Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: تابستان‌های شهر کرمان در سال‌های اخیر دو پدیده را با خود به همراه داشته است یکی ریزگردها و غبار آلود شدن آسمان شهر و دیگری قطع گاه و بی گاه آب شرب که مسئولان شرکت آب و فاضلاب از آن به عنوان افت فشار یاد می‌کنند.

مصرف آب با شروع فصل گرم سال در کرمان افزایش یافته و در این میان مهمترین مقصر کولرهای آبی معرفی شده‌اند و گفته می‌شود هر کولر آبی در شبانه روز ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند و با احتساب جمعیت یک میلیونی شهر کرمان این رقم سر به فلک می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر سال بعد از سیلاب‌های شدید در مناطق مختلف کرمان که موجب تخریب زیر ساخت‌ها و خسارت به مردم می‌شود و آب‌ها راهی کویر می‌شوند در تابستان مسئولان به فکر تامین منابع آبی جدید می‌افتند

اما هر سال بعد از سیلاب‌های شدید در مناطق مختلف کرمان که موجب تخریب زیر ساخت‌ها و خسارت به مردم می‌شود و آب‌ها راهی کویر می‌شوند در تابستان مسئولان به فکر تامین منابع آبی جدید می‌افتند و در اکثر مواقع نیز برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیر زمینی مهمترین عامل بی آبی کرمان عنوان می‌شود.

با این وجود هنوز هم مهمترین منبع تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت کرمان همین آب‌های زیر زمینی هستند و برداشت منفی ۱.۱ میلیارد مترمکعبی آب از این منابع هنوز هم ادامه دارد و فرقش با سال‌های گذشته این است که بسیاری از این منابع دیگری آبی در بساط ندارند و خشک شده‌اند.

هشدار کمبود آب طی سه سال گذشته برای شهروندان کرمانی ملموس‌تر از قبل شده است و آب شرب به اکثر خانه‌های شهر نمی‌رسد، هر چند نصب پمپ‌های آب مهمترین عامل افت فشار معرفی شده اما اگر در هر خانه پمپ را خاموش کنید آبی وارد لوله‌ها نمی‌شود.

هزار لیتر آب در ثانیه کم داریم

سال گذشته بود که محمد طاهری رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان اجرای طرح اضطراری تامین آب شهر کرمان خبر داد و بیان کرد که با اجرای این طرح ۲۲۰ لیتر آب در ثانیه به ظرفیت شهر افزوده می‌شود با این وجود افزایش صعودی مصرف آب در کرمان موجب شده است هم اکنون طبق آمار شرکت آب و فاضلاب کرمان هزار لیتر آب در ثانیه کم داشته باشد.

آغاز یک طرح اضطرار جدید به شرط تامین مالی

امسال حالا یک طرح دیگر اضطرار در دستور کار قرار گرفته است و مردم امیدوارند با اجرای این طرح از بار مشکلاتی که بر دوششان قرار گرفته کمتر شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که پروژه انتقال آب از سد صفا رود را برعهده دارد چند روز قبل خبر از اجرای یک طرح اضطرار جدید برای کاهش مشکلات تامین آب در کرمان داد.

این پروژه انتقال آب که در حوزه جغرافیایی استان کرمان اجرا می‌شود، قرار است طی سال‌های آتی آب شرب شهر کرمان را تامین کند.

کار انتقال آب صفارود ادامه دارد اما از مسئولان استانی می‌خواهیم همکاری بیشتری در راستای تملک اراضی مسیر خط انتقال انجام دهند تا بتوانیم کار را پیش ببریم

در قالب اجرای این پروژه یکی از بزرگترین تونل‌های انتقال آب خاوریانه در استان کرمان حفر شد و حالا تلاش‌ها برای انتقال آب به کرمان ادامه دارد اما با توجه به مشکلات مختلف اجرای این طرح همچنان نیاز به زمان بیشتری دارد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: کار انتقال آب ادامه دارد اما از مسئولان استانی می‌خواهیم همکاری بیشتری در راستای تملک اراضی مسیر خط انتقال انجام دهند تا بتوانیم کار را پیش ببریم.

کرمانی‌ها چشم به راه ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه!

سعید محمد اسلامی می‌گوید: طرحی با همکاری استانداری کرمان اتخاذ شده است که برای رفع مشکل بی آبی در شهر کرمان یک خط انتقال آب اضطراری احداث شود که در نتیجه اجرای این طرح ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه به کرمان می‌رسد.

وی اجرای این طرح را نیز منوط به تامین منابع مالی دانست و بیان کرد: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برای اجرای این طرح آمادگی لازم را دارد.

اما اجرای کامل پروژه صفا رود که سه متر مکعب آب به کرمان می‌رساند هم اکنون پشت سد بی پولی قرار گرفته است با این وجود فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء می‌گوید در صورت تامین منابع مالی بهمن ماه سال جاری این پروژه به بهره برداری می‌رسد و کرمان برای همیشه از بی آبی رها می‌شود.

معاون عمرانی استاندار کرمان در گفتگو با مهر در خصوص وضعیت منابع آبی استان کرمان می‌گوید: علیرغم بارندگی‌های نسبتاً مطلوب سال جاری اما به دلیل شدت خشکسالی سال‌های اخیر این بارندگی‌ها نتوانسته در زمینه احیاء بسیاری از این منابع تاثیر گذار باشد.

با کمبود منابع آبی در همه مناطق استان مواجه هستیم و برداشت‌های بی رویه از منابع آب‌های زیر زمینی مشکلات را تشدید کرده است

سید مصطفی آیت الهی می‌افزاید: ما با کمبود منابع آبی در همه مناطق استان مواجه هستیم و برداشت‌های بی رویه از منابع آب‌های زیر زمینی مشکلات را تشدید کرده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر و با توجه به منابع محدود در دسترس از مردم می‌خواهیم مصرف بهینه آب را در دستور کار قرار دهند و با صرفه جویی بیشتر در مصرف زمینه را برای بهره مندی خانوارهای بیشتری از آب مهیا کنند.

وی گفت: اجرای طرح اضطرار انتقال آب یکی از راهکارهای استانداری است که می‌تواند از میزان مشکلات موجود بکاهد.

کرمان به عنوان یکی از استان‌های کم باران در کشور در سال‌های اخیر با مشکل جدی در زمینه افزایش دمای هوا و تغییرات اقلیمی نیز مواجه شده است و افزایش گرمای هوا افزایش مصرف آب را نیز به همراه داشته است.

کد خبر 4661873

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری کرمان خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۸۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت

ایرج عالی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان داشت: از این میزان اعتبار ۳۲ میلیارد تومان ملی، ۱۵ میلیارد تومان استانی، ۵ میلیارد تومان مدیریت جامع و هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

وی بیان اینکه تاکنون کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح ۶۳ حوزه شامل ۶۵۰ هزار هکتار (نزدیک به ۳۴ درصد از مساحت کل استان) انجام شده است، افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از استان های موفق در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است، عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدر رفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم نامه سه جانبه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در سال گذشته اشاره کرد و اضافه کرد: در یک دوره سه ساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ در سطح ۵۱۱ هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طرح‌های آبخیزداری با اعتبار ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولد سازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهمترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

معاون آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به تغییرات و شرایط اقلیمی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم آبی و عبور از بحران خشکسالی است.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی, عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز ازجمله برنامه های است که در سال جاری در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می شوند.

کد خبر 6092659

دیگر خبرها

  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • اجرای طرح تشدید برخورد با خودروهای هنجارشکن در آذربایجان‌غربی
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد