Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:19:56 GMT

سکه های ولایتعهدی 1200 ساله امام رضا (ع) رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۴۸۲۶۱

سکه های ولایتعهدی 1200 ساله امام رضا (ع) رونمایی شد

مسئول گنجینۀ سکه و اسکناس موزه آستان قدس رضوی شامگاه سه شنبه در مراسم رونمایی از این سکه ها گفت: سکۀ درهم نقره ضرب سال ۲۰۲ قمری در محمدیه (ری) و نیم‌سکۀ ضرب سال ۲۰۲ قمری در مرو، اهدایی آقای محمدتقی صفار از مشهد، سکۀ درهم نقره ضرب سال ۲۰۲ قمری در فارس اهدایی حاج محمدتقی و خانم صدیقه رضایی از تهران و سکۀ درهم نقره ضرب سال ۲۰۴ قمری در اصفهان اهدایی خانم گلی خاتم از اندیمشک، مادر سردار شهید محمدرضا فردچیان، فرمانده سپاه اندیمشک چهار سکۀ رونمایی شده در این مراسم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسن یزدی‌نژاد در خصوص تاریخچۀ این سکه‌ها افزود: مأمون در سال ۲۰۱ هجری قمری برادرش مؤتمن را از ولایتعهدی عزل و امام‌رضا (ع) را از مدینه به خراسان دعوت کرد و ایشان را ولیعهد مسلمین نامید و فرمان داد تا نام ایشان را بر سکه‌های نقره (درهم) ضرب کنند.

وی ادامه داد: درهم‌های مزین به نام امام‌رضا (ع) از سال ۲۰۱ تا ۲۰۵ هجری قمری در ضرابخانه‌های مرو، سمرقند، محمدیه، اصفهان، نیشابور و فارس ضرب می‌شد و این درحالی است که امام‌رضا (ع) در سال ۲۰۳ هجری قمری به دست مأمون به شهادت رسیدند.

یزدی‌نژاد برای ادامۀ ضرب سکۀ ولایت‌عهدی امام‌رضا (ع) پس از شهادت ایشان به دست مأمون عباسی دو دلیل ذکر کرد و گفت: این حرکت می تواند یکی به دلیل نمایش ظاهری مأمون برای علاقه به امام رضا (ع) باشد و دلیل دیگر آن هم می‌تواند این باشد که قالب‌های این درهم‌ها را در سال ۲۰۳ هجری ساخته بودند و نمی‌خواستند این قالب‌ها بدون استفاده بماند.

وی این سکه‌ها را از جهت خط و مطالب موجود بر رو و پشت آنها جزء زیباترین سکه‌های ضرب شده در دوران خلافت ۵۰۰ سالۀ عباسیان دانست.

قدردانی از محمدتقی صفار و بانو گلی خاتم، مادر سردار شهید محمدرضا فردچیان دو واقف سکه‌های ولایتعهدی از برنامه‌های این مراسم بود.

۷۴۸۹/‏۱۹۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موزه آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد

ماه‌نشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا به‌اختصار اسلیم در شاهکاری حیرت‌انگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماه‌نشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام می‌آورند؛ زیرا شبانگاه ماه آن‌قدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، تعداد بسیار کمی از ماه‌نشین‌ها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شده‌اند. در این مدت تقریبا ۲ هفته‌ای، دما می‌تواند تا منفی ۱۳۳ درجهٔ سانتی‌گراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را به‌سلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرم‌کن یا عایق خاصی برای گرم نگاه‌داشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود.

برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماه‌نشین، پایان مأموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پس‌ازآنکه اسلیم در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۹ دی ۱۴۰۲) به ماه رسید، هیچ‌کس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در ۲۵ فوریه ۲۰۲۳ (۶ اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد.

در کمال تعجب، تیم مأموریت اسلیم روی زمین دست‌به‌کار شد و به ماه‌نشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار می‌رفت مأموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکس‌برداری و اندازه‌گیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال داده‌ها به زمین کرد.

شرح عکس: تازه‌ترین تصویر ماه‌نشین اسلیم از سطح ماه

از هر نظر، بیدار شدن دوبارهٔ اسلیم موفقیتی خیره‌کننده بود. این دستاورد در حالی حاصل شد که فضاپیما به شکل وارونه روی یک شیب قرار دارد. بااین‌حال، شگفتی‌آفرینی اسلیم همچنان تمام نشده بود؛ زیرا فضاپیما ۲۳ آوریل(۴ اردیبهشت)، پس از سومین شب قمری، بار دیگر از مرگ بازگشت.

حساب رسمی اسلیم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسلیم عملکردهای اصلی خود را حتی پس از سه شب اقامت در ماه حفظ کرده است.» تصویر جدیدی از سطح ماه که به اشتراک گذاشته شده است، نشان می‌دهد که ماه‌نشین بار دیگر به‌سختی مشغول جمع‌آوری داده‌هایی است که نه‌تنها به ما در درک ماه کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند موجب ساخت فضاپیماهایی شوند که قادر به زنده ماندن در شبانگاه ماه باشند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900020 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • رقابت قرآنی ۱۲۰۰ دانش‌آموز و معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • آیا می شناسیدش؟
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد