Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@07:08:24 GMT

وقوع ماه گرفتگی در آسمان تیر

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۶۱۱۰۳

 مهندس مسعود عتیقی اظهار کرد: بعد از خورشید گرفتگی کامل ۱۱ تیر ماه سال ۱۳۹۸ که متأسفانه در ایران قابل مشاهده نبود،  ماه گرفتگی  جزئی در شبانگاه ۲۵ تیر ماه جاری رخ خواهد داد.

اخبار اجتماعی- وی با بیان اینکه این پدیده نجومی تا بامداد روز چهارشنبه، ۲۶ تیر ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: آخرین ماه گرفتگی جزئی قابل مشاهده در ایران دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ بوده است و گرفت جزئی بعدی روز شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی به وقوع می‌پیوندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عتیقی با تاکید بر اینکه در هر دو ماه‌گرفتگی مقدار کمی از ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: این در حالی است که در گرفت شبانگاه ۲۵ تیر به مراتب بحش بیشتری از ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد، به گونه‌ای که ۶۷ درصد سطح ماه توسط سایه زمین پوشیده خواهد شد.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، این گرفت شبانگاه ۲۵ تیر متعلق به ساروس ۱۳۹ و بیست و یکمین گرفت از ۷۹ گرفت این ساروس است.

وی اضافه کرد: گرفت پیش رو (۲۵ تیرماه) به صورت نیم‌سایه در ساعت ۲۳ و ۱۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه شبانگاه سه‌شنبه ۲۵ تیر آغاز خواهد شد که البته برای چشم انسان امکان مشاهده آن وجود ندارد.

عتیقی با بیان اینکه در نجوم قدیم به این رویداد "خسوف غیر مرئی" (خسوف غیر قابل مشاهده) می‌گفتند، اظهار کرد: گرفت جزئی در ساعت ۳۱ دقیقه و ۴۳ ثانیه بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر شروع خواهد شد و زمان اوج این ماه گرفتگی در ساعت ۲ و ۴۴ ثانیه بامداد ۲۶ تیر خواهد بود.

وی یادآور شد: پایان گرفت جزئی ساعت ۳ و ۲۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه در تهران خواهد بود و ساعت ۴ و ۴۷ دقیقه و ۳۸ ثانیه ماه از نیم‌سایه زمین خارج می‌شود.

عتیقی با بیان اینکه گرفت جزئی بامداد ۲۶ تیر ۱۳۹۸، حدود ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه به درازا می‌انجامد، تاکید کرد: این مدت زمان پس از پایان گرفت نیم‌سایه‌ای محاسبه شده است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، آمریکای جنوبی و قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا را از جمله مناطقی دانست که رصدگران شانس مشاهده این ماه گرفتگی را خواهند داشت.

عتیقی یادآور شد: رصدگران در سراسر کشور می‌توانند با چشم غیرمسلح و بدون هیچ‌گونه خطری گرفت زیبای ماه را پس از نیم‌شب ۲۵ تیر، در بامداد چهارشنبه ۱۳۹۸ مشاهده کنند.

وی ماه گرفتگی بعدی سال جاری را از نوع نیم‌سایه دانست و گفت: با وجود اینکه این رخداد در آسمان شبانگاهی است، ولی از آنجایی که چشم انسان برای مشاهده این نوع از گرفت ماه حساسیت کافی ندارد، امکان مشاهده این رویداد در ایران وجود ندارد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ماه گرفتگی نجوم کسوف ماه گرفتگی آسمان خسوف وقوع ماه گرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۱۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر

بابک محمودی درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل‌زدگان در هفت استان کشور گفـت: طی ۲۴ ساعت گذشته هفت استان اصفهان، تهران، قم، گلستان، مازندران، کرمان و یزد تحت تاثیر سامانه بارشی که هواشناسی پیشتر نسبت به وقوع آن هشدار داده بود، قرار گرفته و متاسفانه شاهد وقوع سیلاب یا آبگرفتگی در بخش‌هایی از این استان‌ها بودیم. 

وی با بیان اینکه بیشترین امدادرسانی طی ۲۴ ساعت اخیر در استان‌های کرمان و اصفهان انجام شد، گفت: در این بین امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ۲۸ مورد عملیات امداد و نجات انجام داده و به ۶۰۹ نفر از افراد متأثر امدادرسانی کردند. یک نفر را به مناطق امن انتقال داده و در ۳۷ منزل مسکونی عملیات تخلیه آب را اجرا کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره اقلام توزیع شده در میان سیل‌زدگان نیز گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۴۶ کیلوگرم نایلون، ۲۶ تخته موکت و ۱۴ بسته غذایی توسط نیرو‌های امدادی جمعیت هلال احمر در بین افراد متاثر از سیل و آبگرفتگی توزیع شده است. در این عملیات‌ها ۴۳تیم عملیاتی متشکل ۱۷۱ نفر امدادگر و نجاتگر مشارکت داشتند.

محمودی درباره وضعیت استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: این استان تحت تاثیر سامانه بارشی اخیر قرار نگرفت، اما با توجه به وضعیتی که بیش از یک هفته از وقوع آن می‌گذرد، امدادرسانی در مناطق سیل زده این استان همچنان ادامه دارد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • پیش بینی آسمان ابری در آدینه استان یزد
  • آسمان ابری در آدینه استان
  • دستگیری سارق خودرو در کمتر از ۲۴ ساعت
  • آسمان ابری و بادی تهران در پایان هفته
  • ماه صورتی در آسمان امشب را ببینید
  • پیش بینی وقوع تندر و آذرخش در تهران
  • احتمال وقوع تندر و آذرخش در تهران
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری / لزوم توجه به هشدارها
  • آتش سوزی در یک مدرسه دخترانه
  • امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر