Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به تلاش آمریکا برای برگزاری نشست حکام علیه ایران گفت: کشوری که خود ناقض برجام بوده است چه طور می‌تواند بگوید ایران قطعنامه‌ای را نقض کرده است؟

حسن عابدینی کارشناس مسائل استراتژیک در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص تلاش آمریکا برای تشکیل جلسه شورای حکام آژانس بین المللی بر علیه ایران گفت: آمریکا از یک سو و سه کشور غربی از سوی دیگر طی ۱۶ سال گذشته ۴ راهبرد را در قبال جمهوری اسلامی و فعالیت‌های صلح آمیز آن دنبال کردند که شامل توقف همه فعالیت‌های هسته‌ای ایران، عقب گرد از پیشرفت‌ها در این حوزه، برچیدن فعالیت‌ها و تجهیزات هسته‌ای و در نهایت ویران کردن همه سایت‌های هسته‌ای است، اما خوشبختانه در این مدت نتوانستند آرزوی قلبی غیرمنطقی خود را عملیاتی کنند و جمهوری اسلامی توانسته در همه حوزه‌ها فعالیت چشمگیری انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: بعد از توافق برجام و اینکه چرخه سوخت هسته‌ای به صورت رسمی در اختیار ایران قرار گرفت آمریکا و غرب کارشکنی‌هایی را در قبال کشورمان آغاز کردند که از جمله می‌توان به خروج آمریکا از برجام اشاره کرد.

عابدینی ادامه داد: از آنجا که آمریکایی‌ها دارای حق وتو هستند و از جایی که برجام طبق قطعنامه ۲۲۳۱ از یک معاهده چند جانبه به یک معاهده بین المللی تبدیل شده بود در حقیقت آمریکا با خروج خود عملا پشت پای محکمی به قطعنامه سازمان ملل زد.

این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به اینکه در این مرحله نیز کشور‌های اروپایی از هر گونه تعلل نسبت به ایران کوتاهی نکرده اند گفت: براساس این روند شرایط به گونه‌ای شد که جمهوری اسلامی تصمیم گرفت در چارچوب برجام تعهدات خود را کاهش دهد البته این موضوع برهمگان روشن است که کاهش تعهدات ایران براساس بند ۲۶ و ۳۶ متن صریح برجام است.

وی با اشاره به محدودیت‌های پذیرفته شده توسط جمهوری اسلامی براساس برجام گفت: از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به پذیرفتن سقف تولید ۳۰۰ کیلو اورانیوم و ۱۳۰ تن آب سنگین اشاره کرد. مورد بعدی پذیرش محدودیت توسط ایران است یعنی افزایش درصد غنی سازی از۳/۶۷درصد نباید بیشتر شود که جمهوری اسلامی پس از کاهش تعهدات خود درصد این غنی سازی را به ۵ درصد برای سوخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر و ۲۰ درصد برای راکتور هسته‌ای تهران می‌تواند برساند.

عابدینی بند بعدی محدودیت جمهوری اسلامی را محدودیت در تحقیق و توسعه دانست و یادآور شد: ایران در مورد تحقیق و توسعه محدودیت‌هایی را پذیرفته که در مورد آن ممکن است در آینده تصمیمات دیگری بگیرند.

این کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: براساس محدودیت‌های پذیرفته شده و تصمیم ایران بر مبنای کاهش این محدودیت آمریکا می‌خواهد پرونده کشورمان را ابتدا در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای مطرح کند در حالی که کشوری که خود ناقض برجام بوده است و از آن خارج شده چه طور می‌تواند بگوید ایران قطع نامه‌ای را نقض کرده است؟ اما به نظر می‌رسد امروز نهاد‌های بین المللی هم گروگان آمریکایی‌ها هستند که از جمله آن می‌توان به آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای یا سازمان ملل اشاره کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به هر حال چهارشنبه این جلسه برگزار خواهد شد و گزارش بازرسان آژانس می‌تواند پرونده ایران را به سازمان ملل ارجاع دهد که البته به نظر نمی‌رسد با وجود مخالفت کشور‌هایی مثل چین و روسیه که حق وتو دارند اتفاق خاصی برای ایران بیفتد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آمریکا شورای حکام سازمان ملل آژانس بین المللی انرژی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۱۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی توسط ایران تحریم شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ 31 اردیبهشت 1399 مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

نهادها:
•  پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس    
•  ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ      
•  شرکت البیت سیستم بریتانیا    
•  شرکت مگیت پارکر بریتانیا
•  شرکت رافائل بریتانیا 

اشخاص: 
•  گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس  
•  جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا       
•  شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
•  پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح      
•  آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا       
•  ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
•  سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس     
•  پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد. 

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرددرخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیل

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • رادان: مردم افتخار کنید رئیس‌جمهوری دارید که برایش تکلیف مهم است
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد