Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ریما بنت بندر بن سلطان» زن جنجالی عربستان سعودی که طی ماه‌های گذشته با دریافت پستهای مختلف دولتی به دستمایه‌ای برای رسانه‌های مختلف تبدیل شده، این بار استوارنامه خود را تحویل دونالد ترامپ داد.

سرویس جهان مشرق - ریما بنت بندر بن سلطان زن جنجالی عربستان سعودی که طی ماه‌های گذشته با دریافت پستهای مختلف دولتی به دستمایه‌ای برای رسانه‌های مختلف تبدیل شده، این بار استوارنامه خود را تحویل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا داده تا به عنوان اولین سفیر زن عربستان سعودی در آمریکا مشغول به کار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دختر بندر بن سلطان کهنه کارترین سفیر عربستان در آمریکا است که حدود ۲۳ سال این ماموریت را بر عهده داشت. ریما از چهارشنبه گذشته مسئولیت خود در سفارت این کشور در آمریکا را آغاز کرده است.

وی پست سفارت عربستان را از خالد بن سلمان آل سعود برادر کوچکتر و ۳۰ ساله محمد بن سلمان تحویل گرفت. مدت کم اشتغال خالد در سفارت عربستان و نقش کم‌رنگ طی این دو سال وی در مناسبات ویژه عربستان و آمریکا نشان می‌داد که وی عملکرد مناسبی در این پست نداشته و لزوما انتساب به خاندان پادشاهی نمی‌تواند توجیه خوبی برای توزیع پست‌های دولتی باشد.

البته سابقه ناموفق سیاستمداران خاندان پادشاهی عربستان بر خلاف کشورهای دیگر نتیجه معکوس می‌دهد و با وجود عملکرد ناموفق خالد بن سلمان در پست سفارت این کشور در عربستان، وی برای تحویل پست معاونت برادرش در وزارت دفاع از واشنگتن به ریاض برگشته است.

بر کسی پوشیده نیست که انتخاب ریما به عنوان سفیر این کشور در آمریکا علاوه بر وابستگی که وی به سیاست‌های محمد بن سلمان دارد، در چارچوب تلاش ریاض برای بهبود وجهه عربستان در زمینه ارائه آزادی های بیشتر به زنان این کشور دنبال می‌شود. این در حالی است که ده‌ها تن از فعالان سیاسی زن که سالها برای رسیدن به حداقل حقوق زنان در رانندگی و مسافرت مبارزه کرده‌اند، در زندان‌های آل سعود هستند و شدیدترین شکنجه‌ها را تحمل می کنند. درست به همین دلیل عربستان طی سالهای گذشته از پتانسیل ریما حتی در اجلاس‌های اقتصادی و تخصصی جهان استفاده کرده است. این شاهزاده خانم جوان سعودی همچنین نمایندگانی کشورش را در بسیاری از محافل جهانی از جمله اجلاس دافوس در اوایل سال جاری و سمینار مدیرعامل عربستان – آمریکا در شهر نیویورک برعهده داشت.

** زندگینامه ریما بنت بندر بن سلطان 

شاهزاده ریما متولد سال ۱۹۷۵ در ریاض است.  او فرزند بندر بن سلطان است. هیفاء بنت فیصل مادر ریما و همسر بندر بن سلطان است. او یکی از زنان مهم و تاثیر گذار در خاندان آل سعود است. هیفا بر عکس اکثر زنان سنتی عربستان، نقش پر رنگی در روند سیاسی عربستان داشته است. او که مدتی ساکن آمریکا بوده است، متهم است که در جریان حملات ۱۱ سپتامبر تروریستها را حمایت مالی کرده است.

دوران کودکی ریما در آمریکا سپری شد. او توانست در مقطع کارشناسی در رشته «مطالعات موزه» از دانشگاه جرج واشنگتن فارغ التحصیل شود. ریما که از عناصر نزدیک به محمد بن سلمان است، در رسانه‌های این کشور به عنوان نماد تغییر چهره سنتی عربستان معرفی می‌شود.

ریما بنت بندر بعد از حضور نسبتا طولانی در آمریکا، در سال ۲۰۰۵ به عربستان بازگشت و در آنجا ریاست هیات مدیره شرکت «ال حما» را که در کار فروش محصولات لوکس نظیر برند «دونا کارن» بود، برعهده گرفت. او سال‌ها مدیریت «آلفا اینترنشنال» را برعهده داشت که به نوعی نمایندگی لوکس‌ترین برندها نظیر فروشگاه‌های معتبر «هاروی نیکولز» در ریاض است.

ریما مدتی رئیس بخش بانوان کمیته المپیک عربستان بود و بعد از ۱۲۰ سال توانست در دو نوبت زنان کشورش را راهی این مسابقات کند. ریما بنت بندر در عین حال، سعی دارد چهره ای مردمی و فعال هم از خودش به نمایش بگذارد. او عضو کمپین مبارزه با سرطان و آگاهی زنان در مورد سرطان سینه است. در حال حاضر کمپین او بسیار گسترده شده است و ریما سعی نموده که از طریق هزینه‌های بسیار و تبلیغ در کشورها و مناطق مختلف، کمپین خود را مشهور کند.

ریما بنت بندر اکنون یکی از مشهورترین زنهای عربستان در جهان است. مجله فوربس خاورمیانه شاهزاده ریما را در فهرست ۲۰۰ زن قوی عرب در سال ۲۰۱۴ میلادی قرار داد. جالب اینجا است که بنت بندر از آن سال تا کنون قدرت بیشتری هم یافته است.

شاهزاده ریما مدتی را به عنوان مشاور دفتر ولیعهد عربستان و قائم مقام هیأت عمومی ورزش عربستان در امور برنامه ریزی و توسعه فعالیت کرد و مدتی را نیز رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی عربستان بود.

ریما زندگی شخصی ناموفقی داشت. او با فیصل بن ترکی بن ناصر آل سعود رئیس باشگاه النصر عربستان و شخصیت ورزشی مطرح این کشور ازدواج کرده و از او دو فرزند به نام‌های ترکی و سارة به دنیا آورد. اما این دو نفر در سال ۲۰۱۲ از یکدیگر طلاق گرفتند.

** چالش های فراروی سفیر جدید عربستان در واشنگتن

رسانه‌های آمریکایی اعتقاد دارد که ماموریت سختی در انتظار اولین سفیر زن عربستان خواهد بود.  یکی از عوامل این ادعا پیامدهای ترور جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی است که شهروند آمریکا بود و در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه کشته شده و جنازه‌اش نیز مثله شده و در نهایت به آتش کشیده شد.

ریاض  در مورد این پرونده با انتقادات زیادی مواجه شده و تحلیلگران اعتقاد دارند که با وجود اینکه آمریکا به علت قراردادهای چند میلیارد دلاری که با عربستان دارد نسبت به این مسئله سکوت در پیش گرفته، اما با توجه به فشار افکار عمومی و انتقادات مخالفان دولت و اینکه خاشقجی شهروند آمریکا بوده، نمی‌تواند تا مدت طولانی به سکوت خود ادامه دهد.

علاوه بر اینها ریما در شرایط سختی سفارت عربستان در واشنگتن را پذیرفته که تنش‌های منطقه‌ای به ویژه در زمینه تقابل ایران و آمریکا در پرونده‌های حساس منطقه به اوج خود رسیده است. عربستان گر چه از تنش‌های موجود در این زمینه استقبال می‌کند، اما به نظر می‌رسد با توجه به هزینه‌های بالایی که حمله احتمالی آمریکا به ایران می‌تواند داشته باشد، قادر به قانع کردن واشنگتن برای انجام این حمله نخواهد بود.

از سوی دیگر گرچه بندر بن‌سلطان روابط دوستانه خوبی با جورج بوش رئیس جمهور اسبق آمریکا داشت، اما نگاه ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا و روحیه کاسبکارانه وی یکی از موانع و چالش‌های فراروی دختر بندر بن سلطان خواهد بود، چرا که ترامپ معتقد است هر صبح و عصر باید برای ادامه حمایت‌های خود از ریاض، این گاو شیرده را بدوشد و اعتقادی به رویکردهای ایدئولوژیک و دوستی‌های قدیمی در این زمینه ندارد.

 یکی دیگر از چالش‌های فراروی سفیر جدید عربستان در آمریکا، قانع کردن مخالفان قراردادهای تسلیحاتی ریاض با واشنگتن است. نمایندگان مخالف در کنگره آمریکا از پتانسیل‌های قانونی موجود در کشور برای جلوگیری از اجرایی شدن این قراردادهای تبلیغاتی استفاده می‌کنند.  دموکرات‌های آمریکا نیز این موضوع را به عنوان یک وجهه حقوق بشری و انسانی برای خود در پیش گرفتند تا بتوانند در انتخابات آینده از آن استفاده کنند.  

یکی از ماموریت‌های متفاوت و سخت ریما در آمریکا نحوه تعامل با پرونده جنگ یمن است،  چرا که دولت آمریکا مواضع متنوعی در این زمینه اتخاذ می‌کند، علاوه بر اینکه انتقاداتی نیز از سوی کنگره در رابطه با ادامه این جنگ مطرح شده است.

قطعاً یکی از اولویت‌های اصلی سفیر جدید عربستان در آمریکا، تلاش برای بهبود وجهه این کشور در افکار عمومی آمریکایی‌ها خواهد بود که در نتیجه ترور جمال خاشقچی و جنایت‌های جنگی صورت گرفته در جنگ یمن به شدت مخدوش شده است. به تبع این اتفاق تلاش برای بهبود وجهه محمد بن سلمان یکی از ماموریت‌های اساسی ریما بنت بندر مطرح شده که باید زمینه رسیدن وی به تخت پادشاهی عربستان را مهیا کند.

** تأثیر انتخاب سفیر جدید عربستان در مناسبات با آمریکا

به نظر می رسد این شاهزاده سعودی تلاش خواهد کرد ریاض را به عنوان یکی از چهره‌های مطرح در پیشبرد طرح سازش در خاورمیانه معرفی کند که تئوریسین آن جارد کوشنر مشاور ارشد کاخ سفید است. اجرای کارگاه اقتصادی منامه نشان داد که محمد بن سلمان تمایل زیادی برای ایفای نقش فعال در این عرصه دارد و احتمالا بخشی از این مسئولیت بر عهده ریما بنت بندر گذاشته خواهد شد.

تحلیلگران اعتقاد دارند که مناسبات عربستان سعودی و آمریکا در نتیجه انتخاب سفیر جدید عربستان در این کشور دستخوش تغییرات خاصی نخواهد شد.  بسیاری از ناظران محافل بین‌المللی می‌گویند که تصمیم‌گیری ها در زمینه پرونده مناسبات دو کشور در سطوحی بالاتر انجام می‌شود و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و جرد کوشنر مشاور ویژه و داماد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این مناسبات را مدیریت می کنند و سفیر آمریکا در عربستان همانگونه که طی سالهای گذشته بعد از به قدرت رسیدن سلمان بن عبدالعزیز مرسوم شده، پستی کاملا اجرایی است و اختیارات قابل توجهی ندارد.

البته حضور دختر بندر بن سلطان در این پست بعد از نزدیک به دو دهه با توجه به نقش پدر و مادرش در شکل‌گیری رویکردهای تروریستی و افراطی در منطقه و جهان نشان می‌دهد که احتمالا همکاری‌های ریاض و واشنگتن در زمینه مسایل مربوط به حمایت از گروه‌های تروریستی در منطقه بیش از پیش دنبال خواهد شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اینستکس محمد بن سلمان بندر بن سلطان عربستان سعودی سفیر عربستان در آمریکا ترامپ کنگره امریکا واشنگتن عربستان شهر نیویورک ریاض جنگ یمن سفارت عربستان جارد کوشنر کنگره آمریکا کاخ سفید سلمان بن عبدالعزیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

  توجه ایران به توسعه پایدار اقتصادی
وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «اکسپو ۲۰۲۴» باحضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.
   
دانشجو با خشونت ساکت نمی‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درپاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسأله فلسطین است. وی افزود: با اقدامات پلیسی وسیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها ومطالبات دانشجویی درآمریکارابه‌هیچ‌وجه نمی‌پذیردومعتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی،نمی‌توان صدای‌دانشجویان ومطالبات برحق افکارعمومی جهان درمحکومیت جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی را خاموش کرد.
   
گسترش همکاری‌های اقتصادری ایران و عربستان
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور نیز توجه دارند، گفت: در حال حاضر دو هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به‌سر می‌برند. هیاتی به ریاست آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.
   
گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این‌که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، بیان کرد: همان‌طور که هفته پیش مطرح کردم، گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد. وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح است، دریافت می‌کند.
   
مطالبات ما در توافق‌نامه امنیتی از دولت عراق واضح است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافق‌نامه امنیتی ایران و عراق باتوجه به دیدار اخیر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی، دبیر شورای امنیت ملی عراق افزود: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم این توافق براساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت درخصوص مرزهای دو کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.
   
روابط ایران و روسیه در مسیر پیشرفت است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری، معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هرگونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است. کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.وی با تاکید بر این‌که تروریست یک تهدید مخوف و نگران‌کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت‌پترزبورگ ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!