Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نخیلات و کشت تابستانه کشاورزان خوزستانی بر باد رفت. هنوز داغِ از بین رفتن محصولات کشاورزی در اثر سیلاب در روستاهای دشت آزادگان و هویزه تازه بود که اولین کشت تابستانه کشاورزان هویزه و بخش‌هایی از دشت آزادگان مجدداً دچار مشکل شده است.

«کشت تابستانی کشاورزان روستاهای حاج‌بدر، علومی، سمیده، ملحیه، کوت سعد، فردوس۱ و ۲، سعیدیه ۱ و ۲، قیصریه و حومه شهر هویزه در منطقه هویزه به دلیل خشک شدن کرخه کور دچار مشکل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لااقل بعد از سیلاب‌ها انتظار داشتیم دچار کم آبی نشویم اما انگار این فرجام شومِ نابود شدن کشت‌هایمان تمامی ندارد. لااقل اولین کشت بعد از سیلاب نباید به کم آبی می‌خوردیم.» این را یکی از کشاورزان می‌گوید.

او می‌افزاید: کرخه یک انشعاب به این مناطق دارد که کرخه نور نام دارد. البته به آن «کرخه کور» هم می‌گویند. به این خاطر که در زمان بحرانِ آب کم‌آب می‌شود. در قسمتی از حمیدیه یک دریچه وجود دارد که ورود آب به کرخه کور را با باز و بسته کردن دریچه‌ها می‌توان کنترل کرد.

پس از خشکی کرخه کور و عدم تأمین حقابه برای کشتِ شلتوک کشاورزان هویزه، رودخانه جراحی در مقطع شادگان و کانال‌های بتونی مربوط به طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری نیز به گِل نشست و نخلستان‌های دورق و هزاران هکتار از اراضی زیرکشت تابستانه را در معرض آسیب قرار داد.

درحالیکه پیش از این غلامرضا شریعتی (استاندار خوزستان) اعلام کرده بود که امسال محدودیتی برای کشت تابستانه و رعایت الگوی کشت نیست و همچنین تمام حقابه مورد نیاز کشاورزان تأمین خواهد شد اما اینک با گذشت مرحله کاشت این وعده‌ها محقق نشده است.

به گفته این کشاورز؛ مسئولان تعهد کرده بودند که امسال کم آبی نمی‌شود و مردم هم بخش زیادی از زمین‌هایشان را زیر کشت بردند. این است که شلتوک‌کاران شهرستان هویزه که از رودخانه کرخه نور برای آبیاری زمین‌های خود آب برداشت می‌کنند، به دلیل خشک شدن این رودخانه تجمع و خواستار تأمین آب کشاورزی شده‌اند.

کشاورزان دیگر بهانه کم‌آبی را نمی‌پذیرند

حسین مرمضی (رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان) در خصوص مشکلات اخیر کشت تابستانه و نخیلات می‌گوید: از کانال‌های بتونی طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری تا رودخانه جراحی و کرخه نور دچار مشکلات آب شده و همین مسئله باعث خسارت به محصولات کشاورزی دشت آزادگان و هویزه شده است. کشاورزان هویزه که برای آبیاری زمین‌هایشان به‌طور کامل مشکل دارند و محصولات در حال نابودی است. در دشت آزادگان حدود ۱۵ هزار هکتار از زمین‌ها آسیب دیده است.

مرمضی دلیل مشکلات کنونی را عدم لایروبی رودخانه‌ها و سیاست‌های شرکت‌های نفتی دانسته و گفت: سازمان آب و برق دریچه‌های سمت روستای حمیدیه از کرخه کور را به دلیل ممنوعیت کشت بسته است. سازمان آب و برق هر ساله محدودیت کشت اعمال می‌کند. با این‌حال امسال به دلیل سیلاب‌های زمستان ۹۷ کشاورزان خیالشان راحت بود که آب هست.

او می‌افزاید: وضعیت کنونی واقعاً بحرانی است. موضوع خشکسالی برای کشاورزان خوزستانی سالهاست تکرار می‌شود اما امسال دیگر انتظار این بود که آب فراوان باشد. مردم شاید سالهای قبل می‌توانستند با بی‌آبی کنار بیایند، اما الان مردم شاکی‌اند و می‌گویند دیگر بهانه‌ای را برای کم‌آبی و سهم کم آب نمی‌پذیرند. به ویژه که الان اولین کشت بعد از سیل است.

مرمضی تصریح می‌کند: وقتی که استاندار خوزستان متعهد شده که امسال مشکلی برای کشت وجود نداشته باشد، عده‌ای از کشاورزان اقدام به کشت شلتوک کردند اما اکثراً متضرر شده‌اند.

رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان بیان می‌کند: اگر مسئولان تلاش می‌کردند با کمک تشکل‌های کشاورزی الگوی کشت تعریف کنند، الان وضعیت بهتری داشتیم. با این‌حال این هماهنگی‌ها صورت نگرفت و مقدار زیادی از کشت دشت آزادگان و هویزه متضرر شد چون آب به زمین‌ها نرسید.

او می‌افزاید: محدودیت زمانی آبیاری شلتوک از دهم خرداد ماه تا دهم تیر ما بود که کشاورزان بعد از پاشیدن بذرها منتظر بودند آن را آبیاری کنند اما به دلیل بی‌برنامگی سازمان آب و برق اکنون دچار مشکل هستند.

مشکل لایروبی کرخه کور است

البته شاهین هاشمی (سرپرست فرمانداری شهرستان حمیدیه) وعده داده است که طرح لایروبی رودخانه کرخه نور با اعتبار ۸ میلیارد تومان پیش‌‌بینی‌ شده است. به گفته او؛ زمین‌هایی که آب مورد نیاز خود را از شبکه‌های آبیاری و کرخه نور که کانال فرعی است تامین می‌کنند، محدودیت آب دارند و اکثر کشاورزان اقدام به کشت شلتوک کردند این در حالی است که آب وجود دارد اما با مشکل محدودیت انتقال دهی آب مواجه هستیم.

سرپرست فرمانداری شهرستان حمیدیه بیان کرد: با توجه به محدودیت انتقال‌دهی آب که وجود دارد تنها می‌توانیم ۵ هزار هکتار کشت شلتوک انجام دهیم اما اکنون کشاورزان درصدد کشت حدود ۱۱ هزار هکتار هستند.

هاشمی با تاکید بر اینکه در طراحی شبکه‌ آبیاری کرخه و شاوور کشت شلتوک دیده نشده است، گفت: برای تامین آب کشت‌های دیگر مشکل وجود ندارد، مشکل اصلی لایروبی کرخه نور است که اگر لایروبی شود ظرفیت انتقال آب برای کشاورزان دو برابر می‌شود.

شلتوک‌کاران شوشتر معترض شدند

در عین حال شلتوک‌کاران شوشتر نیز دچار کم‌آبی برای آبیاری زمین‌های خود هستند. یکی از کشاورزان می‌گوید: حدود یک هفته است که با مشکل کمبود آب برای آبیاری زمین‌های شلتوک کاری خود روبه‌رو هستیم. وقتی استانداری خوزستان خبری مبنی بر رفع ممنوعیت کشت و تأمین آب کشاورزی را داد، در کشت تابستانه شلتوک کاشتیم و انتظار داریم در تأمین آب به کشاورزان کمک کنند.

کشاورزان شوشتر اعتراضاتی مقابل فرمانداری این شهر در روز یکشنبه (۹ تیر ماه) داشته و خواستار تامین آب مورد نیاز کشاورزان این منطقه شدند.

بعد از پرآبی کرخه و کارون در روزهای سیلابی زمستانی ۹۷ تحمل کم‌آبی برای شلتوک‌کاران سخت شده است. البته بیشتر کشاورزانی که از کانال‌های فرعی، آب برداشت می‌کنند با مشکل آب روبه رو شده‌اند. دلایل عمده این مشکل هم عدم لایروبی مرتب، برداشت آب بیشتر از سوی کشاورزان بالا دست و ممنوعیت‌های کشت از سوی سازمان آب و برق است. آنهم وقتی مسئولان به کشاورزان وعده پرآبی داده‌ بودند. همین باعث شده تا کشاورزان امسال محصولات پرمصرف کشت کنند.

حالا بخشی از محصولات زمین‌های هویزه و بخش‌هایی از دشت آزادگان دچار خسارت شده یا در حال خراب شدن است و هنوز داغ خسارات زمستان سال گذشته تسکین نیافته، در سال پرآبی باز بختک کم‌آبی به سراغ کشاورزان رفته است. سرنوشت شومی که مدام تکرار می‌شود و تمامی ندارد.

گزارش : مریم وحیدیان

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دشت آزادگان طرح 550 هزار هکتاری خوزستان کشاورزان خوزستان رودخانه جراحی سیلاب خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۱۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، همزمان با بیست و چهارمین دوره آموزش میدانی دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ ستاد ناصر آراسته، جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا و رئیس هیأت معارف جنگ سپهبد شهید علی صیاد شیرازی با حضور در یادمان شهدای هویزه ضمن زیارت مزار سرلشکر شهید علم الهدی و یاران گرانقدرش به مقام والای این شهیدان سرفراز ادای احترام کرد. 

امیر سرتیپ آراسته در حاشیه این بازدید با بیان اینکه در دوره‌های آموزش میدانی، ۱۱ عملیات از ثامن الائمه (ع) تا والفجر ۸ توسط فرماندهان ارتش و سپاه برای دانشجویان تشریح می‌شود، گفت: دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش طبق فرمان حضرت آقا برای آموزش عملیاتی به مناطق ۸ سال دفاع مقدس می‌آیند و، چون آموزش باید با لطافت معنوی و تقویت روحیه ایثار و شهادت طلبی همراه باشد، دانشجویان را به مناطقی مانند هویزه نیز می‌آوریم.

خاطره‌ای جدید از رهبر انقلاب

جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا در بیان اهمیت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا به روایت خاطره‌ای از رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: سال گذشته محضر آقا رسیدم و به عرض ایشان رساندم که من با این سن و سال به همه هدف‌ها و آرزو‌های دنیایی‌ام رسیده ام؛ هر چه خواستم خدا عنایت کرده است و بزرگترین نعمتی که دارم این است که به عنوان مشاور به نام شما مفتخرم و به نام شهید صیاد که رئیس گروه معارف جنگ سپهبد شهید صیاد شیرازی هستم؛ لذا اجازه بدهید بروم در جایی تفنگ دست بگیرم و با رزم عاقبت بخیر شوم. خدمت شان گفتم: به ریش سفیدم نگاه نکنید. هنوز قدرت جنگندگی دارم. آقا در پاسخ، همان جمله معروف‌شان را فرمودند که: «زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا کمتر از شهادت نیست؛» بعد گفتند: «اینکه غیرت نسل جنگ را به نسل جوان منتقل می‌کنید، عبادت است و نیازی نیست بروید جایی بجنگید. این خودش جهاد است. جهاد تبیین هم جهاد است. بروید به کارتان ادامه بدهید.»

 

 امیر سرتیپ آراسته تأکید کرد: من یقین دارم شما هم که برای زنده نگه داشتن ذکر و نام شهدا -به خصوص در این مکان مقدس- دارید خدمت می‌کنید؛ در حال جهادید و این فرمایش حضرت آقا که نمی‌خواهد تفنگ بگیرید، همین کارتان کمتر از جنگ و جهاد نیست، شامل شما هم می‌شود.

 اگر صیاد شیرازی امروز در میان ما بود

رئیس گروه معارف جنگ سپهبد شهید صیاد شیرازی در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید اگر امروز شهید صیاد شیرازی در میان ما بودند، چه می‌کردند؟ گفت: آنچه امروز ما انجام می‌دهیم را بهتر انجام می‌دادند. اگر ایشان بودند گوش به فرمان حضرت آقا، پشت سر ایشان حرکت می‌کردند. اطاعت از ولایت چه در زمان حضرت امام (ره) و چه حضرت آقا با پوست و گوشت و استخوان شهید صیاد آمیخته بود. اجازه بدهید برای اینکه صحت سخنم روشن‌تر شود، خاطره‌ای برایتان نقل نمایم. یک بار به اتفاق دیگر فرماندهان محضر حضرت آقا بودیم. شهید صیاد هم سمت راستم نشسته بودند. من هر وقت کنار ایشان می‌نشستم دستم را روی دست شان می‌گذاشتم. آن روز هم دست من روی زانویشان بود و ایشان هم دست شان را روی دستم گذاشته بودند. حضرت آقا که تشریف آوردند همه بلند شدیم، احترام گذاشتیم و نشستیم. تا ایشان دست شان را روی زانو گذاشتند، من دستم را گذاشتم روی دست‌شان؛ اما همین که آقا شروع به صحبت کردند، ایشان دستش را کشید؛ دفترچه‌اش را بیرون آورد و شروع به نوشتن کرد و همه صحبت‌ها را نوشت.

 صیاد می‌گفت سخنرانی‌های «آقا» فرمان است

جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا اضافه کرد: من دلخور شدم؛ چون دوست داشتم دستم روی دست ایشان باشد. جلسه که تمام شد و بیرون آمدیم به ایشان گفتم حاج علی! برای چی یادداشت برداری کردی؟ الان که حرف‌ها را گوش کردیم. اخبار ساعت ۲ هم که فرمایشات آقا را پخش می‌کند؛ شب هم که کاملش را نشان می‌دهند؛ چرا این کار را کردید؟ گفت: من سربازم و تأخیر در اجرای دستور فرمانده در محضر خدا کیفر دارد. من اینها را نوشتم که تا سوار ماشین می‌شوم، صحبت‌های آقا را به تدبیر نظامی و بعد از رسیدن به ستاد کل به فرمان تبدیل و به یگان‌های نظامی ابلاغ کنم. من صحبت‌های آقا را سخنرانی تلقی نمی‌کنم؛ فرمان می‌دانم؛ لذا هر جا آقا صحبت کنند و منِ سرباز حاضر باشم و بشنوم، تلاش می‌کنم از همان لحظه اجرا کنم.

مشاور نظامی فرمانده کل نیرو‌های مسلح در امور زمینی خاطرنشان کرد: این خاطره نشان می‌دهد شهید صیاد شیرازی سربازی بود پاکباز و مخلص که حاضر نمی‌شود حتی یک لحظه فرمان فرمانده‌اش به تأخیر بیفتد. شهید صیاد می‌گفت می‌خواهم خدا شاهد باشد اگر عمرم سرآمد و به ستادکل نرسیدم از دفتر آقا تا هر زمان که زنده‌ام در راه اجرای فرمان فرمانده‌ام هستم.

 

دیگر خبرها

  • آبی که از سرچشمه گل آلود می شود ؛ داستانی تکراری این بار در روستای سرکلاته کردکوی
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • قتل برادر با شلیک گلوله/ کشف میلیاردها تومان چک خون‌آلود در جیب مقتول
  • ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • دستگیری ۲۲ نفر از عوامل درگیری و تیراندازی در هویزه
  • دستگیری ۲۲ نفر از عوامل درگیری و تیراندازی در هویزه خوزستان
  • دستگیری ۲۲ نفر از عوامل تیراندازی در هویزه
  • دستگیری ۲۲ نفر از عاملان تیراندازی در هویزه