Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  آیین تحویل دهی و الحاق شناورهای گشتی «کلاس حیدر» به دریابانی نیروی انتظامی صبح روز (دوشنبه) در صنایع دریایی شهید درویشی بندرعباس با حضور امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر دریادار رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شناور گشتی چیست؟ و چه قابلیت هایی دارد؟

شناور گشتی نوعی کشتی نظامی نسبتاً کوچک است که معمولاً برای وظایف دفاع ساحلی طراحی می‌شود. شناور‌های گشتی در شکل‌های متنوع و با مشخصات و قابلیت‌های متفاوتی ساخته می‌شوند و ممکن است در نیروی دریایی، گارد ساحلی یا نیروی انتظامی یک کشور به کار گرفته شوند.   این شناور‌های جنگی هم در محیط‌های دریایی و اقیانوسی و هم در محیط‌های رودخانه‌ای استفاده می‌شوند و معمولاً وظایفی، چون مبارزه با قاچاق، مقابله با دزدی دریایی، نظارت بر ماهیگیری و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی را در مرز‌های آبی یک کشور به اجرا درمی‌آورند. این شناور‌ها در هنگام بروز حادثه برای عملیات‌های جستجو و نجات نیز فراخوانده می‌شوند.

در ارتش‌های بزرگ دریایی شناور‌های گشتی فراساحلی در گارد ساحلی خدمت می‌کنند، اما در بیشتر کشور‌ها این شناور‌ها در نیروی دریایی به کار گرفته می‌شوند. قایق‌های موشک‌انداز و شناور‌های اژدرانداز دو کلاس تقریباً شبیه به شناور گشتی فراساحلی هستند با این تفاوت که این دو دسته به عنوان شناور‌های جنگی از قابلیت تهاجمی بالاتری برخوردارند.

شناور حیدر؛ تبلور خودباوری در صنایع دریایی

شناور کلاس حیدر با فرم بدنه ویژه از جنس آلومینیوم دریایی با قابلیت هیدرو دینامیکی بالا دارای ویژگی های تعادل در فورس های بالا و دریای مواج، متناسب با قابلیت‌های مورد انتظار از شناورهای SAR و ویژه Self-righting جهت حفظ تعادل و غرق نشدن شناور حتی در زاویه رول بالا (۱۸۰ درجه ای) ساخته شده و در کشورهای مختلف جهان با ماموریت جستجو و نجات و نیز گشت و کنترل و بازرسی دریایی مورد استفاده قرار گرفته است.

بر اساس نیاز دریایی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ماموریت طراحی ساخت و تولید این شناور با رویکرد بومی‌سازی و بهبود ویژگی‌های فنی و عملیاتی شناور مانند سرعت در دریا، قابلیت حرکت در موج، قابلیت زیست و همچنین ارتقاء ویژگی های رقابتی در مقایسه با شناورهای موجود در دنیا به سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع واگذار و چند مورد از این شناور از سال ۹۶ تکمیل و پس از انجام آزمایش های ساحل و دریا مراسم الحاق این شناور به نیروی انتظامی برگزار شد.

جنس بدنه شناور کلاس حیدر آلومینیوم دریایی و طول آن ۱۹.۳ متر، عرض ۴.۶ متر، آبخور ۱.۲ متر، ارتفاع عرشه اصلی ۲.۸ متر و حداکثر سرعت آن ۳۵ نات است.

امیر رستگاری مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت:تمام مراحل طراحی و ساخت این شناور‌های پیشرفته گشتی توسط متخصصان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح انجام شده است.  
وی افزود: این شناور‌ها قابلیت هیدرو دینامیکی بسیار مطلوب، سرعت زیاد، قابلیت عملیاتی مناسب و قابلیت حفظ تعادل درتمامی شرایط جوی را دارند.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: غرق نشدن در دریای طوفانی و توانایی ادامه ماموریت از ویژگی‌های ممتاز این شناور‌ها است.

امیر رستگاری افزود: فناوری‌های سامانه رانش واتر جت بومی به این شناور قابلیت مانور بسیار خوب و سرعت بالا می‌دهد.  
وی گفت: سرعت شناور گشتی حیدر ۳۵ گره دریایی معادل بیش از ۷۰ کیلومتر بر ساعت است و توانایی دریانوردی در آب‌های عمیق و نیمه عمیق را دارد.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: حدود ۴۰ درصد صرفه جویی ارزی و بیش از ۷۰ درصد ساخت این شناور‌ها بومی و در سازمان‌های مرتبط با وزارت دفاع و شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های صنعتی داخلی صورت گرفته است.   ایران خودکفا و پیشرو در صنایع نظامی    ایران در طول این چند سال در صنعت کشتی سازی جنگی و نظامی پیشرفت بسیاری داشته است. پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در زمینه تجهیزات دریایی در چند زمینه بوده است. این پیشرفت به خصوص با الحاق گشتی‌های حیدر در زمینه نیروی انتظامی به خوبی قابل رویت است. عموما کشتی‌های گشتی آن نوع از شناور‌هایی هستند که در زمینه نیروی دریایی بیشترین فعالیت را دارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت دفاع شناور حیدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۰۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناور سپاه از خط استوا عبور کرد / اولین مأموریت «ناو شهید مهدوی» در نیمکره جنوبی

ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه‌ سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲هزار کیلومتری با نام «قدر۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیروهای دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است اما در سالهای اخیر، مامور به حضور در آبهای اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناورهای مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آبهای دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

بنا بر گزارش‌ها؛ در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن نیز به انجام ماموریت پرداخته بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • شناور سپاه از خط استوا عبور کرد/ اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • شناور سپاه از خط استوا عبور کرد / اولین مأموریت «ناو شهید مهدوی» در نیمکره جنوبی
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • ببینید | شناور سپاه از خط استوا عبور کرد | اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد