Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@09:26:56 GMT

شهردار تهران: هدف ما افزایش تاب‌آوری تهران است

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۸۹۱۹

شهردار تهران گفت: هدف ما افزایش تاب‌آوری تهران است؛ این‌که تهران باید در مقابل هر حادثه‌ای، حتی بحران‌های اجتماعی، تاب‌آوری خود را حفظ کند. شهر باید به سطحی از آمادگی برسد که در برابر هیچ فاجعه‌ای از هم فرو نپاشد.

به گزارش تابناک به نقل از فارس، شهردار تهران بعدازظهر امروز به همراه اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه فصل تابستان شورای مدیریت بحران تهران که در ساختمان اصلی شهرداری برگزار شد، حضور یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیروز حناچی در این جلسه ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع) گفت: برگزاری جلسات مدیریت بحران از نتایج پرشمار تجربیاتی است که زلزله «کوبه» ژاپن برای دنیا به ارمغان آورد؛ زلزله‌ای که در تاریخ هفدهم ژانویه ١٩٩۵ اتفاق افتاد و شدت آن ۷.۳ ریشتر بود. این زمین‌لرزه در ساعت ۵:۴۶ صبح شهر کوبه ژاپن را لرزاند؛ ساعتی که مردم در منازل خود حضور دارند. آن چه که در آن ساعت و روز در آن شهر رخ داد، تبدیل به یک آزمایشگاه جهانی کامل برای زلزله‌های شهری شد.

وی ادامه داد: ژاپنی‌ها قطعا به نسبت بسیاری از کشور‌های دیگر، آمادگی زیادی برای آن اتفاق داشتند، اما بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ نفر جان خود را به تبع این زلزله از دست دادند؛ شهردار کوبه نیز بعد از این اتفاق خودکشی کرد.

حناچی گفت: زلزله کوبه خیلی زود به عنوان یک آزمایشگاه بزرگ جهانی برای زمین‌لرزه شهری شناخته شد و نتایج بسیار عمیقی داشت. از جمله این‌که استاندارد‌های ایمنی در ژاپن پس از این اتفاق به طور ملموسی افزایش پیدا کرد؛ شبکه‌های حیاتی از قبیل: مترو، خطوط ارتباطی آب، برق و گاز تقویت شدند. یکی از محور‌های اصلی مطالعات جایکا در تهران نیز همین موضوعات بود.

شهردار تهران ادامه داد: این زلزله زیرساخت‌های زیرزمینی را نیز تحت تاثیر قرار داد به طوری که پل‌های تک‌پایه به شدت صدمه دیدند، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای بعد از زلزله رخ داد و در نهایت حدود ٧ هزار ساختمان آسیب دید.

حناچی با بیان اینکه در این زلزله موضوع کمک‌رسانی به ساختمان‌های بلند چالشی جدی بود، عنوان کرد: براثر این حادثه ژاپنی‌ها متوجه شدند آن‌طور که لازم است آمادگی لازم را ندارند. آسیب‌های مربوط به فقدان هماهنگی بین نیرو‌های کمک‌رسان نیز از تجربیات این زلزله بود.

وی با بیان اینکه هماهنگی میان نیرو‌های دخیل و کمک‌رسان همان چیزی است که برای نیل به آن در این جلسه گرد آمده‌ایم، ادامه داد: افزایش اضطراب، خودکشی، استفاده بیش از حد از الکل و طلاق از جمله تبعات اجتماعی زلزله کوبه ژاپن بود. یکی از اقدامات مهمی که ژاپنی‌ها بعد از این زلزله انجام دادند این بود که هزینه زیادی برای سرپیچی از قوانین در نظر گرفتند؛ در واقع از آن تاریخ رعایت استاندارد‌های ساخت‌وساز و ایمنی سیستم‌های گرمایشی به شکل خاص در اولویت قرار گرفت؛ انجام مانور‌های گسترده پس از وقوع این زلزله اهمیت فراوان پیدا کرد و موضوع استفاده از مصالح سبک و مقاوم در سازه‌های شهری در دستور کار قرار گرفت.

شهردار تهران تأکید کرد: ژاپن بر روی ۴ گسل بزرگ و شناخته‌شده قرار گرفته و به همین خاطر است که همواره خطر تکرار چنین حادثه‌ای را در نظر می‌گیرد.

حناچی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: درست است که زلزله اصلی‌ترین خطر در تهران است، اما به هیچ وجه تنها خطر نیست. ما در تهران با خطراتی روبرو هستیم که به ظاهر با یک اتفاق کوچک شروع می‌شوند، اما می‌توانند خیلی زود به یک فاجعه ملی تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه پلاسکو ساختمانی بود که کسی فکر نمی‌کرد به آن شکل فرو بریزد، گفت:، اما فروریختن آن به یک فاجعه ملی تبدیل شد؛ این از ویژگی‌های تهران است. خوشبختانه گزارش ملی و رسمی پلاسکو دیروز به دست ما رسید. در چنین گزارشی ممکن است دستگاه‌های مسئول به راحتی نقش خود را نپذیرند یا این‌که دستگاه مخاطب اساسا نمی‌تواند یک گزارش بی‌طرف تدوین کند. اما دولت یک مبنای خوب گذاشت؛ این که برای تهیه و تدوین چنین گزارشی، یک مجموعه کاملا بی‌طرف و متخصص تشکیل شود. این یک اقدام منحصربه‌فرد بود.

شهردار تهران با اشاره به اهداف برگزاری جلسه امروز عنوان کرد: هدف ما در این جلسه افزایش تاب‌آوری شهر تهران است؛ این‌که تهران باید در مقابل هر حادثه‌ای، حتی بحران‌های اجتماعی، تاب‌آوری خود را حفظ کند. شهر باید به سطحی از آمادگی برسد که در برابر هیچ فاجعه‌ای از هم فرو نپاشد.

حناچی گفت: شهرداری تهران حاضر است برای گسترش ایستگاه‌های شبکه ارتباطی اضطراری همکاری کند و برای آن فضا‌های لازم را در نظر بگیرد.

وی موضوع استان‌های معین را در مدیریت بحران بسیار مهم دانست و یادآور شد: یکی از تجربیات زلزله شهر کوبه ژاپن این بود افرادی که خود در حادثه درگیر شده‌اند، نمی‌توانند به دیگران کمک‌رسانی کنند؛ در این موارد دستگاه‌هایی که درگیر نیستند باید کمک کنند.

شهردار تهران در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: امیدوارم این فعالیت‌ها به نتایج مثبت ختم شود. امیدوارم تهران بحران گسترده‌ای را تجربه نکند، اما اگر هم اتفاق افتاد، تلاش می‌کنیم با آمادگی که از قبل به دست می‌آوریم آن را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شهردار تهران تاب آوری تاب آوری تهران بحران های اجتماعی مدیریت بحران نازنین زاغری مهین عظیما جیسون رضائیان تب کریمه کنگو دیه زن و مرد بانک سرمایه هیلاری کلینتون پیام دهکردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۸۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟

به گزارش همشهری آنلاین، سامانه خدمات و فوریت های شهری (۱۳۷ پلاس) با هدف بهبود و تسریع و تسهیل خدمات رسانی به شهروندان در محلات تهران راه اندازی شده است. آمارهای این سامانه در راستای شفاف سازی به صورت ماهانه روی سامانه شفافیت شهرداری تهران بارگذاری می‌شود. در چند سال گذشته موضوع نظافت معابر جزو اصلی ترین مطالبات مردمی بود و بیشترین فراوانی را داشت اما با پیگیر های صورت گرفته و طبق آخرین اطلاعات سامانه ۱۳۷ پلاس (اسفند ۱۴۰۲) ثبت درخواست شهروندان در خصوص نظافت معابر کاهش یافته است.

علت این موضوع نیز به تغییر رویکرد شهرداری تهران در حوزه پسماند بر می‌گردد. کاهش پیمانکاران حوزه جمع آوری پسماند و نظافت شهر از ۱۳۰ پیمانکار به ۱۴ نفر و همچنین اجرای طرح هایی مانند نوماند و تغییر جمع آوری زباله خشک باعث افزایش رضایت مردم در حوزه نظافت و تمیزی تهران شده است.

همین اعداد و ارقام نشان می‌دهد که مدیران شهری مناطق و نواحی موضوع نظافت معابر و نگهداشت شهر را با جدیت پیگیری کرده اند. آن طور که اعداد و آمارها نشان می دهد، اسفند سال گذشته ۱۴۵ هزار و ۷۸۳ پیام در سامانه ۱۳۷ پلاس ثبت شده است که شهروندان ۲۰۳ هزار و ۴۸۶ تماس تلفنی، ۲۲۸۷۹ تماس اینترنتی و ۴۴۸۹ تماس هم به صورت پیامکی و ... داشته اند. همچنین اعداد این سامانه نشان می دهد که کاشت نهال در منزل و باغچه معابر، رکوردار تماس ها بوده اند.

جزئیات تماس ها بیشترین فراوانی: مناطق ۱، ۲، ۴، ۵ و۱۵ کاشت نهال در منزل: ۲۳۲۸۴ کاشت نهال در باغچه: ۱۲۹۵۸ نظافت معابر: ۵۵۷۱ آلودگی صوتی: ۳۲۰۴ جمع آوری زباله و ضایعات: ۳۱۲۱ لایروبی جوی: ۲۶۸۳ سد معبر اصناف در پیاده رو: ۲۴۴۹ سد معبر دستفروشی وانتی ها: ۲۳۷۰ سد معبر دستفروش در پیاده رو: ۲۳۳۷ جمع آوری خاک و نخاله: ۲۱۴۰ سهم حوزه پاسخگویی خدمات شهری: ۶/۷۸ درصد فنی و عمرانی: ۲/۹ ذرصذ شهرسازی: ۲/۷ درصد ترافیک: ۴/۴ درصد اجتماعی و فرهنگی: ۶/۰ درصد

کد خبر 848636 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پسماند ۱۳۷ و ۱۸۸۸ شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • افشای یک سند خاص توسط شهردار تهران
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • میزان رضایت مردم نسبت به نظافت تهران
  • کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • (ویدیو) زاکانی هم به کمک گشت ارشاد آمد
  • ببینید | زاکانی هم وارد ماجرای بی‌حجابی شد؛ شهردار تهران درباره اجرای طرح نور چه گفت؟
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران