هنوز سنتی است و هنوز در این خصوص راهبرد مشخصی را ایجاد نکرده‌ایم.
فاطمی خاطرنشان کرد:حجم مرمت‌ها در بافت تاریخی شهر به شدت افزایش یافته و بعضی از اقدامات ناهماهنگ صورت گرفته است و امروز نگران مرمت خانه‌های تاریخی در یزد هستیم.

بهره برداری از خانه فرخی یزدی تا 25 مهرماه
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد تاکید کرد:خانه فرخی یزدی نیز مرمت و بازسازی آن آغاز شده است و امیدواریم تا 25 مهرماه به بهره‌برداری برسد.
وی گفت:در سال 97 هیچ خانه تاریخی به دلیل عمدی تخریب نشده ولی به دلیل بارندگی‌ها سه خانه تخریب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد گفت:در سال 97، 2500 اخطار درمورد بافت تاریخی دادیم و پیگیری قضایی نیز درباره این اخطارها صورت گرفت.
فاطمی درباره حضور اتباع افغانستانی در شهر تاریخی یزد نیز گفت:یکی از ارزش‌های فرهنگی این شهر همزیستی با دیگر تبعه کشورها است و در داخل شهر نیز ما خانه‌های مختلفی از جمله خانه بحرینی‌ها، اصفهانی‌ها و خراسانی‌ها را داریم که به یزد مهاجرت کردند و هم اکنون یزدی شدند.
وی افزود:ما با اتباع افغانستانی رفتار خوبی خواهیم داشت و داریم اگر به صورت مجاز در کشور  حضور داشته باشند ما نیز پذیرای آنها خواهیم   بود با افراد غیرمجاز نیز مطابق قانون برخورد خواهد شد.

پیگیری قضایی 400 پرونده درباره تخریب خانه‌های قدیمی در سال 97
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد افزود:در گذشته 60 درصد بافت تاریخی یزد از تبعه افغانستان بودند که الان درصد ناچیزی از آنها باقی مانده است.
فاطمی درباره تخریب خانه‌های قدیمی نیز اظهار داشت:در سال 97، 400 پرونده در این خصوص پیگیری قضایی شد که به دلیل تخریب کلی نبوده بلکه تنها به دلیل مرمت‌ها و تغییرات جزئی بوده که در بافت تاریخی اتفاق افتاده است.
وی یادآور شد:اینکه ما محدودیت ایجاد کنیم و اتفاقی در بافت تاریخی نیفتد نشدنی است. در حال حاضر نوع زیست ما تغییر کرده و خانه‌های قدیمی در این بافت به هزار متر نیز می‌رسد ولی تعداد محدودی در آنجا زندگی‌ می‌کنند بنابراین باید کاربری‌هایی نیز در این خانه‌ها تعبیه کنند.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهر تاریخی یزد میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۱۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در شهر قم بر اساس آئین‌نامه‌های جدید ترافیکی بازنگری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، رضا خانه زاد یزدی، امروز _ چهارشنبه پنجم اردیبهشت _ در جلسه شورای مدیران شهرداری قم که در سالن رضوان برگزار شد با اشاره به مکانیزه سازی پل‌های عابر پیاده در شهر قم اظهار کرد: در نظر داریم مکان‌یابی این پل‌ها را نیز بازنگری کنیم.

وی با اشاره به اینکه پل‌هایی که نصب می‌شود باید بر اساس مطالعات مکان‌یابی شود، افزود: بر اساس این مطالعات تعداد واقعی پل‌های عابر پیاده مورد نیاز در شهر قم شناسایی خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم خاطرنشان کرد: مطابق آئین‌نامه‌های جدید پل‌های عابر پیاده باید در معابری با شرایط خاص ایجاد شود و در باقی موارد باید عبور همسطح عابر به صورت ایمن برنامه‌ریزی شود.

خانه زاد یزدی با اشاره به برگزاری مناقصه مکانیزه سازی پل‌های عابر پیاده در اردیبهشت ماه گفت: ۱۰ دستگاه پل عابر پیاده برای مکانیزه کردن در دستور کار قرار دارد که انشعاب برق به صورت کامل ایجاد شده و برای خرید آسانسورها معاونت فنی و عمرانی در حال اقدام است.

وی افزود: تا دو هفته دیگر، پروژه‌ها به پیمانکار منتخب واگذار شده است و مکانیزه کردن پل‌های عابر پیاده دارای اولویت پیگیری خواهد شد.

کد خبر 747493

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • بهره برداری از خانه بهداشت کارگری در دماوند
  • بهره برداری از خانه بهداشت خوزنان آبیک
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • بهره برداری از خانه بهداشت خوزنان آبیک + فیلم
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم