Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای کاهش مصرف آب و تأمین آب مشهد، گفت: من انتقال آب از دریای عمان را نفی نمی‌کنم اما انتقال‌های بین حوزه‌ای آخرین راهی است که باید به آن فکر کنیم.

به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، عبدالله حاتمیان در نشست بررسی راه‌های پایدار تأمین آب مشهد که در پایگاه خبری قدس آنلاین برگزار شد، درباره نحوه مدیریت آب کشور اظهار کرد: ما با یک مدیریت هزینه گرا در کشور مواجه هستیم و بارندگی‌های امسال رویایی بود که شاید تکرار نشود و خشکسالی معضل دائمی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاتمیان درباره پیشینه خراسان تصریح کرد: خراسان مرکز هجوم بسیاری از اقوام مهاجم بوده است و من معتقدم علت تمام این قضایا کمبود آب بوده است.

عضو شورای ناظر آب خاطرنشان کرد: آبخوان‌داران استان فارس معتقدند که ما حدود ١٢ هزار تریلیون نیاز داریم تا سد و مخزن ایجاد کنیم، همچنین آبخوان‌داران اقرار می‌کنند که می‌توانند مناطق خشک مانند استان فارس و خراسان رضوی را بدون نیاز به هزینه‌های سر سام آور انتقال آب احیا کنند.

حاتمیان درخصوص تخصیص اعتبارات در مجلس عنوان کرد: یکی از اقدامات مهمی که در مجلس صورت گرفت تخصیص اعتباراتی برای اجرای طرح‌هایی همچون آبیاری تحت فشار بود که تا قبل از بودجه ۹۷ و ۹۸ حداکثر ۸۵ درصد بلاعوض تعیین کرده بودیم اما در حال حاضر حداقل ۸۵ درصد به این طرح‌ها اختصاص داده شده است.

او ادامه داد: با این وجود کشاورزان هیچ گونه استقبالی نمی‌کنند چراکه کشاورزان ما آب را کم هزینه مصرف می‌کنند و دلیلی نمی‌بینند که برای ۱۵ درصد خود را به زحمت و هزینه بیاندازند، همچنین کشاورزان چون درگیر معیشت هستند شرایط مخوف آینده درباره وضعیت آب را نمی‌بینند.

نماینده مجلس و عضو شورای ناظر آب با بیان اینکه خراسان رضوی در زمینه مطالعات آب خیزداری بسیار عقب است، تصریح کرد: ما پارسال حدود ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ارزی و ملی کشور برای اقدامات آبخیزداری پول دادیم اما در خراسان رضوی استفاده کمی بردیم و امسال ۱۵۰ میلیون یورو برای اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری اختصاص دادیم اما بازهم در شهرستان‌های استان طرح مطالعاتی وجود ندارد، ما هزار لیتر آب مصرف می‌کنیم تا نیم کیلو محصول خشک بدست آوریم و این فاجعه است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خراسان رضوي کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد

حسین جعفری روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، گفت: یافته های تحقیقاتی و انتقال دانش باید به عرصه کشاورزی نفوذ کند و مراکز تحقیقاتی باید بتوانند این انتقال را تقویت کنند.

وی گفت: تقویت شرکت های دانش بنیان ضروری است و مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت و هدفمند شود تا خلق ثروت از دانش صورت گیرد.

این مسوول با بیان اینکه از ماموریتهای مهم حوزه تحقیقات کشاورزی موضوع دانش بنیان کردن و ارتقای بهره وری در این بخش است، گفت: همچنین ماموریت اصلی همکاران ما در مراکز تحقیقاتی باید حل مشکلات اساسی حوزه کشاورزی استان باشد و با همراهی و تقویت بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف بخش کشاورزی کمک کنند.

وی با اشاره به اهمیت چشم انداز سند امنیت غذایی، گفت: در این سند که با همکاری و مشارکت بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید، محققان و صاحبنظران تنظیم شده،‌ بهره وری از سایر منابع پایه از جمله کاهش مصرف آب در تولیدات کشاورزی مورد تاکید قرار گرفته است.

این مسوول بیان کرد: امنیت غذایی اهمیت بسیار زیادی دارد و بستری برای همه امنیت ها به شمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این مراسم به اهمیت نقش دانش در ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی اشاره و تاکید کرد: اتفاقات خوب و بسیار مهمی از ابتدای انقلاب در بخش کشاورزی رقم خوده است و باید اتفاقات خوبی نیز در آینده در این بخش رقم بخورد.

روح اله حسنی تصریح کرد: حوزه کشاورزی از خصوصی‌ترین بخشهای اقتصادی است و نقش دانش در ارتقای بهره وری در این حوزه اهمیت ویژه ای دارد.

حسنی با بیان اینکه انتقال علم و دانش باید در راهبرد افزایش محصولات سالم مورد استفاده قرار گیرد، افزود: نقش تحقیقات در عرصه هایی از جمله حوزه گندم بسیار اثرگذار است و باید فرمول های افزایش تولید به دست کشاورزان برسد و نقش بخش خصوصی در این موضوع می تواند موثر باشد.

در پایان این مراسم از زحمات نادر عباسی رئیس پیشین مرکز تحقیقات، قدردانی و محمدرضا عظیمی به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان معرفی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • دیدار مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی 
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • 220 میلیارد تومان بودجه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی
  • آمادگی ۲۸۷ شعبه اخذ رأی در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان جنوبی