Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا از حدود یک‌سال قبل که از برجام خارج شد اعلام کرد قصد دارد از سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کند و در این مدت همه تلاش خود را در این زمینه به کار گرفته است.

ظاهرا مقامات کاخ سفید در راستای این سیاست هیچ حد و مرز اخلاقی و انسانی را نیز برای خود قائل نیستند و نه تنها انواع و اقسام تحریم‌ها را علیه مردم ایران اعمال کرده‌اند و از طریق دنباله‌های خود به اموال ایران دست‌درازی می‌کنند (شبیه آنچه در ماجرای توقیف محموله نفتی ایران از سوی انگلیس اتفاق افتاد) بلکه حتی حاضرند اتباع ایرانی را به گروگان بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید: بی‌توجهی فعالان حقوق بشر و رسانه‌ها به دانشمند ایرانی در زندان آمریکا

این اتفاقی است که بیش از ۹ ماه است در ماجرای بازداشت دکتر مسعود سلیمانی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و دو نفر از دانشجویانش افتاده و این دانشمند ایرانی همچنان در آمریکا در بند است و برخی گزارش‌ها از پرونده‌سازی قطوری برای او حکایت دارد که می‌تواند حکم حبس ۲۰ ساله را برای سلیمانی رقم بزند.

دکتر مسعود سلیمانی، پژوهشگر حوزه سلول‌های بنیادی و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس که جزو دانشمندان برتر جهان از حیث استناد‌های علمی در مجلات معتبر علمی شناخته می‌شود، ۱۵ مهر سال گذشته در قالب یک فرصت مطالعاتی عازم کشور آمریکا شد، اما پیش از ورود به خاک کشور آمریکا به علت نامعلومی از سوی پلیس اف. بی. آی دستگیر و زندانی شد. این دانشمند ایرانی که در رشته خون‌شناسی (هماتولوژی) و سلول‌های بنیادی تحقیق می‌کند، توسط مؤسسه آمریکایی به نام «مه‌یو کلینیک» که یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان است، برای انجام تحقیقات تخصصی به این کشور دعوت شد و برخلاف تمامی پروتکل‌های دانشگاهی و تحقیقاتی در حال حاضر حدود ۹ ماه از دستگیری او می‌گذرد. دلیل دستگیری دکتر سلیمانی، نقض تحریم‌ها علیه ایران عنوان شده است.

تعویق‌های مکرر در برگزاری دادگاه سلیمانی

آمریکایی‌ها علاوه بر پرونده‌سازی که برای دکتر سلیمانی انجام داده‌اند فعلا تلاش دارند زمان رسیدگی به این پرونده را طولانی کنند و به همین دلیل هر بار برگزاری جلسات دادگاه سلیمانی به تعویق می‌افتد.
محمدتقی احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در مصاحبه با مهر گفته در زمان برگزاری دادگاه سلیمانی، تعویق‌های مکرر ایجاد می‌شود. احمدی درباره اخذ وکیل برای سلیمانی اظهار کرد: خانواده این استاد کار‌هایی انجام داده‌اند، اما به دلیل هزینه سنگین مالی، روند کار کمی کند پیش می‌رود و دانشگاه تربیت مدرس توانسته مبلغی را جمع آوری کند، اما به دلیل آن‌که انتقال پول با مشکل مواجه است، نتوانسته‌ایم در گرفتن وکیل موفق باشیم.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: بر همین اساس درخواست دکتر محمد جواد ظریف وزیر خارجه این بوده است تا در‌منابع یک ردیفی تعریف شود برای این نوع معضلاتی که دانشمندان مهم ما را در چند جای دنیا گرفتار کرده و دکتر سلیمانی یکی از این افراد است. وی افزود: در حال حاضر دست وزارت خارجه نیز خالی بوده و آن‌ها بودجه‌ای برای این امور ندارند.
به گفته احمدی، سلیمانی تنها استاد دانشگاه تربیت مدرس است که در آمریکا در زندان به سر می‌برد، اما از دیگر دانشگاه‌های کشور هم استادانی هستند که وضعیتی شبیه دکتر سلیمانی دارند و گرفتار زندان‌های آمریکا شده اند.

پاسخگو نبودن مسؤولان آمریکایی

رسول سلیمانی، برادر دکتر مسعود سلیمانی در ارتباط با پرونده برادرش به ایسنا گفت: سفر‌های برادرم به آمریکا مسبوق به سابقه بوده و وی قبلاً نیز با دانشگاه کالیفرنیا، همکاری‌های مشترکی داشته است.
سلیمانی با اشاره به این‌که تا امروز، مسؤولان آمریکایی هیچ‌گونه توضیح و استناد محکمی برای مجرم شناختن برادرش ابراز نکرده‌اند، بیان کرد: آن‌ها فقط اعلام کردند دکتر سلیمانی قصد داشته است چند عدد «ویال هورمون رشد» را از طریق دو دانشجو به ایران انتقال دهد که این عمل هم انجام نمی‌شود و جالب‌تر این‌که ویال‌ها غیر‌تحریمی و صرفاً مصرف پزشکی دارند. برادر دکتر سلیمانی با مضحک و خنده‌دار خواندن این ادعا خاطرنشان کرد: برادرم هیچ فعالیت مخفی و پنهانی در رابطه با انتقال و مراودات علمی خود نداشته است و این فعالیت‌ها در چارچوب عرف علمی جهانی انجام می‌شود و این ادعای آمریکایی‌ها باعث تعجب چهره‌های داخل و خارج کشور شده است. وی با وحشتناک خواندن وضعیت دکتر سلیمانی در ندامتگاه آمریکایی بیان کرد: برادرم در کنار قاچاقچیان و اراذل و اوباش خیابانی و همچنین کارتن‌خواب‌ها در این ندامتگاه زندانی شده است؛ این در حالی است که وی از بیماری مزمن آی. بی. اس رنج می‌برد و از لحاظ روحی وضعیت فوق‌العاده ناراحت‌کننده‌ای دارد.
رسول سلیمانی افزود: تنها راه تماس ما با دکتر سلیمانی ارتباطی است که وی از طریق تلفنی در ندامتگاه با ما برقرار می‌کند و این روش فوق‌العاده برای خانواده ما تا امروز هزینه‌بر بوده است.

جزئیات پرونده به روایت آسوشیتدپرس

خبرگزاری آسوشیتدپرس به‌تازگی جزئیات بیشتری از پرونده دکتر سلیمانی و دانشجویانش منتشر کرده است. به گزارش ایسنا، دکتر سلیمانی در سفر خود قصد داشته مرحله نهایی پژوهش خود درباره معالجه بیماران سکته مغزی در کلینیک معروف "مه‌یو" در مینه‌سوتا را کامل کند، اما وقتی پایش به خاک آمریکا رسید ماموران دولت فدرال او را به اتهام نقض تحریم‌های تجاری آمریکا علیه ایران و تلاش برای صادر کردن مواد بیولوژیکی به ایران بازداشت کردند. آنگونه که آسوشیتدپرس گزارش داده اتهاماتی که به سلیمانی و دانشجویانش زده‌اند، اتهاماتی است که می‌تواند حداکثر ۲۰ سال مجازات زندان داشته باشد.
آسوشیتدپرس می‌نویسد: با گذشت ۹ ماه، با اوج‌گیری تنش‌ها میان دو کشور، آقای سلیمانی در بازداشتگاهی در جنوب آتلانتا درگیر یک کشمکش حقوقی بر سر اعمال تحریم‌های دامنه‌دار آمریکاست.

وکلای سلیمانی که در زمینه سلول‌های بنیادی، خون‌شناسی و پزشکی ترمیمی کار می‌کند، می‌گویند او برای به دست آوردن پروتئین‌های نوترکیب که در تحقیقاتش در ایران کاربرد دارد، در سپتامبر ۲۰۱۶ از یک دانشجوی سابق خود خواسته بود آن‌ها را به ایران بیاورد.

به گفته آن‌ها دلیل این اقدام ارزانی قابل توجه این مواد در آمریکا نسبت به بازار ایران بود. اما دادستان‌های فدرال می‌گویند که تلاش برای انتقال این مواد غیرقانونی بوده و در سال ۲۰۱۸ ادعانامه‌ای علیه آقای سلیمانی تهیه کردند. مقام‌های دولت، ویزای او را لغو کرده و او را در ماه اکتبر هنگام ورود به آمریکا در فرودگاه شیکاگو بازداشت کردند.

وکلای سلیمانی و دو دانشجوی سابقش می‌گویند موکلان آن‌ها مرتکب خطایی نشده‌اند و استدلال می‌کنند که نیازی به کسب مجوز خاصی نبوده است، چون این پروتئین‌ها مواد پزشکی بوده و فرستادن آن‌ها به ایران برای کاربرد‌های غیرتجاری معادل صادرات نیست.

دادستان‌ها در اسناد ارسالی برای دادگاه استدلال کرده‌اند که تحریم‌های گسترده‌ای که از سال‌ها قبل به اجرا گذاشته شده بود، اجازه صادرات کالا‌ها را به ایران به جز در شرایط بسیار محدود نمی‌دهد. براساس این ادعانامه آقای سلیمانی از محبوبه قائدی که ساکن آمریکا و متولد ایران است درباره دریافت این پروتئین سوال کرده بود.

براساس اسناد دادگاه، خانم قائدی این پروتئین‌ها را به شرکت‌های آمریکایی سفارش داد و آن‌ها را برای مریم جزایری فرستاد که قبول کرده بود در سفری به ایران برای دیدن خانواده آن را برای آقای سلیمانی ببرد.

خانم جزایری که متولد ایران، اما شهروند آمریکاست، در رشته بیوشیمی بالینی دکتری دارد و در کنتاکی زندگی می‌کند. به گفته وکلا، مقام‌های گمرکی در روز ششم سپتامبر ۲۰۱۶ این پروتئین‌ها را در فرودگاه آتلانتا از او گرفتند و بعد به او اجازه پرواز دادند.
فرانکو در اسناد دادگاه نوشت که تحقیقات آقای سلیمانی به پیشرفت‌های نجات‌بخش پزشکی در بازآفرینی اجزای از کار افتاده بدن منجر شده است.

با این حال دادستان‌ها مدعی نقض تحریم‌هایی هستند که هدف آن منزوی کردن ایران از تجارت با آمریکاست. قائدی و جزایری اکنون هر دو با قرار وثیقه آزاد هستند.

یک قاضی فدرال در آتلانتا از آزاد کردن آقای سلیمانی خودداری کرده، چون می‌گوید با توجه به لغو ویزا، او دارای موقعیتی حقوقی در آمریکا نیست و به همین دلیل در صورت آزاد شدن باید تحویل وزارت امنیت ملی شود که ممکن است او را اخراج کنند.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حاشیه های سیاسی خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۵۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشجویان دانشگاه‌های سراسر آمریکا هم‌اکنون در دومین هفته اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی بوده و خواستار آتش‌بش در نوار غزه و تحریم نهادهای صهیونیستی حامی اقدامات این رژیم در باریکه غزه هستند. گزارش‌ها حاکی از آن است که تاکنون شمار زیادی از دانشجویان آمریکایی در جریان درگیری با پلیس این کشور که علیه آنها از مواد شیمیایی تحریک‌کننده و شوکر استفاده کرده است، بازداشت شده‌اند.

در میان ده‌ها موسسه آموزش عالی، دانشگاه شهری نیویورک با تبعیت از دانشگاه کلمبیا، به مرکز فعالان دانشجویی حامی صلح در غزه بدل شده است. دانشجویان دانشکده شهری دانشگاه نیویورک، پس از ممانعت از بازداشت خشوت‌آمیز یکی از دانشجویان معترض در جریان تحصن به نشانه ابراز همبستگی با غزه، توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کردند.

در این راستا، روزنامه انگلیسی‌زبان تهران‌تایمز با دو تن از سازمان‌دهندگان اصلی این اعتراضات به نام‌های «حدیقه» و «سارا» که به‌دلیل هراس از اقدامات تلافی‌جویانه، خواسته‌اند با نام کوچک شناخته شوند، مصاحبه‌ای انجام داد که مشروح آن را با هم می‌خوانیم.

ابتدا درباره اعتراضات دانشجویی در حمایت از حقوق فلسطینیان از جمله بازه سنی، مذهب و تنوع نژادی آنها توضیحات و اطلاعاتی بدهید.

دانشجویان معترض در دانشکده شهری نیویورک، با پیشینه، تبار و وابستگی‌های مختلف در این اعتراضات شرکت کرده‌اند. آنها از دانشکده‌های مختلف دانشگاه شهری نیویورک آمده‌اند؛ دانشگاهی که با بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو از ۲۵ دانشکده، بزرگ‌تربن دانشگاه دولتی شهری آمریکا محسوب می‌شود. دانشکده شهری هم یکی از این دانشکده‌هاست. علاوه بر این، دانشجویانی از دانشگاه کلمبیا و سایر موسسات آموزش عالی در اعتصابات همبستگی با غزه حضور دارند. اعضای هیات علمی دانشکده هم به اعتراضات ملحق شدند و با حمایت و هدایت، به دانشجویان مقطع کارشناسی اجازه رهبری جنبش را داده‌اند.

معترضان ۱۸ تا ۸۰ ساله در این اعتراضات شرکت دارند. تشکل دانشجویی دانشگاه شهری نیویورک به شدت متنوع و چندملیتی است؛ به طوری که دانشجویانی از کشورهای عمیقاً تحت تاثیر امپریالیسم آمریکا در جنوبِ جهانی به ویژه جهان اسلام در آن عضویت دارند. با این حال، دانشجویانی از آسیا، آمریکای لاتین، جنوب آسیا و کشورهای عربی نیز در این اعتراضات حاضر هستند. عقاید مذهبی‌ (اسلام، یهودیت و مسیحیت) نیز برای بسیاری از دانشجویان انگیزه حضور در اعتراضات است. اما شمار زیادی از دانشجویان سکولار هم خود را ملزم به اعتراض علیه خشونت و امپریالیسم شهرک‌نشینان می‌دانند. فلسطین ما را با انواع و اقسام خطوط مشی مذهبی، سیاسی، نژادی و قومی از سراسر جهان (عرب، یهود، سفید، سیاه، لاتین، جنوب آسیا و …) یا یکدیگر متحد کرده است.

مسئولان دانشگاه تا اینجا چه واکنشی به اعتراضات داشته‌اند؟

دانشگاه ماموران حراست را اعزام کرده است که با دانشجویان رفتار تهاجمی دارند. عصر روز اول اعتراضات، یکی از ماموران با یک دانشجو درگیر شد و در ادامه گروهی از دانشجویان آن مامور را از حیاط دانشگاه بیرون راندند. تصاویر ویدئویی این حادثه ضبط شد و به فضای مجازی راه پیدا کرد و نشان داد که دانشگاه سلامت دانشجویان را در اولویت نمی‌داند. برای تامین امنیت، تنها و تنها به خودمان متکی هستیم!

دانشگاه همچنین ساختمان‌ها را در واکنش به اعتصابات، تعطیل کرده است. این اقدام مشکلات بهداشتی را تشدید کرده و نقض حقوق دانشجویان است زیرا هزینه‌های محوطه دانشگاه با شهریه آنها تامین می‌شود.

تمام اینها نشان می‌دهد که پروژه صهیونیست تا چه اندازه با دانشگاه ما تنیده شده است؛ آن هم دانشگاهی دولتی که انتظار می‌رود تا برابر مردم پاسخگو و در کنار مردم باشد. مدیریت دانشگاه ما برای دفاع از سرمایه‌گذاری بیش از ۸.۵ میلیون دلاری‌اش در شرکت‌های حامی نسل‌کشی رژیم صهیونیستی و همچنین جهت جلب رضایت اعانه‌دهندگان، سیاستمداران و متولیان صهیونیستی، با چنگ و دندان مقابله می‌کند. این (دفاع کورکورانه) نشان می‌دهد که اعتراضات علیه تجاوز صهیونیست‌ها و سرکوب این اعتراضات، تا چه اندازه برای متولیان و مدیریت کالج ما اهمیت دارد.

آیا پلیس هم مداخله کرده است؟

پلیس اطراف معترضان حصار کشیده و بالای سر آنها هم پهپاد و بالگرد پرواز می‌کند. پلیس و رژیم صهیونیستی با هم مرتبط هستند و قدرت‌شان دو روی یک سکه است اما تا زمانی که مردم شجاع و دلاور فلسطین به مقاومت برابر خشونت صهیونیست‌ها ادامه می‌دهند، ما هیچ هراسی نداریم. فلسطینیان حق دارند مقابل استعمار و اشغال مقاومت کنند و ما هم این حق مقدس را داریم که برای این خاک اشغالی، در آمریکا کنار آنها بایستیم و مقاومت کنیم.

از دانشگاه چه درخواستی دارید؟

دانشجویان ۵ خواسته دارند:

۱- تحریم و عدم سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که به هر شکل همدست نسل‌کشی امپریالیستی صهیونیست‌ها هستند؛ از جمله شرکت‌های دخیل در تولید سلاح، فناوری، جاسوسی و ساخت و ساز. شفافیت مالی کامل درباره سرمایه‌گذاری‌های دانشگاه شهری نیویورک الزامی است.

۲- تحریم تمام سفرهای آکادمیک به اسراییل از جمله برنامه برث‌رایت، فول‌برایت و سفرهای «پرسپکتیو»؛ لغو هر گونه همکاری با نهادهای آکادمیک اسراییل از جمله رویدادها، فعالیت‌های مشترک، توافقنامه‌ها و همکاری تحقیقاتی.

۳- همبستگی با مردم فلسطین شامل تایید و تاکید بر حقق آنها برای برخوردای از آزادی ملی و حق بازگشت به کشور فلسطین؛ صیانت از دانشجویان و کارمندان دانشگاه شهری نیویورک که علیه نسل‌کشی در نوار غزه و در حمایت از آزادی فلسطین، دست به اعتراض می‌زنند. ابقای اساتیدی که به دلیل ابراز همبستگی با فلسطین اخراج شده‌اند.

۴- خارج کردن نیروهای نظامی از دانشگاه شهری نیویورک و هارلم از جمله خروج نیروهای اشغالگر اسراییلی و همچنین معاونت پلیس نیویورک از تمام محوطه‌های دانشگاه شهری. توقف همکاری، آموزش و استخدام در نهادهای امپریالیستی همچون سازمان اطلاعات مرکزی(سی‌آی‌ای)، معاونت امنیت میهن و مرکز آموزشی عملیات تاکتیکی(TOTC). حذف تمام نمادهای امپریالیستی آمریکا از محوطه‌های دانشگاهی و تغییر نام ساختمان کالین پاول به شکور مورالز.

۵- تاسیس یک دانشکده شهری در دانشگاه نیویورک که هزینه‌های آن کاملاً تامین‌شده، معاف از شهریه و مستقل از اعانه‌دهندگان صهیونیستی و امپریالیست باشد. برقراری مجدد وضعیت معافیت از شهریه، صیانت از اتحادیه کارمندان دانشگاه و عقد قراردادهای منصفانه.

آیا دانشگاه تاکنون برای رسیدگی به نگرانی‌ها و درخواست‌های شما از طریق مذاکره اقدام کرده است؟

مذاکره با مدیریت دانشگاه شروع شده است اما حسن نیت در آن وجود ندارد. ما به‌رغم ابراز نگرانی‌ها، هنوز اجازه ملاقات و حضور در جلسه با فلیکس ماتوس رودریگز، رییس دانشگاه را کسب نکرده‌ایم. درخواست ما برای استفاده از چادر به عنوان سرپناه در شرایط جوی نامناسب هم رد شده است.

علاوه بر این، یک دانشجوی جوان مسلمان بدون هیچ توجیهی بازداشت و به جرم نقاشی گرافیتی روی دیوار در نخستین روز اعتصاب متهم شده است. این اتهام، می‌تواند چهار سال حبس برای او در پی داشته باشد! خواستار تبرئه شدن او از تمام این اتهامات شده‌ایم. مادامی که مدیریت دانشگاه با چنین بی‌حرمتی با ما رفتار می‌کند، نمی‌توانیم در مذاکرات شرکت کنیم.

آیا فکر می‌کنید که دانشجویان در نهایت قادر به تاثیر بر سیاست‌های کاخ سفید شوند؟

قطعاً. دانشجویان آینده این کشور هستند و عمده تغییرات مهم اجتماعی در تاریخ آمریکا از حیاط دانشگاه‌ها جرقه خورده است. ورق علیه رژیم صهیونیستی برگشته است و خودداری ما از مشارکت در این نسل‌کشی، دال بر همین موضوع است. اگر اعتراضات دانشجویی با خشونت و زور پاسخ داده می‌شود، به این دلیل است که آنها به خوبی از این مساله آگاهند و از ما می‌ترسند. چیزی که بیشتر از همه آنها را می‌ترساند این است که ما ترسی به دل نداریم. ما می‌دانیم که طرف درست هستیم و مساله فلسطین برای ما بیشتر از هر چیز اهمیت دارد. ما شکست نخواهیم خورد.

کد خبر 6091925

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی معترض در ۲۵ دانشگاه آمریکا
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)
  • مافیای اسلحه‌سازی؛ پشت‌پرده سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • رسانه‌های خارجی جنبش دانشجویی آمریکا را وارونه سازی می‌کنند
  • «سندرم ویتنام» در غزه تکرار می‌شود؟
  • جای دانشجو زندان نیست!
  • مراحل آماده‌سازی موشک‌های ایران قبل از شروع عملیات انتقامی ایران علیه اسرائیل و نوشته‌های روی موشک‌ها + فیلم
  • پایتخت مقاومت همگام با آزادی‌خواهان جهان علیه جنایات صهیونیست‌ها
  • دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است