Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال دانش بنیان در حوزه اینترنت اشیا گفت: نبود زیرساخت‌های لازم و شبکه مخابراتی مناسب مانع رشد سریع اینترنت اشیا در کشور می‌شود.

علایی مدیر داخلی و مدیر رویداد‌های مرکز تحقیقات اینترنت اشیا درگفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص اینترنت اشیا و کاربرد‌های آن در زندگی روزمره، اظهار کرد: اینترنت اشیا به خودی خود تکنولوژی خاصی ندارد، درواقع مفهومی است که با قرار دادن تکنولوژی‌ها در کنار یکدیگر یک معماری را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علایی ادامه داد: اگر بتوانیم از تمام سخت افزار‌هایی که در اطراف ما قرار دارند داده تهیه کنیم، در نهایت آن‌ها را آنالیز کرده و دستوراتی را بر روی آن‌ها اعمال کنیم به مفهوم اینترنت اشیا دست پیدا کرده‌ایم.

مدیر رویداد‌های مرکز تحقیقات اینترنت اشیا افزود: مفهوم خانه هوشمند را همه ما شنیده‌ایم، این خانه‌ها مجهز به اینترنت اشیا هستند. به طور مثال اینکه شما بتوانید از راه دور سیستم خنک کننده یا سیستم گرمایشی را راه‌اندازی کنید و در حوزه اینترنت اشیا گنجانده می‌شود. البته اینترنت اشیا جامعیت دارد، در حوزه سلامت، صنایع و کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به عنوان نمونه در حوزه سلامت امکان پایش علائم حیاتی افراد با اینترنت اشیا محقق می‌شود، در صنایع و کارخانجات نیز می‌تواند به کاهش انرژی کمک فراوانی کند و یا در کشاورزی و آبیاری مزارع به صورت هوشمند مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: مرکز تحقیقات اینترنت اشیا از سال ۹۰ به طور غیر رسمی و از سال ۹۵ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است و در حوزه آموزش، پژوهش، مشاوره و اجرا فعالیت می‌کند.

علایی افزود: با شرکت‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی زیادی همکاری داشتیم و تفاهم‌نامه و قرارداد‌های کاری مختلفی منعقد شده است، ولی در حال حاضر بیشتر در بخش آموزش فعالیت می‌کنیم، زیرا بر اساس نیاز کشور در نظر داریم تا در ابتدا این آموزش را نهادینه کنیم تا بتوانیم در بحث اجرا از آن استفاده نماییم.

مدیر رویداد‌های مرکز تحقیقات اینترنت اشیا ادامه داد: در حال حاضر نیز با معاونت علمی یک تفاهم نامه امضا کرده‌ایم تا یک بوت‌کمپ آموزشی با نام اینترنت اشیا برگزار کنیم. در این بوت‌کمپ آموزش لایه به لایه اینترنت اشیا و کارگاه‌های جانبی کسب و کار برگزار می‌شود.

وی درخصوص چالش‌ها و مشکلات این حوزه گفت: با توجه به اینکه طی چند سال گذشته در کشور آشنایی چندانی با اینترنت اشیا وجود نداشت ترجیحا به سراغ آموزش رفتیم، اما بزرگترین چالشی که در پیاده سازی این تکنولوژی وجود دارد نبود بستر‌های مناسبی است که باید از طرف شبکه‌های مخابراتی ایجاد شود و هنوز این امر محقق نشده است.

مدیر رویداد‌های مرکز تحقیقات اینترنت اشیا در پایان خاطرنشان کرد: بستر‌های اینترنتی و کند بودن سرعت اینترنت موجب شده تا نتوانیم روند پیاده سازی ایده‌ها را با سرعت بیشتری انجام دهیم، در واقع بیشترین چالش ما نبود زیرساخت‌های لازم در این حوزه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اینترنت اشیا سرعت اینترنت زیرساخت های مخابراتی خانه های هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machineسخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

کد خبر 6092059 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • آماده باش مخابرات خوزستان در پی هشدار بارش سنگین و وقوع سیلاب احتمالی
  • بسته هدیه اینترنت ۳۰ گیگا بایتی دولت به معلمان+ جزئیات
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم
  • ۳۰درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده است
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز دستگیر و از کشور خارج شوند
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود