Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت، نخستین کارگاه شفاهی دوران دفاع مقدس صبح امروز با حضور جمعی از علاقمندان این عرصه در سالن اجتماعات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان در رشت برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان در این مراسم با اشاره به تأثیرات تاریخ شفاهی و حفظ خاطرات ارزشمند اظهار داشت: ادبیات و تاریخ شفاهی دارای تأثیرات بسیاری در زندگی افراد، نگرش‌ها، مباحث مرتبط با حماسه‌ها، آثار تاریخی و عرفانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پریسا کرمی با بیان اینکه حفظ، نگهداری از آئین‌ها و تفکرات بسیار ارزشمند است افزود: کارگاه ادبیات و تاریخ شفاهی امروز در حقیقت سومین کارگاه تشکیل‌شده در این حوزه است و البته ادبیات شفاهی صرفاً فقط محدود به دفاع مقدس نمی‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان با اشاره به حضور بزرگانی که همواره در ۸ سال جنگ تحمیلی، حماسه‌های بسیاری آفریدند و نقش‌آفرینی کردند خاطرنشان کرد: بنابراین بسیار ضروری است که امروز خاطرات زیبا و حماسه‌آفرینی این بزرگان ثبت و حفظ شود.

عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان نیز در این مراسم اظهار داشت: تاریخ شفاهی صرفاً محدود به ادبیات دوران جنگ و دفاع مقدس نیست بلکه همه افراد می‌توانند به عنوان نمونه، تاریخ شفاهی گیلان و یا موضوعات مختلف را ثبت کنند.

محمود رنجبر با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های بزرگ تاریخ‌نویسان این است که عمدتاً تاریخ را افراد مذکر نوشتند و به همین دلیل حضور زن در تاریخ کم‌رنگ دیده شده است خاطرنشان کرد: نگارش تاریخ شفاهی می‌تواند یک امر کاملاً رسوب‌شده باشد.

وی با اشاره به اینکه هر داستانی می‌تواند یک تاریخ باشد و در تاریخ شفاهی نیز مساله "روایت" وجود داشته و اهمیت دارد ابراز داشت: در تاریخ شفاهی در رابطه با نوشتن احساسات و عواطف شخص که در مورد مساله خاصی صحبت می‌کند نیز آزاد هستیم.

عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان به ۶ بُعد تاریخ شفاهی اشاره کرد و افزود: تاریخ شفاهی روشی چند وجهی است و در اصل یک گفت‌وگوی آگاهانه در رابطه با گذشته، خاطرات شخصی و جمعی، منبع تاریخی و راهی برای درگیر کردن آحاد جامعه جهت ساخت تاریخ است.

رنجبر با اشاره به تفاوت بین تاریخ شفاهی و خاطره شفاهی خاطرنشان کرد: تاریخ شفاهی مستند به گفت‌وگو است، اما پشتیبان خاطره شفاهی ذهن آدمیان است و البته ما نمی‌توانیم هر معیار و سخنی را در تاریخ شفاهی ثبت کنیم.

وی به مفهوم دقیق تاریخ شفاهی اشاره کرد و گفت: تاریخ شفاهی عبارت است از پرسش، پاسخ و دیالوگی هدفمند که حول موضوعی خاص بین مصاحبه‌گر و افرادی که به نحوی با این موضوع در ارتباط هستند و اطلاعات مفیدی دارند عملی می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان با اشاره به انواع تاریخ‌نویسی در دوره‌های اولیه آن افزود: نوع نخست تاریخ‌نویسی، تاریخ جهان نظیر تاریخ‌الرسل و الملوک طبری در قرن چهارم و ناسخ‌التواریخ محمدتقی سپهر در قرن سیزدهم بوده و نوع دوم نیز تاریخ محلی است.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس

ایسنا/ایلام هم‌زمان با سال‌روز شهادت امام جعفرصادق(ع) استاندار ایلام با حضور در منزل شهید تازه‌تفحص شده دوران دفاع مقدس«محمدشفیع فیضی‌زاده» ضمن قرائت فاتحه، به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

استاندار ایلام در این دیدار گفت: هر چه داریم از برکت وجود شهداست و ادامه راه، آرمان، اهداف آنان و خدمت‌گذاری به مردم از انتظارات شهدا از ما است که در این مسیر باید ثابت‌قدم باشیم.
بهرام‌نیا افزود: شهدا رستگار شدند و نزد پروردگار متعال روزی دارند این شهید والامقام، برای کشور، استان ایلام و خانواده فیضی‌زاده افتخاری بزرگ است.
استاندار ایلام یادآور شد: امروز که مصادف با سال‌روز شهادت امام جعفرصادق(ع) است بعد از ۴۱ سال، شاهد شناسایی و تفحص پیکر این شهید والامقام هستیم. ما از خانواده شهدا تشکر و قدردانی داریم چرا که خانواده شهدا صاحب اصلی این نظام هستند.
وی با بیان این‌که شهید فیضی‌زاده مظهر ایثار و فداکاری است، گفت: این شهید بزرگوار در آن مقطع، از دنیا و مادیات دنیا گذشت و برای دفاع از خاک این کشور در میدان حق علیه باطل به لقاءالله پیوست. 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • یادواره شهدای روستای عیش آباد رفسنجان
  • مجموعه انتظامی در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس
  • تشییع پیکر شهید دوران دفاع مقدس در بوشهر+ تصاویر