Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@06:34:37 GMT

شواهد اندک از تاثیر مکمل‌های غذایی بر سلامت قلب

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۲۶۶۸

متخصصان سلامت و تغذیه معتقدند شواهد کافی در تایید فوائد مصرف مکمل‌ها (معدنی و ویتامینه) و برخی رژیم‌های غذایی برای حفظ سلامت قلب وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، میلیون‌ها نفر در آمریکا از مکمل‌های غذایی مصرف کرده و انواعی از رژیم‌های غذایی را رعایت می‌کنند تا سلامت قلب خود را حفظ کنند. با این حال نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد شواهد بسیار کمی وجود دارد که تایید کننده اثربخشی مکمل‌ها و برخی رژیم‌های غذاییِ شناخته شده بر حفظ سلامت قلب و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بررسی جدید اطلاعات مربوط به صدها آزمایش که با مشارکت‌ میلیون‌ها نفر انجام گرفته مورد مطالعه قرار گرفت و نشان داد تنها تعداد ناچیزی از ۱۶ مکمل شناخته شده و تنها یک رژیم غذایی از هشت رژیم ارزیابی شده با تاثیر قابل توجه بر سلامت قلب و عروق همراه بوده‌ است. بر اساس این مطالعات، تنها مکمل فولیک اسید، رژیم غذایی کم نمک و اسیدهای چرب امگا ۳ که در روغن ماهی وجود دارد برای سلامت قلب مفیدند. هرچند در مورد رژیم غذایی کم نمک هنوز یافته‌های ضد و نقیض موجود است.

همچنین حداقل در یک مورد شواهدی وجود دارد که نشان دهنده خطر مکمل‌ها برای سلامتی است و آن مصرف همزمان کلسیم و ویتامین D در افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی است شاید به این دلیل باشد که موجب افزایش لختگی خون و سفت شدن عروق شود.

یکی از اساتید دانشگاه وست ویرجینیا و محقق ارشد این مطالعه گفت: افرادی که با هدف بهبود سلامت قلب و عروق از مکمل‌های غذایی مصرف می‌کنند تنها پول خود را هدر می‌دهند.

به گزارش نیویورک تایمز، در این بررسی محققان به ارزیابی اثرگذاری ۲۴ مکمل و رژیم غذایی با مطالعه روی نتایج ۲۷۷ آزمایش پرداختند و مشاهده کردند در میان مکمل‌هایی که تاثیری بر سلامت قلب و عروق نداشتند می‌توان به ویتامین‌های A، B، C، D و E همچنین بتاکاروتن، کلسیم، آهن، آنتی اکسیدان‌ها و مولتی ویتامین‌ها اشاره کرد.

به گفته متخصصان به جز موارد مربوط به پیشگیری یا درمان کمبودهای خاص، مانند افت غیرطبیعی سطح ویتامین د در بدن یا شرایط خاصی مانند بارداری، یک توافق کلی و مفید بین متخصصان و پزشکان وجود دارد مبنی بر اینکه مکمل‌های رژیمی نباید برای عموم مردم تجویز شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکمل غذایی سلامت قلب تاثیر نازنین زاغری حسینی شاهرودی جیسون رضائیان تب کریمه کنگو زلزله سه شنبه های بدون خودرو دیه زن و مرد جنگل های هیرکانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۲۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون

عبدالعظیم بهفر، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند "حروف والی" در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می شوند اما خوانده نمی شوند. لذا، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می شوند اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می گیرد و شوربختانه شاهد جلوه نمایی دشمنان سلامتی در رسانه ها هستیم.

وی افزود: عدول از این قانون هم به روش های مختلف صورت می گیرد و ادعاهای غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می کنند که البته در پس این اقدامات یک ترس از قانون مشاهده می شود؛ اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زُل می زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می کنند.

بهفر در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسوولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت ها عنوان می کنند که صحت سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه ای است، اما آنچه اظهر من الشمس است، اینکه "هدف نمی تواند توجیه گر وسیله باشد"؛ شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتماً با مولفه غذاهای مضر مماس است و حتماً تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

وی افزود: طبیعتاً یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می کنند؛ اما فرد فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه گری به انحا مختلف بر ندارد.

سرپرست اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به برخی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی، تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می شود که برخی از آنها اصولاً موضوعیت ندارد؛ مثلاً درج عنوان بدون کلسترول روی روغن های نباتی نیز از این دسته تبلیغات محسوب می شود؛ چرا که روغن های نباتی در اصل فاقد کلسترول بوده و تنها در روغن های حیوانی وجود دارد.

بهفر گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

وی افزود: به هر حال بسیاری از اسنک ها، روغن ها، انواع سُس، آب‌میوه ها و نوشیدنی هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می کنند غیر قانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

سرپرست اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را بعنوان یک چالش بحساب می آورد کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد ارگان‌های مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص های کمی قابل سنجش و اندازه گیری بروز رسانی کنند و دستورالعمل جدید را با جدیدت عملیاتی کنند

بهفر در پایان افزود: شورای سیاست گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمامی امکانات خود در جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 6092648 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چرا صدا و سیما با تبلیغات دروغ کالاهای آسیب رسان به سلامت مدارا می کند؟
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • نتانیاهو: احتمال رسیدن به معامله تبادل اسرا اندک است
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی