Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح فرانسوی‌ها برای متوقف کردن کاهش تعهدات برجامی تهران، آغاز تحقیقات جدید درباره حملات شیمیایی در سوریه، طرح رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا علیه عربستان و واکنش حریری به تحریم آمریکا علیه نمایندگان حزب‌الله از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنش مصر به خبر توقیف نفتکش ایرانی در کانال سوئز نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، "مهاب ممیش" رئیس اداره کانال سوئز مصر به خبر توقیف نفتکش ایران واکنش نشان داد.

وی در گفت‌وگو با پایگه شبکه "صدی البلد" مصر این خبر را تکذیب و تاکید کرد که اداره کانال سوئز به آزادی حمل و نقل بین‌المللی در این کانال پایبند هست و به همه کشتی ها اجازه عبور و مرور از این کانال را خواهد داد مگر موردی خاص رخ وجود داشته باشد.

ممیش اظهار داشت: امکان ندارد که مانع حرکت یک کشتی شوم. تجارت نفت و تجارت سلاح هر دو تجارتی قانونی هستند.

کانال سوئز یکی از مهمترین گذرگاه های آبی است که سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا را به هم متصل می کند.

برخی رسانه‌های داخلی روز سه‌شنبه 18 تیرماه به اشتباه خبر توقیف نفتکش اوکراینی حامل نفت ایران در کانال سوئز توسط نیروهای مصری را به‌عنوان خبری جدید منتشر کرده‌اند، در حالی که توقیف این نفتکش 10 روز قبل اتفاق افتاده است.

گزارشی که رسانه‌ها به آن استناد کرده بودند روز سه‌شنبه از سوی پایگاه خبری «میدل ایست مانیتور» به نقل از شبکه خبری «العربی الحدید» منتشر شده است. این در حالی است که در همان پاراگراف اول گزارش به این نکته اشاره شده بود که نفتکش اوکراینی حامل نفت ایران «10 روز قبل» در هنگام عبور از کانال سوئز به دستور مقامات مصری توقیف شده است.

طرح فرانسوی‌ها برای متوقف کردن کاهش تعهدات برجامی تهران

یک رسانه آمریکایی روز چهارشنبه مدعی شده فرانسه در حال ارزیابی‌ گزینه‌هایی برای کاستن از تنش‌ها میان ایران و آمریکا و نجات توافق هسته‌ای برجام است.

پایگاه خبری پالتیکو با اشاره به سفر اخیر «امانوئل بون»، مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور فرانسه به تهران برای حفظ توافق هسته‌ای به نقل از دیپلمات‌های اروپایی می‌نویسد یکی از گزینه‌هایِ در دستِ بررسی، طرحی موسوم به «توقف در برابر توقف» است. در این طرح پیشنهادی قرار است آمریکا در ازای توقف اقدامات بیشتر از سوی ایران برای کاستن از تعهدات برجامی، اعمال تحریم‌های بیشتر را به منظور آغاز گفت‌وگوها متوقف کند.

خبرگزاری فرانسه پیش از این گزارش داده بود «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه قصد دارد رهبری تلاش‌های اروپا برای نجات توافق هسته‌ای برجام را بر عهده بگیرد.

یک مقام ریاست‌جمهوری فرانسه روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در مرحله حساسی قرار داریم چون هر دو طرف (آمریکا و ایران) منافعشان را در افزایش فشار می‌بینند.»

علی‌رغم این، یک مقام اروپایی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفته بود کشورهای اروپایی در تلاشند در ازای «ژست‌های نمادین» از سوی آمریکا، ایران را به ماندن در توافق هسته‌ای ترغیب کنند.

سفر امانوئل بون به تهران، دومین سفر او به ایران در یک ماه گذشته است. امانوئل ماکرون چهار گفت‌وگو با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و دو گفت‌وگو با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران در خصوص برجام داشته است.

پالتیکو نوشته هنوز مشخص نیست ماکرون و اتحادیه اروپا بتوانند پیشرفتی در رسیدن به هدف خود برای حفظ برجام داشته باشند. تلاش قبلی ماکرون برای جلوگیری از خروج آمریکا از این توافق هسته‌ای به شکست منجر شد.

«پی‌یر ورمونت»، سفیر سابق فرانسه در واشنگتن و بروکسل که سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا توسط او راه‌اندازی شده می‌گوید دیپلماسی می‌تواند نتیجه‌بخش باشد.

آغاز تحقیقات جدید درباره حملات شیمیایی در سوریه

منابعی در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (مستقر در لاهه) از آغاز به کار تیم تحقیقاتی جدید برای بررسی ۹ مورد حمله شیمیایی در مناطق مختلف سوریه خبر دادند.

این منابع به خبرگزاری رویترز گفتند که اعضای تیم تحقیقاتی جدید صلاحیت این را دارند تا کسانی که در این حملات شیمیایی نقش دارند را مشخص کرده و معرفی کنند.

تیم تحقیقاتی جدید در اولین مورد، قصد دارند حمله شیمایی در شهر دوما (به تاریخ ۱۸ فروردین ۱۳۹۷) در حومه دمشق را مورد بررسی قرار دهند.

این برای اولین بار است که سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، قرار است عاملان یک حمله شیمیایی را معرفی کند. از سال ۱۹۹۷ که این سازمان بعنوان هیأت فنی «کنوانسیون بین‌المللی منع جنگ‌افزارهای شیمیایی» تأسیس شد، تنها وظیفه آن این بود که عدم یا اثبات وقوع یک حمله شیمیایی را مشخص کند.

تشکیل این تیم تحقیقاتی در ماه گذشته میلادی (ژوئن) با وظیفه جدیدی که برایش تعریف شده، بحث و جدل‌های بسیاری را به همراه داشت و موجب چند دستگی درون سازمان منع سلاح‌های شیمیایی شد.

در سال‌های اخیر ادعای حملات شیمیایی در مناطق مختلف سوریه به ابزار تبلیغاتی و بهانه‌جویی علیه دولت قانونی سوریه تبدیل شده است.

سال گذشته «حمله شیمیایی دوما» در شرایطی صورت گرفت که تنها چند روز پیش از این حمله کشورهای غربی اعلام کرده بودند در صورت انجام حمله شیمیایی، سوریه را هدف قرار می‌دهند. همزمان روسیه و دولت سوریه هشدار دادند که گروه‌های تروریستی در تلاش هستند تا با صحنه‌سازی یک حمله تروریستی، دمشق را در مظان اتهام قرار داده و راه را برای درگیری نظامی هموار کنند.

دولت روسیه نیز بارها با اعلام اینکه گروهک «کلاه سفیدها» در پشت حملات شیمیایی به «دوما» قرار دارند، از کارشکنی چندین باره آمریکا در خصوص تحقیقات بین‌المللی از این منطقه خبر داده است.

طرح رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا علیه عربستان

سناتور «جیم ریش» (Jim Risch) رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا طرحی را با هدف ادعایی مقابله با اقدامات ضدحقوق بشری سعودی و نیز در انتقاد از «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان معرفی کرده است.

بر اساس اعلام رویترز، علیرغم ارائه این طرح از سوی وی، فروش سلاح به ریاض متوقف نمی‌شود!

طرح مذکور که روز چهارشنبه منتشر شده است، پاسخگو دانستن ریاض در قبال نقض حقوق بشر شامل قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول و فاجعه انسانی در یمن را دربر می گیرد.

واکنش حریری به تحریم آمریکا علیه نمایندگان حزب‌الله

سعد الحریری نخست‌وزیر لبنان گفت که تحریم‌های آمریکا علیه حزب‌الله و نمایندگان آن بر کار دولت یا پارلمان تاثیر نخواهد گذاشت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد نام سه شهروند لبنانی را به دلیل ارتباط با حزب‌الله لبنان، به فهرست سیاه دفتر کنترل دارایی‌هایی خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه افزوده است.

در بین این سه نفر که به‌تازگی مشمول تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا شده‌اند، نام «امین شری» و «محمد رعد» که از نمایندگان پارلمان لبنان هستند نیز به چشم می‌خورد.

آمریکا در سال ۱۹۹۷ میلادی یعنی در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون، نام حزب‌الله لبنان را در فهرست به اصطلاح گروه های تروریستی خود قرار داده است..

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران عربستان برجام اروپا آمریکا نازنین زاغری مهین عظیما جیسون رضائیان تب کریمه کنگو دیه زن و مرد بانک سرمایه هیلاری کلینتون پیام دهکردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان

رئیس دانشگاه کلمبیا، به دلیل سرکوب معترضان به جنگ غزه، از سوی هیئت نظارت این دانشگاه مورد انتقاد شدید قرار گرفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هیئت نظارت دانشگاه کلمبیای آمریکا، رئیس این دانشگاه را به دلیل تحت فشار قرار دادن و ایجاد محدودیت در اعتراضات حامیان فلسطین و سرکوب معترضان به جنگ غزه در مدرسه آیوی لیگ، مورد انتقاد شدید قرار داد.

براساس این گزارش، نعمت مینوشه شفیق، به دلیل درخواست کمک از پلیس نیویورک برای جمع آوری چادر معترضان به جنگ غزه و سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال مردم بی گناه این منطقه، با اعتراض گسترده بسیاری از دانشجویان، هئیت نظارت دانشگاه و هیئت نظارتی از بیرون دانشگاه روبرو شده است.

بر این اساس، سنای دانشگاه کلمبیا پس از یک جلسه دو ساعته، قطعنامه‌ای صادر و اعلام کرد خانم شفیق آزادی آکادمیک را نقض کرده و سیاست حریم خصوصی و حقوق دادرسی دانشجویان و اعضای دانشگاه را با تماس با پلیس و سرکوب اعتراضات نادیده گرفته است.

در این قطعنامه آمده است این تصمیم نگرانی‌های جدی را درباره ادای احترام هیئت مدیره این دانشگاه به مدیریت مشترک و موضوع شفافیت در فرآیند تصمیم گیری در این دانشگاه ایجاد کرده است.

در همین حال سنای این دانشگاه که اغلب از اعضای هیئت علمی این دانشگاه و کارکنان دیگر به علاوه برخی دانشجویان تشکیل شده، از خانم شفیق در قطعنامه خود نامی نبرده و از زبان تندتر برای نکوهش وی خودداری کرده است.

همچنین در این قطعنامه آمده است که هیئت نظارت اقدامات اصلاحی مورد نظر سنای دانشگاه در قبال معترضان به جنگ غزه را با دقت ارزیابی می کند.

این در حالی است که خانم شفیق که خود عضوی از سنای دانشگاه است، تاکنون پاسخی یه این قطعنامه نشان نداده اما در جلسه روز گذشته نیز شرکت نکرده است. بن پانگ سخنگوی دانشگاه نیز اظهار کرد اهداف هیئت مدیره برای برگرداندن آرامش به دانشگاه، مشابه اهداف سنای دانشگاه و متعهد به گفتگوهای ادامه دار و سازنده است.

هفته گذشته، در جریان اعتراضات دانشجویان دانشگاه کلمبیا به ادامه جنگ در غزه و نسل کشی مردم این منطقه در محوطه دانشگاه، با دخالت نیروهای پلیس بیش از 100 نفر بازداشت شده و پلیس چادرهای برپاشده معترضان در میدان اصلی محوطه دانشگاه منهتن را جمع آوری کرد اما معترضان به سرعت بازگشته و بار دیگر چادرهای خود را برپا کردند.

از آن زمان تاکنون صدها معترض در دانشگاه های مختلف آمریکا از کالیفرنیا تا بوستون دستگیر شده و خواستار مستقل شدن دانشگاه های خود از شرکت های درگیر در صنایع نظامی اسرائیل شدند.

روز گذشته نیز در ادامه خیزش دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، صدها دانشجو در ایالت‌های مختلف به دست نیروهای پلیس دستگیر شدند.

شبکه ان بی سی نیوز از جمعیت گسترده معترض در دانشگاه تگزاس در آستین یک روز پس از بازداشت دانشجویان خبر داد.

شبکه سی ان ان نیز خبر داد که پلیس آمریکا حدود 100 دانشجو را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دهها تن دیگر را در دانشگاه تگزاس در آستین بازداشت کرده است. در دانشگاه اموری در ایالت جورجیا نیز دو استاد دانشگاه بازداشت شدند.

همزمان دانشجویان دانشگاه پنسیلوانیا در حمایت از مردم غزه در محیط دانشگاه اقدام به برپایی چادر و تحصن کردند. نشریه دانشجویی «دیلی پنسیلوانیا» نوشت که دانشجویان تحصن کننده خواستار خروج سرمایه‌گذاری‌های این دانشگاه از فلسطین اشغالی هستند.

در این میان دادستان ایالت جورجیا دانشجویان را همچون دیگر مقامات آمریکایی به «یهودستیزی» متهم کرد و مدعی شد: «هیچ کس از نظر قانونی حق تعطیلی دانشگاهها از طریق چادر زدن و تحصن و تهدیدات ضد یهودی را ندارد».

«گرگ ابوت» فرمانده تگزاس نیز روز گذشته گفته بود که باید تمامی دانشجویان ضد اسرائیلی بازداشت شوند. او نیز اعتراضات ضد جنگ در غزه را به «یهودستیزی» تعبیر کرد.      

اتحادیه «آزادی‌های مدنی آمریکا» در ایالت جورجیا نیز در بیانیه‌ای گفت: «آتلانتا همواره مکانی برای آزادی اعتراضات بود، اما اکنون شاهد سرکوب بر خلاف قانون اساسی هستیم».

خیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژهبازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبیتعطیلی کلاس‌های دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضداسرائیلی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد