Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ فاطمه نظری: طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان چند سالی است اجرا شده و هربار نیز مورد انتقاد فعالان اجتماعی و متخصصان حوزه کودک قرار می‌گیرد. چه آنکه در این ساز و کار، حذف کودکان از خیابان‌ها بهترین روش دانسته شده و معمولا به پیامدهای آن همچون آموزش کودک یا روابط او با خانوده توجه چندانی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  زهرا شعرا روانشناس کودک در گفت‌وگو با رویداد۲۴ تبعات اجرای نامناسب طرح ساماندهی کودکان را بررسی کرده است. او معتقد است طرحی که هماکنون در حال اجراست، به مسائلی همچون درمان کودکان کار و به شرایط آنها در بلند مدت توجهی ندارد.   زهرا شعار معتقد است شخصیت کودکان کار به لحاظ روانی تخریب شده و در چنین حالتی حس انتقام، حسادت، بی اعتمادی، بدبینی و منفی گرایی نسبت به دیگران دارند. آنها دچار افسردگی، اضطراب، ناامنی، ترس و مشکلات یادگیری می‌شوند و به دلیل فقر و شرایط نامطلوب معیشتی، با مشکلاتی از قبیل کاهش وزن، بیماری‌های دهان و دندان، بیماری‌های تنفسی، پوستی و گوارشی شده لذا به لحاظ سلامت با کودکانی که در شرایط عادی رشد کرده‌اند، تفاوت محسوسی دارند.   این روانشناس کودک با اشاره به طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان و دستگیری این کودکان عنوان می‌کند: معمولا کودکان کار در حالی در خیابان دستگیر می‌شوند که حتی علت آن را هم نمی‌دانند. آنها چند روزی در موسسات خاصی نگهداری می‌شوند و سپس رها می‌شوند و معمولا دوباره به خیابان باز می‌گردند و این چرخه مدام تکرار می‌شود.   زهرا شعار با طرح این سوال‌ها که «آیا این برخورد‌ها مشکلات اصلی کودکان کار را حل می‌کند؟» و اینکه «آیا اگر کودک دچار بیماری خاصی است بیماری او را درمان کرده و بعد دست خانواده می‌سپارند» یا «جلسات بازی درمانی و روان درمانی برای کودکان برگزار می‌شود؟» می‌گوید: تا جایی که اطلاع دارم هیچکدام از این موارد به صورت دقیق اجرا نمی‌شود.   او با اشاره به مشکلات معیشتی و فرهنگی خانواده کودکان کار می‌افزاید: در طرح ساماندهی کودکان کار، معمولا خانواده‌ها تحت حمایت قرار نمی‌گیرند تا کودک مجبور به کار نباشند لذا دوباره مشکلات مختلفی برای کودکان به وجود می‌آید، از این رو آنچه باید در چنین طرح‌هایی در نظر گرفته شود، ارائه مشاوره و توانمندسازی کودکان و خانواده آنهاست. البته این اقدام به تنهایی از عهده یک ارگان بر نمی‌آید لذا تمام سازمان‌ها مانند بهزیستی، آموزش و پرورش، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و... برای پیشگیری و درمان به صورت تخصصی پای کار بیایند. این سازمان‌ها باید با کمک NGO‌ها و مددکاران اجتماعی کودکان کار و خانواده‌هایشان را یاری کنند چراکه جدا کردن کودکان از خانواده هیچ دردی را دوا نمی‌کند.   این مدرس دانشگاه با یادآوری ماده ۲۷ پیمان نامه حقوق کودک که می‌گوید «همه کودکان حق دارند از شرایط خوب زندگی برخوردار باشند تا شرایط مناسب شکوفایی توانایی‌ها و رشد اجتماعی ومعنوی و اخلاقی و اجتماعی آن‌ها فراهم شود» عنوان می‌کند: انتظار داریم افرادی که قصد کمک و سیاستگذاری برای یاری کودکان کار را دارند، از سلامت روانی و اخلاقی لازم برخوردار بوده و با درک شرایط روحی، جسمی و اجتماعی این کودکان و استفاده از روش‌های علمی و عملی روانشناسی با آن‌ها برخورد کند.   زهرا شعار می‌گوید: افرادی که برای ارتباط با این گروه از کودکان انتخاب می‌شوند باید از نظر سلامت روان مورد ارزیابی قرار گرفته و همچنین تحت آموزش‌های ضروری قرار بگیرند، زیرا اگر این افراد ضربه‌ای هر چند کوچک به شخصیت شکننده کودک وارد کنند، ترمیم این شخصیت و روح خرد شده کاری سخت خواهد بود که به مراتب از آنچه در خیابان‌ها بر کودکان کار می‌گذرد، آسیب زننده‌تر است. خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آسیب های اجتماعی برخورد نامناسب با کودکان کار طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان فقر در خانواده کودکان کار کودکان کار کودکان کار و خیابان آسیب های کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۲۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد

به گزارش همشهری آنلاین، این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد. عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

کد خبر 847618 منبع: ایسنا برچسب‌ها جراحی خبر مهم کلیه بندرعباس- استان هرمزگان پزشکی

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده