Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@07:33:55 GMT

یک دام جدید برای محققان ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۳۱۲۷

یک دام جدید برای محققان ایرانی

دکتر شاهین آخوندزاده روز چهارشنبه در مراسم ارائه گزارش و تبیین ارتقای سطح علمی مجله اورولوژی در سالن همایش بیمارستان لبافی‌نژاد افزود: این اشتباه بزرگ است که بگوئیم مقالات را در داخل کشور چاپ و به خارج ارسال نکنیم، چرا که درصورت تحقق این امر، به تعاملات علمی بین‌المللی لطمه وارد می‌شود و جامعه علمی جهانی نیز از تحقیقات پژوهشگران ایرانی، بی اطلاع می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: معنی تقویت مجلات داخلی این نیست که آثار خودمان را به مجلات خارجی ارسال نکنیم و محققان ما باید با مجلات و پایگاه‌های معتبر بین‌المللی در ارتباط باشند.

آخوندزاده در ادمه به مقایسه تعداد مجلات علمی در وزارت بهداشت و وزارت علوم اشاره کرد و گفت: در وزارت علوم، شاهد توسعه کمی در مجلات علمی هستیم؛ در شرایطی که وزارت بهداشت ۴۱۵ مجله علمی دارد اما این تعداد در وزارت علوم به ۱۳۴۰ مجله رسیده است.

وی بیان داشت: ما از ۴۱۵ مجله علمی، ۱۱۳ عنوان مجله در اسکوپوس نمایه شد اما در وزارت علوم از ۱۳۴۰ مجله، ۷۱ عنوان نمایه شده است، در ISI هم از ۴۱۵ مجله وزارت بهداشت ۸۲ مجله نمایه شده و در وزارت علوم ۳۵ مجله نمایه می‌شود.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: وضع وزارت بهداشت در ۴۰ سال اخیر نسبت به وزارت علوم در کیفیت مجلات علمی، بهتر بوده است.

تعداد مجلات پژوهشی علوم پزشکی به ۴۱۵ مورد رسیده است

وی به رشد چشمگیر مجلات علمی پژوهشی علوم پزشکی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: تعداد این مجلات در سال ۱۳۸۳، ۹۰ مورد بوده که الان به ۴۱۶ مجله رسیده است.

آخوندزاده اظهار داشت: در سال گذشته ما مجوز ۱۲ مجله علمی که مشکلات علمی بزرگی داشتند را لغو کردیم.

وی اظهار داشت: حدود ۸۰۰ مجله، در انتظار دریافت رتبه علمی و پژوهشی از وزارت بهداشت هستند که فقط ۹۵ مجله با محور پرستاری و مامایی است، این مجلات اکنون چاپ می‌شوند اما در انتظار گرفتن رتبه علمی و پژوهشی هستند.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: هر وقت آنها در پایگاه‌های معتبر نمایه شدند، می‌توانند رتبه علمی پژوهشی دریافت کنند که با این رویه، ۲۷ مجله رتبه علمی و پژوهشی دریافت کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت مجله اورولوژی اشاره کرد و گفت: هرچند مجله اورولوژی وضعیت بسیار خوبی دارد اما امیدواریم شاهد ارتقای آن باشیم، در این مجله از سال ۲۰۰۹ در بازه زمانی ۱۰ ساله تعداد مقالات به ۹۰۵ منتشر شده که استنادات آنها به سه هزار و ۲۴۵ مورد رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم گفت: در زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت ۴۱۵ مجله علمی منتشر می‌شود که حدود ۱۰ درصد آنها در این دانشگاه به چاپ می‌رسد، ما ۴۰ ژورنال داریم که ۳۰ مورد آن به زبان انگلیسی است.
دکتر افشین زرقی اظهار داشت: حدود ۱۰۵ مجله اورولوژی در دنیا وجود دارد که جایگاه مجله اورولوژی ما از برخی کشورهای پیشرفته بالاتر قرار گرفته و به آن می‌بالیم.
وی با تاکید بر ارتقای کیفیت مجلات علمی به جای توجه به رشد کمی آنها اظهار داشت: مجلات علمی در این دانشگاه سطح‌بندی شده است، هر کدام از آنها میزان سهمی که از پژوهش به خود اختصاص دهند، متفاوت است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در ادامه این مراسم گفت: مجله اورولوژی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۲ به زبان فارسی منتشر می‌شد و از سال ۱۳۸۲ به زبان انگلیسی چاپ می‌شود.
دکتر عباس بصیری با اشاره به حضور این مجله در بانک‌های معتبر بین‌المللی، اظهار داشت: در بین کل مجلات اورولوژی دنیا، این مجله رتبه ۲۹ دنیا، رتبه چهارم و در منطقه خاورمیانه رتبه اول را به دست آوردیم.
وی ادامه داد: ضریب رشد مجله در سال گذشته، قابل قبول بوده است و بیشترین مقالات چاپ شده در مجله به ترتیب از کشورهای ترکیه، ایران و چین است.
بصیری بیان داشت: در میان مجلات علمی علوم پزشکی کشور از لحاظ درصد افزایش رشد رتبه دوم را به دست آوردیم، در بین مجلات علوم پزشکی بالینی این مجله از درصد ضریب افزایش تاثیر، رتبه اول را به از آن خود کرده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۳۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در دیدار با استاندار خراسان رضوی گفت: طرح نهضت ملی مسکن در این استان از شتاب مطلوبی برخوردار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدعلی زهره‌ای در دیدار با استاندار خراسان رضوی گفت: کشور با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تبدیل به یک کارگاه ساخت مسکن شده است.

وی افزود: روند کار ساخت طرح نهضت مسکن ملی در خراسان رضوی مخصوصا با رویکرد گروه ساخت از شتاب مطلوب برخوردار است و رضایت بخش به کار خود ادامه می‌دهد و با وجود اهتمام استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی و تلاش تخصصی مدیر کل راه و شهرسازی استان؛ بزودی در خراسان رضوی شاهد افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌ها هستیم.

قائم مقام وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با اشاره با وظایف محوله وزارت راه و شهرسازی در بخش‌های مختلف نظیر راه، مسکن و .... توضیحاتی را ارائه و برنامه‌های کلان وزارت راه و شهرسازی را تشریح کرد.

حجم ترافیک راه‌های استان 4 برابر ظرفیت موجود

استاندار خراسان رضوی نیز گفت: با توجه به تاکید ریاست محترم جمهوری در خصوص سرعت بخشیدن به احداث واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن و استفاده از ظرفیت مردم در این راه، باید مباحث با تدبیر اجرا و گره‌گشایی شود.

یعقوبعلی نظری با اشاره به اشرافیت تیم اعزامی از سوی وزارت راه و شهرسازی، افزود: هیچ‌ مشکلی برای رفع موانع و تنگناها در استان وجود ندارد که با راهبری و مدیریت قابل حل نباشد، کافی است راهکارها شناسایی و عملیاتی شود.

وی با استناد به آمار و ارقام، وضعیت راه‌های خراسان رضوی را بسیار مهم ارزیابی و با اشاره به سه مبدا ترانزیتی کشور و همچنین حجم ترافیک حاصل از زائران حرم مطهر حضرت رضا (ع)، ترافیک راه‌ها و آزادراه‌های استان را 4 برابر ظرفیت موجود اعلام کرد.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: برنامه و آمادگی کامل در استان برای استفاده از ظرفیت مولدسازی برای تکمیل پروژه‌ها وجود دارد و این امر مهم نیازمند حمایت و همراهی متولیان کشور است.

رتبه نخست در واگذاری زمین در بخش  روستایی

 مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز با ارائه توضیحاتی درخصوص چارت سازمانی و کمبود منابع انسانی در اغلب شهرستان‌ها، لزوم ترمیم چارت را ضروری دانست و گفت: اعلام آمادگی می‌کنیم تا به شکل شبانه روزی برای تحقق برنامه‌ها و رفع مشکلات و موانع تلاش کنیم.

وی درخصوص طرح نهضت ملی مسکن عنوان کرد: نهضت ملی مسکن خراسان رضوی در بخش تامین زمین رتبه اول، تعداد قراردادهای آماده سازی سایت‌ها رتبه اول، تعداد پروانه‌های نوسازی در بافت فرسوده و ناکارآمد رتبه دوم و واگذاری زمین در بخش روستایی رتبه اول کشور را دارد و جزو استان‌های پیشران کشور است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری