Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بیت کوین «Bitcoin»، یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می‌شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیر متمرکز و کاربر به کاربر است و هیچ شخص یا نهادی آن را کنترل نمی‌کند.   ارز دیجیتال بیت کوین نمی‌تواند خارج از برنامه ریزی انجام شده چاپ یا خلق شود و تعداد آن نیز محدود است و در کل جهان فقط ۲۱ میلیون بیت کوین وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز‌ها شاهد افزایش انتقاد‌های وارده به بیت کوین، به دلیل دارا بودن معایبی همچون نوسان بیش از حد قیمت‌ها، معاملات غیرقانونی و کلاهبرداری در مبادله هستیم. از سوی دیگر، به دلیل مصرف بیش از حد انرژی این ارز دیجیتالی معروف، در روز‌های اخیر مورد بازخواست قرار گرفته است.

طبق آمار منتشره درباره بیت کوین، این ارز دیجیتالی، ۶۱.۷۶ تراوات بر ساعت، در طول یک سال استفاده می‌کند که بیشتر از مصرف برق بسیاری از کشور‌ها و همچنین ۰.۲۸ درصد از کل برق مصرفی جهان است.

با توجه به اینکه استفاده از این ارز دیجیتال در کشور درحال انجام است و روزبه روز بر تعداد استفاده کنندگان آن افزوده می‌شود؛ نگرانی‌هایی از سوی مسئولان دستگاه‌های مختلف مبنی بر فعالیت‌های غیر قانونی که به تازگی از سوی بیت کوین کاران مشاهده شده، صورت گرفته است از این رو با تشکیل جلساتی درباره چگونگی مبارزه با فعالیت‌های غیر قانونی در خصوص بیت کوین، در تلاش هستند تا به راهکاری برای جلوگیری از جرایم در این حوزه دست یابند.

چندی پیش نیز در جلسه ستاد مبارزه با کالا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور از ورود وزارت اطلاعات به موضوع استخراج ارز دیجیتال «بیت‌کوین» خبر داده تا  از «سوءاستفاده» جلوگیری شود؛ چراکه استفاده غیرقانونی از برق، به «موضوع نگران‌کننده‌ای» تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: وقوع اولین قتل مرتبط با بیت کوین در ایران

سردار علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره فعالیت‌ها پیرامون بیت کوین در کشور، اظهار کرد: مقرر شده به لحاظ فعالیت‌های غیرقانونی که در این رابطه شاهد هستیم، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی روزهای آینده  جلسه‌ای را تشکیل دهد و چگونگی برخورد با فعالیت‌های غیرقانونی بیت کوین مورد بررسی قرار گیرد؛ از طرفی از منظر دستگاه‌های مسئول اقدامات مربوط به بیت کوین کاران غیرقانونی است.

اما سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفت‌‎وگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: در صورت دریافت پرونده‌ای مبنی بر فعالیت مجرمانه در حوزه بیت کوین از مراجع قضایی؛ مراتب رسیدگی به پرونده از سوی پلیس فتا انجام خواهد شد.

سرهنگ کاظمی در پاسخ به اینکه آیا تاکنون پرونده‌ای در این باره در پلیس فتا پایتخت بررسی شده است یا خیر؟ تصریح کرد: تا به امروز پرونده‌ای دال بر خرید و فروش بیت کوین که جرم تلقی شود، از سوی مراجع قضایی به دست ما نرسیده است و در صورت دریافت آماده رسیدگی به پرونده‌هایی از این دست قبیل خواهیم بود.

چندی پیش سردار کیوان ظهیری رئیس پلیس پیشگیری تهران نیز از کشف ۵۷ دستگاه استخراج بیت کوین که قرار بود در پوشش قطعات کامپیوتر به مشهد قاچاق شود توسط ماموران کلانتری ۲۰۸ ترمینال جنوب خبر داد.

سردار ظهیری بیان کرد: متهم دستگاه‌ها را در خودروی پژو ۴۰۵ حمل می‌کرد که با انجام اقدامات پلیسی فرستنده محموله نیز دستگیر شد و ارزش اموال حدودا ۵ میلیارد ریال برآورد شد.

علاوه بر این سردار جلالی رئیس پدافند غیر عامل نیز در اظهار نظری اعلام کرد که بیت کوین بانک مرکزی ایران و آمریکا را نابود خواهد کرد.

به گفته سردار جلالی، این موضوع فرصت‌ها و تهدیداتی را برای ما بوجود آورده است؛ اگر ما نگاهی به لیست حملات هکر‌ها بیندازیم می‌بینیم که اولین هدف آن‌ها اهداف پولی و بانکی هستند، امروز جنس پول ما از کاغذ و سکه به اعتبار تبدیل شده و باید دید فضای سایبری امروز در دست کیست و آیا می‌شود به او اعتماد کرد یا نه؟

با توجه به مطالبی که از سوی مسئولان دستگاه‌های مختلف کشور درباره بیت کوین و معضلاتی که در پی استفاده از آن به وجود می‌آید، باید دید که چه برنامه‌ای از سوی مسئولان برای مقابله با این پدیده  اتخاذ خواهد شد.

گزارش از اشکان دوستی‌پور

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نیروی انتظامی کلاهبرداری اینترنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل

سردار جواد تقوی افزود: در تداوم اجرای طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرحله جدید این طرح سراسری امسال با اولویت نظارت و پایش انبار‌ها و محل دپو کالای قاچاق، با حداکثر توان و بهره مندی از امکانات و تجهیزات نیروی انتظامی در استان اردبیل اجرا شد.

او با اشاره به تلاش مسئولانه و جهادی پلیس استان اردبیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سلب تحرک از قاچاقچیان و ناامن کنندگان اقتصاد کشور، اظهار کرد: در این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس استان اردبیل موفق شد، ۲ هزار و ۵۵۵ قلم انواع دارو، چهار هزار متر پارچه، ۲۵ تن گندم و هفت تن و ۵۶۰ کیلوگرم آرد کشف و ضبط کند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل کشف ۶ تن انواع چوب آلات جنگلی، چهار تن و ۷۵۰ کیلوگرم کود شیمیایی، ۸۰ هزار بسته قهوه، یک دستگاه موتورسیکلت، ۱۲۰ قوطی نوشابه خارجی، ۲۸۰ لیتر سوخت و ۱۲ هزار و ۸۷۰ قلم انواع دیگر کالای قاچاق را از جمله دیگر کشفیات ماموران نیروی انتظامی استان اردبیل در این طرح عنوان کرد.

سردار تقوی اظهار کرد: کارشناسان ارزش این کشفیات را در مجموع ۵۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال اعلام کردند.

او بیان کرد: با اجرای این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان اردبیل ۱۳ نفر دستگیر و ۱۰ دستگاه خودرو چاقچیان توقیف شد.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به پلمب ۲ انبار در این طرح با دستور مراجع قضایی، اضافه کرد: تمامی متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل دستگاه قضایی شدند.

سردار تقوی ادامه داد: خرید و فروش و حمل یا نگهداری کالا خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

او پدیده قاچاق و هرگونه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و افزود: برخورد با فرصت‌طلبان و سوء‌استفاده‌کنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویت‌های نیروی انتظامی است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با تاکید به برخورد قاطع و قانونی پلیس با قاچاقچیان، سودجویان و محتکران از شهروندان خواست هرگونه موارد مشکوک در خصوص احتکار و قاچاق کالا را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • فیلم/ برخورد خشن پلیس با دانشجوی دختر
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • رئیس پلیس آگاهی تهران: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • ماجرای ضرب و شتم در اتوبوس BRT/ هشدار پلیس به مجرمان
  • واکنش پلیس آگاهی به فیلمبرداری مردم از صحنه جرائم
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • رئیس پلیس پایتخت به مجرمان هشدار داد
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • قتل شاگرد قهوه خانه به دست کارگر اخراجی
  • عکس| تصاویری از برخورد وحشتناک پلیس آمریکا با دختران دانشجو