Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@11:18:16 GMT

نخستین پاسخ جمعی دانشگاهیان به درخواست جهانگیری

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۸۶۸۷

نخستین پاسخ جمعی دانشگاهیان به درخواست جهانگیری

این بیانیه را سید علی اکبر صفوی استاد و عضو هیات امنای دانشگاه شیراز چهارشنبه در اختیار ایرنا قرار داد.

صفوی با بیان اینکه سخنان جهانگیری موجب خشنودی دانشگاهیان کشور شد، افزود: سخنان معاون اول رئیس جمهوری بار دیگر یادآوری کرد که هنوز هم گوش های شنوایی برای گرفتن راهنمایی و کمک گرفتن از دانشگاهیان وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات امنای دانشگاه شیراز همچنین گفت: همانگونه که آقای دکتر جهانگیری هم اعلام کردد هنوز دانشگاهیان در زمره مورد اعتماد ترین اقشار جامعه در نزد ملت هستند، از این رو، درک صحیح پیشنهادات دانشگاهیان و شنیدن راهکار های آنها و جدی گرفتن توصیه های ایشان می تواند کلید بزرگ حل مشکلات کشور تلقی شود.

وی یادآور شد: در پایان بیست و ششمین کنفرانس برق کشور در مشهد بیانیه ای به عنوان جمع بندی مباحث و نظرات حدود ۴۰۰ نفر از حضار که تعدادی از آنها از برجسته ترین چهره های علمی دانشگاهی و مدیریتی کشور هستند تنظیم و تایید شد. صفوی ادامه داد: این جمع بندی قرار بود تابستان گذشته مطرح شود ولی بدلیل شرایط خاص کشور و مسائل اقتصادی ارزی آن زمان مطرح نشد تا در زمان مناسب ارائه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: این بیانیه اکنون و به دنبال درخواست دکتر جهانگیری به نمایندگی از دولت و خصوصاً خطاب به دکتر روحانی رئیس جمهوری و دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و همه وزرا مطرح می شود.
وی افزود: انتظار می رود جناب آقای دکتر جهانگیری وصول آن را اعلام کند و با هماهنگی رئیس جمهوری کمیته ای را جهت پیگیری و تحقق پیشنهادها مربوطه با همکاری وزارت علوم و مشاور علمی رئیس جمهور تشکیل دهند.
صفوی گفت: یقین داشته باشید در صورت جدی گرفتن این پیشنهادها تحولات مهم و اثر گذاری رقم خواهد خورد.

توصیه های علمی و اجرایی حاصل از دو میزگرد نسل سوم دانشگاهها و ارتباط با صنعت

متن کامل این بیانیه که توسط این استاد دانشگاه در اختیار ایرنا قرار گرفت، بدین شرح است:
دنیای امروز دنیای در حال تغییر و تحول مبتنی بر فناوری است. بهره‌مندی از این تحولات نیازمند تحولات بنیادین در نگاهها و افکار و عملکردهای همه و خصوصاً دانشگاهیان بعنوان پیشگامان شناخت و پیشبرد علم و فناوری است. وظیفه ما دانشگاهیان رصد تحولات علم و فناوری و ارائه توصیه های لازم به همه سیاستگذاران جامعه و نیز خود دانشگاهیان و متولیان علم و فناوری در کشور در راستای پیش‌بینی‌های لازم و اقدامات ضروری است. بر همین اساس بدنبال دو میزگرد مهم و اساسی در مورد تحولات دانشگاهی و آموزشی و ارتباطات با جامعه که با حضور تعدادی از مسئولان، اساتید، متخصصان و دانشجویان در روز نخستنخست بیست و ششمین کنفرانس مهندسی برق در دانشگاه صنعتی سجاد مشهد برگزار شد بر آن شدیم تا توصیه‌های اکید زیر را بصورت رسمی به همه مسئولان و متولیان سیاستگذاری های کلان کشور و به مسئولان و اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها انتقال دهیم و با همفکری و همراهی جمع بزرگتری از عالمان و متخصصان کشور پیگیری تا تحقق این توصیه ها را نیز انجام دهیم. امید است این اقدام بر خیر و صلاح کشور و مردم نقش موثری داشته باشد.
در شرایط حال جهان حاضر و با توجه به تحولات علمی و فناوری، لازم است سه اصل کلی مد نظر قرار گیرد و به عنوان محور اقدامات در برنامه‌ریزی ها تاکید گردد:
الف) نقش الزامی دانشگاه ها در راستای حل مسایل کلان کشور که نیازمند اقدامات جدی برای ترغیب دانشگاه ها به جهت دهی بخش های زیادی از فعالیت های خود بر حل مسایل کلان کشور می باشد.
ب) توجه به رسالت و شیوه فعالیت دانشگاه ها در زمان حال و آینده با توجه به نسل های جدید دانشگاه ها و مباحث مساله محوری، خلاقیت و کار آفرینی
ج) بازنگری اساسی در نگاه عملکردی و مدیریتی در صنایع و سازمان ها و شرکت ها و ارتباطات جدی تر با دانشمندان و اساتید و دانشجویان در راستای تحول بنیادین در صنایع و سازمان ها
-این موارد را از طریق اقدامات زیر می توان محقق نمود:

اختیارات دانشگاهها در همه ابعاد خصوصاً نحوه عملکردهای مرتبط با آموزش و پژوهش و کارآفرینی باید بصورت جدی افزایش یابد. این اقدام میتواند با دانشگاههای منتخب و با نظارت و مدیریت هباتهای امنا انجام گیرد. تمام ابعاد روشهای آموزشی و پژوهشی و کارآفرینی و جذب استاد و دانشجو و ارتباطات داخلی و خارجی را باید در این موضوع مد نظر قرار داد.
قطعاً اختیارات دانشگاهها لازم است در بخشهایی از آئین نامههای ارتقاء و امکان جابجایی و ارزش گذاری بخشهایی از بندهای آئین نامه متناسب با رشتههای تحصیلی، ظرفیت دانشگاهها و اهداف و برنامههای دانشگاهها در نگاه تحولات داخلی و خارجی افزایش یابد. در این نگاه نردبانهای موازی ترقی در آموزش و پژوهش و خلاقیت و کارآفرینی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
ساماندهی مراکز آموزش عالی کشور در راستای طرح آمایش آموزش عالی با تقویت طرح و جدیت در اجرا و واگذاری وظایف مهم پژوهش و فناوری به تعدادی از دانشگاهها یا ظرفیت های ویژه و هدایت سایر مراکز به سایر امور مورد نیاز جامعه مورد تاکید می باشد.
نگاه نیاز محوری خصوصاً در بحث تحصیلات تکمیلی به نحوی که بخشی از ظرفیت دانشگاهها به تولید علم بر اساس نیازهای جهانی و بخشی به حل مسائل خاص و مورد نیاز فعلی و آینده کشور اختصاص یابد. این مهم از طریق الزام بخشی از ظرفیت تحصیلات تکمیلی هر استاد صرفاً از طریق قراردادهای تامین هزینهها توسط صنعت و سازمانها میتواند تحقق یابد.
بخشهایی مثل جذب استاد پس از عبور از فیلتر تجربه حداقلی در صنعت و سازمان ها و مراکز تحقیقاتی، پرداخت به دانشجویان تکمیلی، ایجاد انگیزه شغلی و علمی و غیره برای دانشجویان، بازنگری در تعداد و انواع و محتوای دروس عمومی لازم است با جدیت مورد تاکید قرار گیرد.
در بحث رتبه بندیها و الگوهای توسعه علمی با دقت و مشورت بیشتر و متناسب با ظرفیتها و نیازهای کشور بازنگری لازم صورت پذیرد.
اقدام جدی در راستای استفاده از ظرفیت های قانونی موجود مثل بحث های افزایش بهره وری در انرژی و آب و محیط زیست و غیره و حرکت با محوریت دانشگاه ها صورت پذیرد، که قطعاً موجب ایجاد اشتغال زیاد و افزایش بهره وری و ظرفیت های بهتراقتصادی خواهد گردید.
همراهی حداقل تعدادی از وزرای مرتبط کابینه محترم دولت در این راستا ونیز اقداماتی چون همکاری بیشتر یا ادغام برخی از وزراتخانهها مثل تشکیل وزارت انرژی از برق و نفت، می تواند مورد بررسی جدی قرار گیرد.

جهانگیری در جمع دانشگاهیان چه گفته بود؟
معاون اول رئیس جمهوری ۱۷ تیرماه جاری در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری که در دانشگاه الزهرا برگزار شد، با اشاره به شرایط خطیر کشور گفته بود: در سیاستگذاری و برنامه ریزی و مدیریت شرایط جدید هیچ جمع و منظومه ای صاحب نظرتر و متخصص تر از جمع دانشگاهیان وجود ندارد که بتواند برای این موضوع فکر کند و راهکار دهد. روسای دانشگاه ها در واقع ذی صلاح ترین فرد هستند به خصوص آنجاهایی که این مسایل روی مراکز عالی و دانشگاه های تاثیرگذار است.
جهانگیری گفت: تجربه تاریخی ما در ادوار گذشته نشان می دهد که در همه حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باید به نهاد دانشگاه اعتماد کرد و دانشگاه قادر است مسایل را حل و فصل کند و به همین دلیل است که ضرورت ها، تنگناها و اولویت های دانشگاه ها از اولویت های ملی کشور است. مسایل دانشگاه ها مسایل یک نهاد نیست بلکه مسائل یک حکومت است که باید به آنها توجه کند.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه آینده کشور در دانشگاه ها رقم می خورد و نمی توانیم نسبت به دانشگاهها به عنوان یک نهاد معمولی نگاه کنیم، گفت: از نظر علمی، آموزشی، پژوهشی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی باید ببینیم چگونه می توانیم از ظرفیت ها و توانمندی ها چه در درون و چه در بیرون دانشگاه استفاده کنیم.
جهانگیری افزود: دانشگاه مرکزی است که فکر می کند، نقد می کند و راهکار برای همه بخش های کشور ارایه می دهد. بنابراین می توان گفت دانشگاه عقل نقاد جامعه است. دانشگاه جایی است که راجع به مسایل علمی راهکار می دهد. نهاد زنده و پویایی است و پیوند عمیقی با جامعه دارد.
۹۸۸۵/ ۲۰۲۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاون رییس جمهوری دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۸۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال دوبار کنکور برگزار می‌شود الحمدالله روز‌های پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور سالم و با امنیت کامل بودیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محمدعلی زلفی گل در آیین کلنگ‌زنی دومین سرای دانشجویی متاهلی در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: هم‌اکنون 3 هزار خوابگاه متاهلی در سراسر کشور در دست ساخت بوده که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده این تعداد تا پایان دولت سیزدهم به 5 هزار می‌رسد.

وی عنوان کرد: واقعیت امر توسعه فیزیکی زیرساخت‌ها از دستور کار خارج شده و افزایش کیفیت زیرساخت‌هایی دانشجویی اولویت کاری وزارتخانه بوده که در این راستا برنامه‌ریزی‌های مدون و‌منسجمی صورت گرفته است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: خوابگاه دانشجویی یاسوج با زیربنایی 2 هزار 620 متر مربع در چهار طبقه و 35 واحد ساخته خواهد شد.

زلفی گل همچنین  در بدو ورود به یاسوج در خصوص خیزش دانشگاهیان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه افزود: وجدان بیدار دانشجویان و دانشگاهیان دنیا را که از مظلوم دفاع می‌کنند می‌ستایم از همه دانشگاهیان می‌خواهم در مقابل نسل‌کشی و درندگی و کشتن بانوان و کودکان فلسطینی حساسیت نشان دهند.

وی گفت: وقتی دانشگاهیان دنیا در مقابل این رژیم خونخوار و سفاک بایستند معادله تغییر خواهد کرد و دنیا بیشتر بیدار می‌شود، موضع‌گیری خواهد کرد و سازمان‌های بین‌المللی تصمیم جدی‌تری در این خصوص خواهند گرفت.

وزیر علوم اضافه کرد: در دولت سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های مختلفی انجام شده است، با همکاری بنیاد ملی نخبگان آیین نامه جذب نخبگان را بعنوان اعضای هیئت علمی بازنگری کردیم.

زلفی گل افزود: از این به بعد نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیئت علمی ندارند و مستقیما بعنوان هیئت علمی دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: با توافقنامه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد کردیم در سال گذشته یک هزار 380 نفر از رتبه‌های کنکور بورسیه می‌شوند به خصوص المپیادی‌ها و دارای رتبه المپیاد در صورتی که در رشته‌های مرتبط درس بخوانند بعنوان عضو هیئت علمی جذب می‌شوند.

وزیر علوم عنوان کرد: بورسیه صنعت را برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی کردیم و سال گذشته و امسال در دفترچه کنکور نیز آمده است.

زلفی گل تاکید کرد: با اتاق بازرگانی جلساتی داشتیم تلاش کردیم از صنایع مختلف خواستیم برای بورسیه رتبه‌های برتر و جذب نخبگان اقدام انجام دهند که این قشر نگران آینده خود نباشند و در کشور بمانند.

وی گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای ائتلافی را تشکیل داده که تکنسین برای واحد‌های صنعتی تربیت کند، دانشگاه علمی کاربردی چندین هزار نفر را با تضمین اشتغال براساس نیاز صنایع مختلف آموزش می‌دهد.

وزیرعلوم اظهار کرد: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال دوبار کنکور برگزار می‌شود الحمدالله روز‌های پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور سالم و با امنیت کامل بودیم.

زلفی گل افزود: در یک منطقه‌ای که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد، نگران نباشند.

وی بیان کرد: چند مورد مشکلات و تخلفاتی در کنکور امسال داشتیم برخورد شد که به هیات مرتبط خود معرفی می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • تجمع دانشگاهیان کشور در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی
  • دانشگاهیان سراسر کشور در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • وزیر علوم: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • بازداشت دانشگاهیان باطل السحر ادعای آزادی بیان در آمریکاست
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • نراقی: فردا دانشجویان ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکا و اروپا تجمع می‌کنند
  • درخواست حماس برای اعزام تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی