Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:37:57 GMT

یکسان سازی مسائل فنی در ساخت و ساز ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۹۴۹۹

یکسان سازی مسائل فنی در ساخت و ساز ضروری است

نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی روز چهارشنبه در دومین همایش سراسری دبیرخانه های انجمن های صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان در مشهد گفت: بند نخست قانون نظام مهندسی ساختمان نشان می دهد سازمان نظام مهندسی مجموعه ای از نهادهای موثر در ساخت و ساز است که باید هماهنگی بین اعضای تاثیر گذار در ساخت و ساز ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید مزینانی افزود: اعضای انجمن سازندگان بخش عمده و تاثیرگذار را در سازمان نظام مهندسی تشکیل می دهند که هدف همه آنها بهبود کیفیت ساختمان است.

وی اظهار داشت: قانون نظام مهندسی در سال ۱۳۷۴ تصویب شده و ۲۴ سال از تصویب آن می گذرد که اصلاح این قانون در نوبت طرح در مجلس شورای اسلامی است و تصویب آن به نوعی سرنوشت تمام عوامل و پارامترهای اثرگذار در حوزه ساخت و ساز را تعیین می کند.

وی گفت: طرح اصلاح قانون نظام مهندسی، جمع بندی از نظرات اعضای این سازمان در اقصی نقاط کشور نیست زیرا شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی قبل از فرستادن آن به مجلس نظرخواهی نکرد.

مزینانی افزود: این طرح لایحه هم نیست و از دو بخش شکلی و ماهوی تشکیل شده که در بخش شکلی آن به افزایش عمر هیات مدیره و تعداد بازرسان و در بخش ماهوی آن به بهبود کیفیت ساخت و ساز پرداخته شده است.

وی اظهار داشت: باید از موضع انفعال خارج شویم و تاثیرگذار باشیم و از بروز برخی دوگانگی ها در این طرح جلوگیری کنیم.

وی گفت: در مشهد دو بیمارستان مقابل هم در حال ساخت است که یکی توسط بخش خصوصی و با نظارت سازمان نظام مهندسی و دیگری توسط بخش دولتی با ساز و کارهای نظام فنی و اجرایی احداث می شود که بیمارستانی که توسط بخش خصوصی ساخته می شود از نظر فنی شرایط بهتری دارد.

مزینانی افزود: در نشست های تخصصی این همایش باید نگاه مجدد به قانون نظام مهندسی صورت گیرد و انجمن های صنفی و انجمن های سازندگان بحث و گفت و گوهایی برای حضور پررنگ تر در قانون نظام مهندسی داشته باشند تا خروجی بحث های آنها بتواند در تصویب اصلاحیه این قانون در مجلس شورای اسلامی اثرگذار باشد.

وی اظهار داشت: هدف نهایی ما بهبود کیفیت ساخت و ساز است لذا در شرایط تحریم و دشوار اقتصادی فعلی باید انجمن ها و تشکلهای مختلف در کنار هم قرار گیرند و انرژی خود را برای ارتقای نظام فنی و اجرایی یکی کنند.

وی ادامه داد: سالهای گذشته تعداد ساخت و سازهایی که برای نظارت به این سازمان ارجاع می شد، بسیار کم بود اما پارسال نظارت این سازمان بر ساخت و سازها به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع رسید که این مهم نشان می دهد اگر ما در کنار توسعه گر باشیم، ساخت و ساز در این کشور رونق و اشتغال شکل می گیرد.

رئیس اداره نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان و توسعه فناوری های نوین ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: بیش از ۱۰ سال است که تجربه الزام استفاده سازندگان مسکن در کشور از قانون را تجربه می کنیم که در سالهای مختلف این قوانین اصلاحیه های بسیار داشته و تاکید زیاد بر رعایت آن شده است.

احسان فرشته پور افزود: افرادی به دنبال حذف مجریان ساختمان از طریق دیوان عدالت اداری و گرفتن مصوبه از شورای شهر بودند که در این راستا اصلاحیه آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۱۳۹۴ ابلاغ شد و موضوع مجریان در قالب ماده سه به آن افزوده شد.

وی اظهار داشت: در حوزه نظام ملی ساخت و ساز، پیش از این مجریان و سازندگان به شکل فردی به این موضوع توجه می کردند و عده ای هم به دنبال حذف آن بودند، با این حال هم اکنون نظام ملی ساخت و ساز در کشور در حال ترسیم است که ساخت و ساز در آینده در آن مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: سه رکن اصلی سازنده مسکن، کنترل و بازرسی، تعمیر و نگهداری ساختمان در بحث نظام ملی ساختمان ترسیم شده و مورد بررسی قرار گرفته است، جایگاه سازندگان مسکن ساختمان و دستاوردهای آن در طول سالیان گذشته ارزشمند است اما تثبیت این حضور و اینکه سازنده مسکن و ساختمان تبدیل به یک رکن ساخت و ساز شود، نیازمند بازنگری جدی است.

فرشته پور افزود: توجه جدی به آموزش، فناوری و اعمال قوانین، نکات مهمی هستند اما مشکلی اصلی، کمبود مهارت بویژه در بین دانش آموختگان دانشگاهی است، شرایط اخذ پروانه اشتغال و صلاحیت اجرا توسط مهندسین نیز به گونه ای نیست که اهداف قانونگذار را تامین کند.

وی اظهار داشت: توجه به سازنده به عنوان یک رکن در ساخت و ساز، گارانتی و بیمه از مواردی است که باید در چنین همایش هایی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

دومین نشست دبیرخانه های انجمن های صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان کشور تا فردا در مشهد ادامه دارد.

۷۴۸۹/‏‬ ۶۰۵۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۹۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان

آیین بهره‌برداری از پروژه تحکیم بستر، ایمن‌سازی، تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان در یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری تهران، مهدی صداقتی مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» اظهار کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آن چنان ارقام بالایی ندارد، اما واقعیت این است که یک معضل بزرگ ترافیکی رفع شد.

وی ادامه داد: این گلوگاه ضمن ناایمن بودن باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می‌شد بنابراین اجرای این مهم یک کار اثرگذار است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر و باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید دو کیلومتر طول دارد که با اجرای این پروژه‌ها ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته وجود داشت حل شد، خاطرنشان کرد: این سه پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران نیز تاکید کرد: ابعاد و بزرگی پروژه‌ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه این پروژه به لحاظ ابعاد جزو کوچک‌ترین پروژه‌ها است اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، اضافه کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماهه نخست امسال تکمیل فاز دوم فتح- باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه این تقاطع تأثیر فوق‌العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت، تصریح کرد: پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دو گاز است که سال‌ها متوقف مانده بود، فاز نخست پروژه تا پایان امسال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می‌شود

محمدرضا پوریافر، شهردار منطقه ۲۱ تهران با اشاره به اینکه این نقطه یکی از نقاطی بود که به دلایل مختلف از جمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد، تاکید کرد: درخواست پلیس حل و فصل و ایمنی این نقطه بود که اهمیت اجرای پروژه را دوچندان کرد.

وی با بیان اینکه نیمه تمام ماندن این پروژه باعث نارضایتی مردم شده بود، اضافه کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد.

شهردار منطقه ۲۱ تهران معارض اصلی این پروژه را مسائل ترافیکی دانست و افزود: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه شهرداری منطقه ۲۱ قرار دارد.

به گزارش ایمنا؛ امروز- هشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳- آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

کد خبر 748367

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • تشکیل شوراها اسباب تحکیم پایه‌های نظام را فراهم کرده است
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف