Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم اکنون با اینکه بیش از ۳ ماه از آغاز سال رونق تولید گذشته اما نمایندگان بخش خصوصی و تولید در خراسان رضوی از روند اجرایی آن گلایه داشته و اعتقاد دارند دولت باید در این حوزه ورود بهتری داشته باشد. ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، هم اکنون بیش از یک فصل از آغاز سال رونق تولید گذشته و در مورد اقدامات انجام شده برای نهادینه شدن این شعار صحبت‌های زیادی به میان می‌آید حال باید دید که نظر فعالان اقتصادی در این میان چیست و آیا آنها هم با عملیاتی شدن این اقدامات موافق هستند یا خیر؟

مشکلات زیادی در طول سال‌های گذشته گریبان صنایع را گرفته بود و حالا با به وجود آمدن تحریم‌ها این مشکلات به صورت مضاعف آثار خود را نشان می‌دهد و نه تنها رونقی برای تولید حاصل نشده بلکه  برخی از مشکلات را نیز برای این بخش به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رونق تولید در حد شعار

فیروز ابراهیمی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه امسال وضعیت ما به نوعی شبیه سال 91 شده است، می‌گوید: البته تفاوتی وجود دارد که در سال 91 تحریم‌های ما از سمت سازمان ملل متحد اعمال شده بود و تمام کشورها ملزم به اجرای آن بودند و امسال تنها آمریکا علیه ما تحریم را اعمال کرده است با این حال شدت آنها به گونه‎‌ای است که می‌تواند تولید ما را تحت تأثیر قرار دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون 4 سال است که نامگذاری سال‌ها بر مبنای موضوعات اقتصادی بوده است، خاطرنشان می‌کند: همچنین 4 ماه از سال رونق تولید گذشته اما همچنان مشکلات بخش تولید پابرجا است؛ ما هنوز مشکلات ارز و برگشت آنها را داریم؛ همچنان در تأمین مواد اولیه چالش‌هایی وجود دارد؛ همچنان نظام بانکی مسائل زیادی را برای ما به وجود آورده است و در مجموع باید گفت که عملکرد دولت تقریبا در حد شعار باقی مانده است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به تغییر رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید می‌کند: ممکن است در رفت و آمد مدیران برخی از تغییرات ایجاد شود برخی از افراد ریسک پذیرتر هستند برخی کمی محتاط‌تر و موضوعاتی مانند این اما برای توسعه اصلی باید فرآیندها و ساختارها تغییر پیدا کند؛ باید بتوان اختیارات بیشتری را در اختیار مدیران استانی قرار داد و باید آن کاری که وزیر در مرکز انجام می‌دهد را رئیس سازمان نیز در استان بتواند انجام شود.

‌تحقق «رونق تولید» سبب حل مشکل بیکاری و بهبود معیشت مردم ایلام می‌شودطرح‌های اشتغال‌زایی و رونق تولید در روستاهای استان بوشهر عملیاتی شدعملکرد سیستم مالیاتی استان کرمانشاه خلاف جهت رونق تولید است

تغییر مشهودی رخ نداده

فضل‌الله احتشام نیا نایب رئیس خانه معدن خراسان رضوی نیز در این زمینه می‌گوید: اگر بخواهیم تغییراتی که حوزه معدن از ابتدای سال تا کنون داشته که در راستای رونق تولید بوده باشند می‌توان گفت که هیچ چیز مشهودی رخ نداده است.

وی ادامه می‌دهد: اخیرا جلساتی تشکیل داده شده که در آنها برای عارضه‌یابی معادن دستور کار صادر شده که البته این کارتا کنون زیاد رخ داده اما با این بروکراسی اداری که ما داریم تا بخش دولتی به خود بجنبد آخر سال شده و در آخر سال هم گزارشی آماری را به مسئولان بالادستی ارائه می‌دهند و بعد از آن هم همه چیز فراموش می‌شود.

نایب رئیس خانه معدن خراسان رضوی بیان می‌کند: ما اگر می‌خواهیم رونق تولید داشته باشیم باید بهره‌وری را افزایش دهیم و برای این کار به ماشین آلات نیاز داریم چگونه می‌توان در معدنی که تجهیزات آن 70 سال پیش خریداری شده بهره‌برداری را بالا برد و یا وقتی که مدیریت داخلی یک معدن دارای مشکل است و ورودی به آن نمی‌شود چگونه می‌توان تولید آن را رونق داد و یا اشتغال آن را حفظ کرد.

احتشام نیا خاطرنشان می‌کند: اگر بنا به رونق بخش تولید باشد معدن یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم در این حوزه است چراکه تحریم‌ها بر آن اثری نداشته و علاوه بر این مواد اولیه بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی دیگر از جمله ساختمان‌سازی را هم فراهم می‌کند اما به نظر می‌رسد که پول نفت به مزاج مسئولان ما بسیار خوش آمده و حاضر نیستند که آن را با چیزهای دیگر جایگزین کنند.

سال جدید مشکلات بیشتر

مجتبی بهاروند عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این زمینه می‌گوید: همین چند روز پیش به دیدن یک کارخانه دوچرخه‌سازی رفته بودم که چند سال است در مورد مشکلات آن صحبت می‌شود و در آنجا مسئله توجه نکردن به روق تولید کاملا مشخص بود به عبارت دیگر هر قصدی که دولت در مورد رونق تولید داشته یا کاری در راستای آن انجام نشده و یا اینکه آثار کارهایی که انجام داده اصلا به چشم نمی‌آید.

وی ادامه می‌دهد: ساختار کنونی بخش اقتصادی ما ساختاری نیست که بتواند به تولید و یا صادرات کمک کند اگر اینگونه بود با این همه مصرف دوچرخه که در داخل وجود دارد یک کارخانه دوچرخه سازی بسیار خوب نباید تعطیل شود؛ اما ما شاهد هستیم تمام محصولات موجود در بازار از انواع چینی هستند و واحد تولید داخلی به علت مشکلات بازار و کمبود نقدینگی تعطیل شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی تأکید می‌کند: دولت هر سال در مورد توسعه تولید حرف می‌زند اما نمی‌توان فهمید که چرا هر سال مشکلات تولیدکنندگان را افزایش می‌دهد؛ هر سال حق بیمه تأمین اجتماعی بیشتر می‌شود مالیات بالا می‌رود و بحران‌های ارزی و آیین نامه‌های دست و پاگیر جدید برای تولید به وجود می‌آید که همگی بیشتر به رکود تولید کمک می‌کند تا رونق آن و باد گفت در این حوزه تغییر اشخاص فایده‌ای ندارد بلکه باید رویه‌ها و قوانین و ساختارها تغییر پیدا کند.

گفته‌های بالا نمونه‌هایی از نظرات افراد فعال در حوزه اقتصاد در خراسان رضوی در زمینه اجرایی شدن شعار سال داشته‌اند و تقریبا از وضعیت اجرای آن  ناراضی هستند.

با این گفته‌ها به نظر می‌رسد بخش دولتی باید در حوزه رونق تولید بیشتر کرده و قبل از همه چیز به تغییر شیوه‌های اجرایی و ساختارهای اقتصادی بپردازد.

انتهای پیام/

R41347/P4001/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۷۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی، گفت: در مجموع ۱۵۰ همت در دو سال و نیم گذشته در بحث صنعت و معدن خراسان رضوی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری  با حضور در محل استودیو نمایشگاه ایران اکسپو 2024 تهران، اظهار داشت: این نمایشگاه توسط وزارت کشور با محوریت استانداری‌ها سال گذشته و امسال برگزار شد و هدف آن معرفی ظرفیت‌های اقتصادی استان‌ها است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به رویکرد تشکیل زنجیره‌های ارزش افزود: یکی از مزیت‌هایی که خراسان رضوی دارد، وجود بارگاه منور رضوی در این استان و مشهد بوده که مزیتی را برای این خطه ایجاد کرده است لذا این امر مهم را یک ظرفیت مهم و استثنایی می‌دانیم.

وی با تاکید بر اینکه موضوع زیارت یک زنجیره ارزش است، تصریح کرد: با استفاده از این ظرفیت، به وسیله موضوع زیارت و تشرف به بارگاه منور رضوی بسیاری از مسائل اجتماعی و اقتصادی ما حل می‌شود.

نظری به دومین زنجیره ارزش استان پرداخت و ادامه داد: مزیت دیگر استان خراسان رضوی معادن آن است. بر این‌ اساس 30 درصد از سنگ آهن فولاد کشور در استان خراسان رضوی و شهر خواف تامین می‌شود.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مسئله ترانزیت از دیگر زنجیره‌‌های ارزش استان خراسان رضوی است، تصریح کرد: کوتاه‌ترین بخش مربوط به کریدور شمال به جنوب در شرق کشور واقع شده که مبدا آن چابهار است، لذا این کریدور از شرق کشور امتداد پیدا می‌کند و به کشور روسیه و کشورهای آسیای مرکزی می‌رسد و ظرفیت ترانزیتی خوبی برای ایران ایجاد می‌‌کند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی یک استان کشاورزی و دارای فراورده‌های کشاورزی است، گفت: همچنین بیشترین صنایع غذایی در استان خراسان رضوی فعالیت‌ می‌کنند اما در این نمایشگاه دو زنجیره ارزش «زیارت و گردشگری» و زنجیره «فولاد» معرفی می‌شوند.

نظری بیان کرد: استان خراسان رضوی یکی از مهم‌ترین نمادهای اقتصاد بدون نفت را دارا است که بر این اساس بیش از 95 درصد اقتصاد استان ما بخش خصوصی است.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: در بخش صنعت و معدن حدود 5 هزار و 600 واحد صنعتی معدنی داریم. همچنین 125 همت سرمایه‌گذاری شده است و طی دو سال و نیم گذشته 1342 پروانه جدید بهره‌برداری برای واحدها صادر کرده‌ایم. باید گفت؛ حدود 730 پروانه جدید و 612 پروانه توسعه‌ای بوده و جمع سرمایه‌گذاری در این واحدها حدود 50 همت است. 

وی خاطرنشان کرد: 53 واحد عمده در دست اقدام و ایجاد است که تا پایان دولت با 97 همت سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری می‌رسند. در مجموع 150 همت در دو سال و نیم گذشته در بحث صنعت و معدن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

نظری به حوزه اشتغال پرداخت و تاکید کرد: میانگین نرخ بیکاری ما در خراسان رضوی 6.2 و بیش از 43 درصد نرخ مشارکت این استان است. همچنین صادرات غیرنفتی ما نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.

استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چیزی به عنوان بیمه بیکاری که رشد کند نداریم، اظهار کرد: سال 1402 نسبت به 1401 حدود 16 درصد کاهش در این حوزه داشتیم.

وی به شرکت‌های دانش‌بنیان استان و ظرفیت‌های آنان اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار موثری به ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی داریم. بر این اساس؛ تولید دارو، سی تی اسکن و ونتیلاتور از دستاوردهای خراسان رضوی است. در بحث صنایع قطعه سازی خودرو از صنایع تعیین کننده در کشور هستیم و یکی از زنجیره‌های ارزش ما خودرو و قطعات خودرو است.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • تبریک مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به تلاش گران عرصه تعلیم و تربیت
  • جهش تولید با فعالیت کارگران معنا و مفهوم می‌یابد
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • گلایه رانندگان از روکش فرسوده آسفالت جاده سبزوار - بردسکن + تصاویر
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد