Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@04:58:01 GMT

۳ غول فولادی ایران در راه چابهار

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۴۲۳۸

۳ غول فولادی ایران در راه چابهار

یکی ‌از این صنایع فولاد است. دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران نیز سازمان نوسازی و توسعه صنایع معدنی (ایمیدرو) را مکلف کرده است تا اقدامات لازم را برای استقرار صنایع فولاد در چابهار تا ظرفیت ۱۰ میلیون تن در سال فراهم کند. ایمیدرو می‌گوید که موقعیت ویژه چابهار در کنار اقیانوس و دسترسی‌ مناسب آن به بازارهای جهانی، برای فولادسازی به‌صرفه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی معضل بزرگ کمبود آب را هم که اکنون عمده فولادسازی‌های بزرگ کشور با آن روبه‌رو هستند، نخواهد داشت.  

سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران با ایجاد شرکت فولاد مکران به آن مأموریت داده فولادسازی تولید ظرفیت تا ۴ میلیون تن آهن اسفنجی در چابهار ایجاد کند. «محمد منصوری»، مدیر اجرایی شرکت فولاد مکران، می‌گوید: ساخت فاز اول این مجتمع با ظرفیت ۱/۶ میلیون تن و با سرمایه‌گذاری ۱۱۲ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی حالا به پیشرفت ۳۰ درصدی رسیده است و تا سال ۱۴۰۰ به‌بهره‌برداری می‌رسد، فاز دوم آن نیز پس از تولید تجاری فاز اول کامل خواهد شد.  

سکو نیامده انصراف داد

در فضای اصطلاحاً پسابرجام شرکت فولادسازی پُسکو کره که چهارمین فولادسازی بزرگ دنیاست، برای حضور در چابهار و ایجاد یک مجتمع فولادی مستقل با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال با همکاری جوینت ونچر ایرانی‌اش، شرکت کاویان پاسارگاد، اقدام و حتی مطالعات این کار را نیز کامل کرد، اما در فضای تحریم بعد از آن از سرمایه‌گذاری انصراف داد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار پیش‌تر در گفت‌وگو با همشهری گفته بود: فضای تهدید و تحریم بعد از خروج آمریکا و صدالبته خریدن عمده سهام شرکت فولادسازی پسکو توسط سرمایه‌گذاران عربستانی موجب شد این شرکت از سرمایه‌گذاری در چابهار انصراف دهد؛ هرچند شرکت ایرانی طرف قرارداد با آن نیز به‌شدت تمایل به حضور داشت، مطالعات را انجام داد، زمین را نیز مشخص کرد و در حال گرفتن مجوزهای زیست‌محیطی بود.

بزرگ‌ترین قرارداد تولیدی در چابهار 

با وجود این چابهار دست روی دست نگذاشته است. هرچند نمی‌تواند از ظرفیت سرمایه‌گذاری‌ها و فناوری‌های مدرن خارجی برای استقرار فولادسازی‌ استفاده کند، برآن شده تا در سال رونق تولید یکی ‌از بزرگ‌ترین قراردادهای تولیدی خود را با غول‌های فولادسازی‌ داخلی منعقد کند. زمزمه‌های حضور کنسرسیومی از ۳ غول فولادی ایران شامل گل‌گهر، چادرملو و فولاد مبارکه در چابهار از یک‌ سال پیش مطرح شد. مذاکراتی فشرده، مطالعاتی گسترده و رفت‌ و آمدهای پی‌درپی جریان‌ساز شد تا به این‌جا رسید که در نهایت اعلام شد کنسرسیوم غول‌های فولادی ایران برای اولین‌بار یک مجتمع عظیم فولادسازی ۱۰ میلیون تنی در چابهار ایجاد می‌کنند.

تفاهم‌نامه‌ 

معاون اقتصادی منطقه آزاد چابهار می‌گوید: این کنسرسیوم ۶ ماه است شبانه‌روز در حال مطالعه برای ساخت مجتمع ۱۰ میلیون تنی فولادی است؛ بنابراین برای حضور بسیار جدی هستند و حتی برای تأمین مواد اولیه هم با معادنی در استرالیا وارد مذاکره شدند که از آن‌جا مستقیماً مواد اولیه را به چابهار بیاورند. «غلام‌رضا پناه» در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به ویژگی منحصر به فرد این مجتمع عظیم فولادسازی می‌افزاید: در عظیم بودن این مجتمع فولادسازی کنسرسیومی همین بس که ۵ هزار هکتار زمین برای آن در نظر گرفته شده و قرار است یک اسکله مجزا برای پهلوگیری کشتی‌های غول‌پیکر ۴۰۰ هزار تنی حامل مواد اولیه و مواد صادراتی برای آن ساخته شود. این اسکله ۲۵ متر عمق آبخور دارد که از عمق آب عمیق‌ترین بندر ایران که همین شهید بهشتی چابهار با ۱۶ متر است، بیشتر خواهد بود و ظرفیت تخلیه و بارگیری آن هم ۲۵ میلیون تن مواد فولادی در سال است.  

وی با بیان این‌که این کنسرسیوم مهرماه امسال با یک تفاهم‌نامه اجرایی عملیاتی می‌شود در پاسخ به سوالی درباره توانایی این شرکت‌ها در شرایط فعلی تهدید و تحریم برای ساخت این مجتمع عظیم می‌گوید: فولاد مبارکه، چادر ملو و گل‌گهر شرکت‌های بزرگ و قدری هستند و قطعاً نقدینگی و سرمایه‌ لازم را برای اجرای پروژه خود خواهند داشت؛ ارتباط‌های مستمری هم با شرکت‌های پیمانکار خارجی به‌ویژه در آلمان دارند که آن شرکت‌ها هم قبلاً پیمانکار پروژه‌هایشان بودند و حالا هم عهده‌دار خواهند شد. بنابراین در نقدینگی و ساخت مشکلی ندارند. تنها مشکل آن‌ها انتقال ارز است که آن‌هم با ترفندهایی برطرف می‌شود.  

رعایت مسائل زیست‌محیطی در پروژه‌های چابهار

معاون اقتصادی منطقه آزاد چابهار می‌گوید: در اجرای پروژه‌های عظیم در چابهار مباحث زیست‌محیطی در اولویت است. برای همین پروژه، مجتمع فولادسازی در شرق چابهار، به دور از شهر و در ساحل دره لیپار ایجاد خواهد شد. «غلام‌رضا پناه» می‌افزاید: مطالعات زیست‌محیطی ما را مکلف کرده بیش از ۴ میلیون تن فولاد در محدوده فعلی منطقه آزاد تولید نشود؛ بنابراین این کنسرسیوم، فولادسازی خود را در جایی که کمترین سرایت به شهر و محیط‌ زیست را دارد و مجوز محیط ‌زیست هم خواهد داشت، ایجاد خواهد شد.  وی تصریح می‌کند: در مجموع با اجرای پروژه فولادسازی ۱۰ میلیون تنی کنسرسیومی و مجتمع فولاد مکران که با ظرفیت نهایی ۴ میلیون تنی هم‌اکنون درحال ساخت است، ظرفیت فولادسازی چابهار به ۱۴ میلیون تن می‌رسد، و این یعنی ایجاد یک هاب فولادی متناسب با اسناد بالادستی.

کد خبر 447184

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۴۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد

مدیر مجتمع شرکت دماوند انرژی گفت: این شرکت با تأمین یوتیلیتی موردنیاز طرح‌های پتروشیمی‌ هنگام، آرین متانول و پلیمرپاد، نقشی اساسی و راهبردی در راه‌اندازی و تولید این سه مجتمع پتروشیمی منطقه عسلویه داشته است.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت دماوند انرژی، غلامرضا یعقوب‌زاده از ارائه خدمات یوتیلیتی به سه پتروشیمی تازه‌احداث در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس خبر داد و بیان کرد: شرکت دماوند انرژی که وظیفه تأمین یوتیلیتی مجتمع‌های صنعتی فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را به‌ عهده دارد، هم‌اکنون به ۱۷ شرکت خدمات می‌دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه به‌تازگی پتروشیمی‌های هنگام، آرین متانول و پلیمرپاد وارد فاز بهره‌برداری شده‌اند، دماوند انرژی توانسته است با تأمین یوتیلیتی موردنیاز آن‌ها براساس دستورعمل‌های ابلاغی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نقشی اساسی و راهبردی در راه‌اندازی آن‌ها ایفا کند.

مدیر مجتمع شرکت دماوند انرژی با اشاره به تنوع تولید و تأمین یوتیلیتی در شرکت دماوند یادآور شد: هم‌اکنون فاز یک شرکت با تولید برق، بخار، آب، اکسیژن و دیگر گازهای صنعتی، خوراک را با شبکه گسترده خطوط آفسایت به مجتمع‌های پتروشیمی منتقل می‌کند و فاز دوم این شرکت نیز برای تأمین نیاز مجتمع‌های در دست احداث، در مرحله اجراست.

یعقوب‌زاده با اشاره به نقش مهم دماوند در توسعه و تولید پایدار فاز دوم پتروشیمی‌های منطقه پارس افزود: توانسته‌ایم با همه محدودیت‌های پروژه‌ای، کمبودها و تأخیر در تحویل پروژه‌ها، با توان کامل نیاز همه شرکت‌های متقاضی سرویس‌های جانبی را برآورده کنیم که این مسئله بی‌سابقه بوده است.

وی یادآور شد: تولید پایدار در دماوند با همت و تلاش خستگی‌ناپذیر همه همکارانم انجام شده است تا با تأمین به‌موقع خوراک مجتمع‌ها، به تولید پایدار و سودآوری دیگر پتروشیمی‌ها کمک شایانی کرده باشیم.

دیگر خبرها

  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد