Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراضی کشاورزی و شهرستان آبدانان مورد هجوم دسته بسیار پرشماری از ملخ‌های صحرایی قرار گرفته است، و به گفته مسولان استانی هجوم ملخ‌های صحرایی به اراضی کشاورزی آبدانان تحت کنترل است. ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۵ استانها ایلام نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، اراضی کشاورزی ‌شهرستان آبدانان مورد هجوم دسته بسیار پرشماری از ملخ‌های صحرایی قرار گرفته است، ملخ‌هایی که در عین کوچکی جثه‌، توانایی نابود کردن مزرعه‌ و باغ‌ها را داشته و در مسیر تردد خودمحصولات زراعی و باغی را به یغما برده و به تنه درختان نیز رحم نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هجوم توده‌ای ملخ‌ها که از شبه جزیزه عربستان وارد کشور می‌شوند در صورت عدم مبارزه و مقابله موجب قحطی در کشور شده و نمونه آن در تاریخ ایران نیز قابل استناد و بیان است. به همین جهت مسئولان مرتبط با اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده این افت ضمن توصیه به مردم برای خویشتن‌داری در مشاهده این آفت، تمام اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه در حوزه‌های مختلف و متناسب با نظر کارشناسان فن را به انجام رسانده و بنا به آنچه ادعا دارند، هجوم ملخ‌های صحرایی به اراضی کشاورزی آبدانان تحت کنترل  داشته و از مردم برای کمک در برطرف کردن این مشکل استمداد می‌طلبند.

سفر کارشناس مطرح فائو درباره ملخ های مهاجر به ایراننامه هشدارآمیز به رئیس مجلس درباره خطر ملخ های مهاجم در 10 استانهجوم چند صد میلیونی ملخ های پرنده عربستانی به ایران

سم‌پاشی هوایی جهت مقابله انجام گرفته است

عباس پیری، حضور میهمان ناخوانده و مخرب به شهرستان آبدانان را از 11 تیرماه 98 عنوان می‌دارد و به اقدامات مقابله‌ای با ملخ‌های صحرایی اشاره و می‌گوید: طی یک هفته گذشته پس از بازدید اکیپ‌های ردیاب، سم‌پاشی در مناطقی که در معرض خطر هستند توسط تراکتور انجام شده و امروز نیز سم‌پاشی هوایی جهت مقابله انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان گفت: تشکیل اکیپ‌های ردیابی، شناسایی مناطق آلوده و سم‌پاشی این مناطق از عمده اقداماتی است که جهت مبارزه با ملخ‌های صحرایی توسط جهاد کشاورزی انجام شده است.

مبارزه با ملخ صحرایی در سطحی بیش از 8300هکتار

محمدعلی اقدسی نیز به رسانه‌ها گفت:  عملیات مبارزه با ملخ صحرایی در سطح بیش از8350 هکتار از مناطق آلوده در سطح شهرستان‌های دهلران و آبدانان انجام شده است که از این مقدار 5850 هکتار به صورت سمپاشی هوایی با بکار‌گیری یک فروند هواپیمای سمپاش  و 2501هکتار به صورت سم پاشی زمینی با استفاده از سمپاش های یو ال وی  صورت گرفته است.

صعب‌العبور بودن و توپوگرافی خاص مناطق آلوده روند ماموریت را کُند کرده است

 معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازملن جهاد کشاورزی در ادامه می‌گوید:متاسفانه در ردیابی‌های انجام شده در طول هفته گذشته مشخص گردید که ملخ صحرایی به بخش‌هایی از شهرستان آبدانان در منطقه مورموری نیز مورد تهاجم این آفت قرار گرفته است که در حال حاضر با توجه به ضرورت تمامی امکانات جهت مبارزه شیمیایی با ملخ صحرایی در این شهرستان معطوف گردیده است و  با توجه به صعب‌العبور بودن و توپوگرافی خاص مناطق آلوده در سطح شهرستان آبدانان در نظر هست با بکارگیری یک فروند دیگر هواپیما عملیات سمپاشی هوایی در این شهرستان ادامه یابد.

کلیه دستگاه ها با در اختیار گذاشتن امکانات موجود در روند مبارزه با ملخ صحرایی در سطح شهرستان‌ها  مشارکت وهمکاری لازم را معمول نمایند

معاونت تولیدات گیاهی اضافه کرد لازم به ذکر است تاکنون بیش از 8 میلیارد ریال اعتبار جهت انجام عملیات سمپاشی هوایی در شهرستان‌های دهلران و آبدانان  جهت مقابله با این آفت هزینه گردیده است باتوجه به اینکه این آفت در فاز تهاجمی می‌تواند به مزارع و باغات و حتی جنگل های بلوط خسارت جدی وارد کند لذا کنترل این آفت قبل از تخم ریزی بسیار ضروری بوده و می‌بایست کلیه دستگاه ها با در اختیار گذاشتن امکانات موجود در روند مبارزه با ملخ صحرایی در سطح شهرستان ها  مشارکت و همکاری لازم را انجام دهند‌.

مردم رد ملخ‌ها را در صورت مشاهده گزارش کنند

وی تصریح کرد: تشکیل جلسه مدیریت بحران در شهرستان‌های همجوار با مناطق آلوده ضروری بوده و جابجایی  ملخ های صحرایی به دیگر شهرستان های استان با توجه به توان پروازی این آفت دور از انتظار نبوده و لذا بایستی کلیه همکاران در سطح استان به صورت روزانه نسبت به پایش ردیابی و بازدید است اماکن مشکوک اقدام لازم را معمول و در صورت مشاهده این آفت مراتب را سریعاً به مدیریت حفظ نباتات سازمان اعلام کنند.

انتهای پیام/ش

R7718/P/S6,52/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۴۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان از قلع و قمع ۴۸بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان طی هفته جاری خبر داد.

حجت‌الله رئیسی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از تعداد ۴۸ بنای غیرمجاز ۱۸ مورد در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ و مابقی در راستای اجرای احکام قطعی قلع و قمع شد که با تخریب این بناهای غیرمجاز تقریباً سه هکتار از اراضی کشاورزی از توابع بخش مرکزی و زاینده رود این شهرستان آزاد و به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: این عملیات در خصوص جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز و اجرای تبصره ۲ ماده۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها اجرا شده است.

رئیسی ادامه داد: این بناهای غیرمجاز شامل احداث ساختمان، محوطه‌سازی و دیوارکشی بوده که با حضور نماینده دادستان، یگان حفاظت اراضی کشاورزی، امور اراضی شهرستان سامان و نیروی انتظامی اجرا شده است.

وی با تاکید بر حفظ کاربری اراضی و اهمیت پیشگیری از تغییرکاربری ها گفت: دو دوره آموزشی ترویجی حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی ها با تدریس کارشناس مسئول حفظ کاربری جهاد کشاورزی طی سال گذشته برگزار شد.

رئیسی خاطرنشان کرد: در این دوره آموزشی، قوانین حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، تخلفات تغییرکاربری غیرمجاز و خردشدن اراضی کشاورزی و به خطر افتادن امنیت غذایی برای کشاورزان بیان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • آزادسازی اراضی کشاورزی در رامسر
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی