Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@09:35:08 GMT

حرکت سلطان بر لبه تیغ

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۴۸۶۸۵

حرکت سلطان بر لبه تیغ

علی باباجان، سیاستمدار کهنه کار ترکیه‌ای و از متحدان کلیدی رجب طیب اردوغان در حزب عدالت و توسعه در اعتراض به مواضع و رویکرد و آنچه که «اختلافات عمیق» با رئیس جمهور خوانده، استعفای خود را از حزب حاکم این کشور اعلام کرد.

خالدی/

علی باباجان، سیاستمدار کهنه کار ترکیه‌ای و از متحدان کلیدی رجب طیب اردوغان در حزب عدالت و توسعه در اعتراض به مواضع و رویکرد و آنچه که «اختلافات عمیق» با رئیس جمهور خوانده، استعفای خود را از حزب حاکم این کشور اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشتر برخی رسانه‌ها گزارش داده بودند باباجان به دلیل «تشدید فزاینده اقتدارگرایی اردوغان»، تصمیم دارد در همکاری با عبدالله گل (رئیس‌جمهور سابق)، حزبی اپوزیسیون ایجاد کند. برگزاری دوباره انتخابات شوراها در استانبول (۲ تیر) که با اعتراض حزب حاکم صورت گرفت، علاوه بر اینکه بزرگ‌ترین شکست انتخاباتی زندگی سیاسی اردوغان را رقم زد، انگار منتقدان درون حزبی وی را نیز متقاعد کرده است که ترکیه به حزبی تازه برای دمیدن روحی نو در این کشور نیازمند است. اگرچه با نگرشی واقع‌بینانه باید به این موضوع اذعان کرد که حزب عدالت و توسعه اردوغان هنوز از جایگاه مهم در عرصه سیاست ترکیه برخوردار است، اما اتفاقات و شکست‌های اخیر زنگ خطر را برای آنچه که برخی تحلیلگران از آن به «پایان حیات سیاسی اردوغان» تعبیر می کنند به صدا درآورده است.

افزایش زمزمه‌ها برای تأسیس حزب جدید در ترکیه

سیامک کاکایی، تحلیلگر مسائل ترکیه در گفت‌وگو با قدس استعفای وزیر اقتصاد و خارجه اسبق از حزب حاکم را حاوی پیام مهمی دانسته و گفت: تلاش برای تأسیس حزب جدید از سوی یاران نزدیک رجب طیب اردوغان و اعضای حزب عدالت و توسعه و بازگرداندن عبدالله گل و دیگران به آکپارتی از مهم‌ترین موضوعات سیاسی است که در روزهای اخیر در فضای رسانه ای ترکیه مطرح بوده و اکنون کناره گیری باباجان به این مباحث دامن زده است. همین یک هفته پیش بود که عبدالله گل نیز با انتقاد از یکجانبه‌گرایی اردوغان، اقتدارگرایی وی را عامل شکست سیاست های حزبی و عدم رأی آوردن نامزد عدالت و توسعه در انتخابات شهرداری استانبول عنوان کرد. کاکایی با بیان اینکه تزلزل درون حزبی می تواند اقتدار چندین ساله عدالت و توسعه را در آینده با چالش مواجه کند، افزود: امروز نقش اردوغان برای تغییر رویه، ترمیم ساختار حزب، کادرسازی و اینکه نگذارد موقعیت حزب بیش از این دچار ضعف شود، از اهمیت زیادی برخوردار است. اکنون زمزمه ها در مورد انشعاب در حزب حاکم و پیامدهای آن بسیار زیاد است؛ موضوعی که به نظر می رسد نوع عملکرد آینده اردوغان در پاسخ دادن به این موضوعات بسیار تأثیر گذار خواهد بود.

تسویه حساب سیاسی اردوغان و خطر انشعاب

رضا عابدی دیگر تحلیلگر مسائل ترکیه نیز با بیان اینکه اردوغان به لحاظ شخصیتی و روان‌شناسی، الگوی رفتاری دیکتاتورمآبانه دارد که همین مسئله نارضایتی ها در حزب عدالت و توسعه و حلقه نخبگانی پیرامونی او را افزایش داده است، گفت: مشخصاً این نوع رویکرد اقتدارگرایانه پس از کودتای ناکام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ ترکیه بشدت افزایش یافت. عابدی ادامه داد: اگرچه در مورد ماهیت کودتا و اینکه این اقدام از سوی آمریکا، مخالفان اردوغان و یا شخص خود او طراحی و اجرا شده بود، سؤال و ابهامات زیادی وجود دارد، اما واقعیت آن است که این کودتای ناکام به نفع اردوغان تمام شد. وی پس از این کودتا فضای سیاسی کشور را بشدت بسته و به اسم کودتا بسیاری از منتقدان را بازداشت و یا از کار بیکار کرد. این پاکسازی تا جایی پیش رفت که حتی متحدان نزدیک اردوغان هم از این تسویه حساب سیاسی در امان نماندند، به طوری که جنبش فتح الله گولن که تا سال 2010 از نزدیکان رئیس جمهور و یکی از عوامل قدرتیابی وی محسوب می شد، نیز در مظان اتهام قرار گرفته و سرکوب شد. این تحلیلگر مسائل ترکیه افزود: به نظر می رسد اردوغان پس از کودتا در صدد است فضای سیاسی ترکیه را یک کاسه و یک دست کرده و تمام افرادی که می توانند آینده سیاسی وی را با خطر مواجه کنند، از دایره قدرت کنار بزند. همین مسئله امکان انشعاب در حزب عدالت و توسعه را تقویت کرده و می تواند آینده سیاسی اردوغان را در بلندمدت با خطر مواجه کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ترکیه رجب طیب اردوغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۸۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند

تولیت آستان قدس رضوی نسبت به اهمیت تلاش برای اعتلای فرهنگ کار و کوشش در جامعه تأکید کرد و کارگران را قشر مؤثر و عامل حرکت چرخ‌‌‌های توسعه و پیشرفت جامعه دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از آستان نیوز،حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، ضمن تبریک روز کارگر به این قشر پرتلاش جامعه، به جایگاه کار و تلاش در فرهنگ اسلامی اشاره و با بیان اینکه کار و کوشش عین عبادت است، اظهار داشت: بر اساس نگاه اسلام فردی که برای تأمین معاش خانواده خود کار و تلاش ‎کند، اجر و پاداشی همانند مجاهد فی سبیل‌الله دارد.

وی افزود: خدمت به کارگران به عنوان قشر فداکار و مؤثر جامعه یه توفیق است، کارگران در هر جامعه‌ای مایه پویایی، زنده بودن، پیشرفت و تحول آن جامعه هستند که با عزم و اراده خود چرخ‌های توسعه و پیشرفت را به حرکت در می‌آورند.

تولیت آستان قدس رضوی پیشرفت جوامعی که بخش کارگری زنده، پویا و پرانگیزه دارند را محسوس دانست و خاطرنشان کرد: دولت غیر از وظیفه ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی به جامعه کارگری، باید برای ارتقای فرهنگ کار و تلاش در جامعه ارزش‌گذاری کند و این معنا که کارگری و کارکردن یک ارزش است را در جامعه القا کند.

وی افزود: کارگران در کنار کاری که می‌کنند باید یک نگاه ارزشی و قدسی به نفس کارگری و کارکردن داشته باشند، خداوند انسان‌های تندرست بیکار را دوست ندارد، امیرالمؤمنین علی(ع) در تمام طول 25 سال خانه‌نشینی و غصب خلافت دائما در حال کار کردن بود.

مروی با ابراز خرسندی نسبت به کاهش نرخ بیکاری در کشور، بیان کرد: تشویق برای ارتقای فرهنگ کار و تلاش در جامعه باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد؛ کار و تلاش آثار و برکات بسیاری دارد و موجب اعتلای حیات اقتصادی و اجتماعی فرد، خانواده و جامعه است.

تولیت آستان قدس رضوی ابراز کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله وزارتخانه‌های مهمی بوده که وظایف متنوع و گسترده‌ای دارد و با جمعیت قابل توجهی از شاغلین و بیکارهای کشور در ارتباط است، از این‌رو این وزارتخانه می‌تواند با امکاناتی که در اختیار دارد نسبت به ارتقای فرهنگ کار و تلاش در جامعه اثرگذار باشد.

در ابتدای این دیدار سید صولت مرتضوی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ضمن قدردانی از برنامه‌ریزی مناسب بنیاد کرامت رضوی در برپایی جشن بزرگ خانوادگی کارگران در جهت تکریم این قشر زحمتکش و بهره‌مندی آنان از فیوضات معنوی حضرت رضا علیه السلام؛ گزارشی از اقدامات وزارتخانه متبوع خود ارائه و از کاهش نرخ بیکاری در کشور و تحقق یک میلیون شغل در سال 1402 خبر داد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • عملیات «وعده صادق» بخش کوچکی از توان نظامی ایران بود