Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از ۵ سال مقاومت و ایستادگی نیروهای ارتش و انصارالله یمن، اماراتی ها تسلیم شدند و «بن زائد» به شکست سلام کرد.

سرویس جهان مشرق - اماراتی ها پشت سعودی ها را در یمن خالی کردند، این موضوعی است که پس از چند ماه سانسور بالاخره در روزهای گذشته علنی و رسانه‌ای شد و نشان داد شکافی بزرگ در ائتلاف غربی - عربی - صهیونیستی به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ائتلافی که در روزهای نخست فروردین ماه سال ۹۴ مدعی بود و می خواست کار یمن را در کمتر از چند ماه تمام کند و وعده های بسیاری هم برای رسیدن به این آرزو داد اما با مقاومت نیروهای ارتش و رزمندگان انصارالله در باتلاق فرو رفته است.   

اگرچه آمریکایی ها و متحدان اروپایی‌اش همچنان عطش فراوانی برای فروش سلاح و ادامه جنگ دارند اما سران رژیم امارات خوب فهمیدند که شرایط میدانی در یمن نسبت به ۵ سال قبل تغییر ۱۸۰ درجه ای کرده و دیگر اوضاع بر وفق مرادشان نیست که هر طور بخواهند عمل کنند و پاسخی هم دریافت نکنند.

قدرت بازدارندگی ارتش و جبهه مقاومت انصارالله یمن باعث شد اماراتی ها واقع بینانه و واقع گرایانه حساب و کتاب کنند که در میدان نبرد چه عایدی خواهند داشت و در مقابل متحمل چه ضرباتی خواهند شد و زمانی که دریافتند در معرض خطر جدی هستند یک گام عقب نشستند.

مقامات سیاسی و فرماندهان یمنی با پیام های واضح به طرف اماراتی اعلام کردند که هر آنچه که امروز در جنوب عربستان می گذرد به شکل وسیع تر و طوفانی تر می تواند ۷ شهر شیخ نشین را فرا بگیرد و اوضاع را از کنترل آنان خارج کند.

رژیم امارات نشانه های دیگری را در ماه های گذشته دید و لمس کرد و وقتی متوجه شد شوخی و بلوفی در کار نیست تغییر رویه را به صورت تدریجی در دستور کار قرار داد چرا که دوست نداشت فرودگاه ها و مکان های حساسش مقصدی بعدی پهپادها و موشک های یمنی باشد.

اماراتی ها برخلاف میل باطنی خود اما با درک شرایط موجود در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید رژیم سعودی را تنها بگذارند و شکست را در یمن پس از ۵ سال ناکامی بپذیرند و روند عقب نشینی را از مناطق مختلف اشغالی در دستور کار قرار دهند.

براساس اطلاعاتی که یک منبع میدانی در اختیار مشرق گذاشته است، رژیم امارات در گام نخست، تعداد زیادی از نیروها و تجهیزات نظامی سنگین خود را از استان مارب خارج کرده و این فرآیند همچنان ادامه دارد.

این منبع میدانی با بیان این که این تصمیم اماراتی ها، نارضایتی مزدوران موسوم به جبهه اصلاحات (طارق عفاش) را به دنبال داشته است، گفت: این گروه از مزدوران حاضر به خالی کردن انبارهای تجهیزات نظامی مدرن و تحویل سلاح های سنگین به اماراتی ها نیستند.

برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید

وی افزود: مزدوران موسوم به جبهه اصلاحات از این که امارات انبارهای زیادی از تسلیحات نظامی را در شهر مارب به نیروهای رژیم سعودی تحویل داده خشمگین هستند و زیر بار تحویل سلاح‌های تحت اختیار نمی روند و همین مسئله اختلاف ها را تشدید کرده است.

اماراتی ها زمانی که دریافتند هزینه عقب نشینی از استان مارب بالا است و در این مقطع هم قدرت مانور چندانی ندارند، جنگنده های خود را به میدان آوردند و چندین مرتبه مواضع و مقرهای مزدوران طارق عفاش را هدف قرار دادند اما این راهکار هم نتیجه بخش نبود.

خبرها حاکیست، عقب نشینی اماراتی ها از خاک یمن به استان مارب خلاصه نشده است و آنان از برخی مناطق جنوبی استان «ضالع» از جمله «الارزق، الحشا و...» و نقاطی دیگر در استان ساحلی الحدیده در حال خارج شدن هستند.

به گفته منابع میدانی، فقط برخی از نیروهای مستشاری امارات در استان های مارب، ضالع و الحدیده باقی خواهند ماند؛ روند خروج نیروهای اماراتی از سایر مناطق یمن در حالی در دستور کار قرار گرفته که نباید فراموش کرد گروه های مزدور تحت فرمان آنان در مناطق اشغالی باقی می مانند.

موضع و تصمیم اماراتی ها برای خارج شدن از یمن به شدت سعودی ها را ترسانده است چرا که آنان نزدیک ترین متحد خود را از دست داده اند و از منزوی شدن در جنگ هراس دارند به خصوص در زمانی که در استان های جنوبی تحت فشار حملات شدید موشکی و پهپادی هستند.

به گزارش مشرق، سعودی ها در موضع ضعف و شوک فرو رفته اند و روند تحولات میدانی نشان می‌دهد در آینده ای نه چندان دور سرنوشتی مشابه اماراتی ها خواهند داشت و مجبور خواهند شد شکست را بپذیرند و به میز مذاکره بازگردند چرا که گزینه ای دیگری برای خروج از شرایط فعلی ندارند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اینستکس امارات یمن انصارالله ائتلاف سعودی عربستان سعودی تحولات منطقه تحولات یمن جنگ یمن ارتش یمن انصارالله یمن رژیم سعودی عربستان طارق عفاش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • امارات با تأخیر، حمله رژیم اسرائیل به رفح را محکوم کرد
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • شطرنج پلیس امارات| موحد شگفتی‌ساز شد/ طباطبایی نوجوان جویای نام هندی را مغلوب کرد
  • شطرنج پلیس امارات| موحد شگفتی ساز شد/ طباطبایی نوجوان جویای نام هندی را مغلوب کرد
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • هوشمندی سیاسی جلوه دیگری از قدرت میدانی مقاومت است
  • اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند | افشای جزئیات شکست جاسوسی آمریکا و انگلیس
  • ببینید چگونه اماراتی‌ها از پرورش و فرآوری شتر میلیون‌ها دلار کسب می‌کنند (فیلم)
  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!